مواد غذایی دارای ویتامین K به همراه مقدار موجود, طبع آنها, فواید و عوارض کمبود آن برای بدن
1. ریحان خشک شده
ریحان خشک شده در رتبه نخست فهرست ما قرار دارد و دارای 1,714 ug ویتامین K و نوع تازه آن هم دارای 415 ug ویتامین K می باشد. ریحان حاوی یک ماده شیمیایی به نام استراگول است که باعث سرطان کبد در موش های آزمایشگاهی شده است. روغن و عصاره ریحان ممکن است لخته شدن خون را کند کرده و خطر خونریزی را در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی افزایش دهد. ریحان خشک شده هم در مغازه ها موجود است و هم در فروشگاه های اینترنتی, ولی اگر به خالص بودن و تاریخ ماندگاری آنها شک دارید خودتان می توانید ریحان تازه را از سبزی فروشی ها تهیه کنید و در منزل آنرا خشک نمایید. (ریحان دارای طبع گرم و خشک می باشد)
1. آویشن خشک شده
آویشن خشک شده در رتبه نخست فهرست ما جای دارد و به مانند ریحان خشک شده دارای 1,714 ug ویتامین K می باشد. این درحالیه که نوع تازه آن هیچ مقدار ویتامین K ندارد. آویشن خشک شده هم در مغازه ها موجود است و هم در فروشگاه های اینترنتی, ولی اگر به خالص بودن و تاریخ ماندگاری آنها شک دارید خودتان می توانید آویشن تازه را از سبزی فروشی ها تهیه کنید و در منزل آنرا خشک نمایید. فراموش نکنید که تمامی سبزی های خشک شده تاریخ انقضاء و مصرف دارند و در صورت اتمام تاریخ آن می توانند مشکلات زیادی برای شما به همراه بیاورند. (آویشن دارای طبع گرم و خشک می باشد)
1. مریم گلی خشک شده
مریم گلی خشک شده در رتبه نخست فهرست ما جای دارد و به مانند ریحان خشک شده و آویشن خشک شده حاوی 1,714 ug ویتامین K می باشد. مریم گلی، درختچه ای دائمی و همیشه سبز، با ساقه های چوبی، برگ های مایل به خاکستری و گل های آبی تا ارغوانی است. این گیاه بومی منطقه مدیترانه می باشد. مریم گلی ممکن است باعث خواب آلودگی و کندی تنفس شود. (مریم گلی دارای طبع گرم و خشک می باشد)
4. جعفری
جعفری در رتبه چهارم فهرست ما قرار دارد و دارای 1,640 ug ویتامین K و نوع خشک شده آن دارای 1,360 ug ویتامین K می باشد. جعفری نوعی سبزی خوراکی است که در انواع غذا و سوپ مورد استفاده قرار میگیرد. جعفری معمولاً به صورت تر و خشک عرضه و مصرف می شود و فواید بسیاری نیز دارد. جعفری به عنوان یک داروی ضد نفخ برای کاهش نفخ نیز استفاده می شود. (جعفری دارای طبع گرم و خشک می باشد)
5. گشنیز خشک شده
گشنیز خشک شده در رتبه پنجم فهرست ما جای دارد و حاوی 1,359 ug ویتامین K و نوع تازه آن هم دارای 310 ug مقدار ویتامین K می باشد. تمام قسمتهای این گیاه خوراکی هستند، اما برگهای تازه و دانههای خشک آن بخشهایی هستند که به طور سنتی در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرند. مصرف گشنیز با داروهای آرام بخش ممکن است باعث مشکلات تنفسی و یا خواب آلودگی بیش از حد شود. (گشنیز دارای طبع سرد و خشک می باشد)
6. غذای ناتو
غذای ناتو در رتبه ششم فهرست ما جای دارد و دارای 1,034 ug ویتامین K می باشد. ناتو یک غذای سنتی ژاپنی حاصل از تخمیر سویا می باشد و چسبناک، لزج و رشته ای مانند است. بوی آن برای برخی افراد ناخوشایند است. این غذا اغلب به عنوان غذای صبحانه با برنج سرو می شود. غذاهای تخمیر شده به یک میکروبیوم سالم روده کمک می کنند که به نوبه خود به سلامت کلی بهتر کمک می کند. ناتو علاوه بر ارائه مزایای سلامتی مرتبط با مصرف غذاهای تخمیر شده، ترکیبی منحصر به فرد از مواد مغذی کلیدی را فراهم می کند و از سیستم ها و فرآیندهای بدن که در سلامت کل بدن نقش دارند، پشتیبانی می کند.
7. برگ چغندر خام
برگ چغندر خام در رتبه هفتم فهرست ما جای دارد و حاوی 830 ug ویتامین K می باشد. سبزی چغندر را می توان به صورت خام و پخته مصرف کرد، که باعث می شود آنها را به یک سبزی همه کاره برای خوردن تبدیل کند. می توانید سبزی چغندر خام را به سالاد اضافه کنید یا در اسموتی قرار دهید. انتخاب سبزی چغندر جوان و لطیف برای خوردن خام شیرین ترین طعم را خواهد داشت. موقعی که آنها را به صورت خام مصرف می کنید مطمئن باشید که سمی و آلوده نیستند.
7. آرتیشوک خام
آرتیشوک خام در رتبه هفتم فهرست ما جای دارد و به مانند برگ چغندر خام حاوی 830 ug ویتامین K می باشد. آرتیشوک یا کنگر کره ای که در ایالات متحده با نام های آرتیشو فرانسوی و کنگر سبز نیز شناخته می شود، گونه ای از گونه خار مریم است که به عنوان غذا کشت می شود. قسمت خوراکی گیاه از جوانه های گل قبل از شکوفه دادن گل تشکیل شده است.
9. کلم کیل
کلم کیل در رتبه نهم فهرست ما جای دارد و حاوی 817 ug ویتامین K می باشد. کلم کیل به دلیل دارا بودن اگزالات، می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد. کلم کیل حاوی گواتروژن است، موادی که مانع از سنتز هورمون تیروئید می شود. بنابراین، مصرف آن می تواند خطر کمبود ید را افزایش دهد و از آنجایی که سرشار از آهن است، مصرف بیش از آن می تواند منجر به مسمومیت با آهن شود. (کلم کیل دارای طبع گرم و خشک می باشد)
10. کلم کولارد پخته
کلم کولارد پخته در رتبه دهم فهرست ما جای دارد و دارای 623 ug ویتامین K و نوع نپخته آن هم دارای 437 ug ویتامین K می باشد می باشد. کاشت کولارد از زمان های روم باستان رواج داشت.
توضیحات
ویتامین K به ساخت پروتئینهای مختلف که برای لخته شدن خون و ساخت استخوانها مورد نیاز هستند کمک میکند. پروترومبین یک پروتئین وابسته به ویتامین K است که مستقیماً با لخته شدن خون درگیر است. استئوکلسین پروتئین دیگری است که برای تولید بافت استخوانی سالم به ویتامین K نیاز دارد. این ویتامین به دو شکل وجود دارد. نوع اصلی آن فیلوکینون نامیده می شود که در سبزیجات برگ سبز مانند کلم سبز، کلم پیچ و اسفناج یافت می شود. نوع دیگر، مناکینون ها، هست که در برخی از غذاهای حیوانی و غذاهای تخمیری یافت می شود. مناکینون ها همچنین می توانند توسط باکتری ها در بدن انسان تولید شوند. ویتامین K در سراسر بدن از جمله کبد، مغز، قلب، پانکراس و استخوان یافت می شود. خیلی سریع تجزیه می شود و از طریق ادرار یا مدفوع دفع می شود. به همین دلیل، حتی با مصرف زیاد به ندرت به سطوح سمی در بدن می رسد. کمبود ویتامین K در بزرگسالان نادر است، اما ممکن است در افرادی که از داروهایی استفاده میکنند که متابولیسم ویتامین K را مسدود می کنند، مانند آنتی بیوتیکها، یا در افرادی که شرایطی دارند که باعث سوء جذب غذا و مواد مغذی می شوند، رخ دهد. کمبود آن در نوزادان تازه متولد شده نیز ممکن است زیرا ویتامین K از جفت عبور نمی کند و شیر مادر حاوی مقدار کمی است. مقدار محدود پروتئین های لخته کننده خون در بدو تولد خطر خونریزی را در نوزادان افزایش می دهد اگر مکمل های ویتامین K به آنها داده نشود.
مقدار ویتامین K مورد نیاز برای بدن
1 تا 3 سال: 30 میکرو گرم
4 تا 8 سال: 55 میکرو گرم
9 تا 13 سال: 60 میکرو گرم
14 تا 18 سال: 75 میکرو گرم
19 سال به بالا خانم ها: 90 میکرو گرم
19 سال به بالا آقایان: 120 میکرو گرم
خطرات مصرف بیش از حد ویتامین K
سمیت ویتامین K بسیار نادر است. تنها سمیت گزارش شده از منادیون ناشی می شود که در انسان کاربرد ندارد. تصور می شود سمیت آن با خواص محلول در آب آن مرتبط باشد. هنگامی که سمیت رخ می دهد، با علائم زردی، هیپربیلی روبینمی، کم خونی همولیتیک و کرنیکتروس در نوزادان ظاهر می شود.
عوارض و علائم کمبود ویتامین K برای بدن
کمبود ویتامین K می تواند منجر به خونریزی قابل توجه، رشد ضعیف استخوان، پوکی استخوان و افزایش بیماری های قلبی عروقی شود. برخی از خدمات پاتولوژی و بیمارستان ها به طور مستقیم سطح ویتامین K را اندازه گیری می کنند. اگر این امکان وجود ندارد، می توانید یک آزمایش خون برای بررسی میزان لخته شدن خون خود انجام دهید. پس از تزریق ویتامین K می توان لخته شدن شما را دوباره بررسی کرد. اگر لخته شدن شما پس از تزریق بهبود یافت، این نشان می دهد که کمبود ویتامین K دارید.
ویتامین K را با کدام ماده غذایی نباید خورد
برخی از داروهای رقیق کنندههای خون” (مانند آسنوکومارول، وارفارین)، مصرف همزمان با اورلیستات (داروی کنترل وزن) و… سبب تداخلات دارویی شده است. همچنین بین مصرف این دارو و اورلیستات حداقل 2 ساعت صبر کنید زیرا مصرف همزمان آنها در برخی موارد اثر ویتامین K را کاهش می دهد.
تاریخچه کشف ویتامین K
کشف ویتامین K را می توان به تحقیقات "هنریک دام" در مؤسسه بیوشیمی دانشگاه کپنهاگ از سال 1928 تا 1930 ردیابی کرد. این بیوشیمیدان دانمارکی در کار خود در مورد متابولیسم کلسترول، تمایل خود به خود به خونریزی را در جوجه های تغذیه شده مشاهده کرد. "دام" یک ویتامین جدید محلول در چربی را فرض کرد که انعقاد خون را تنظیم می کند. ظاهراً دومی در سبزیجات سبز رنگ و جگر وجود داشت، زیرا تغذیه تکمیلی با این مواد مغذی منجر به انعقاد خون طبیعی در حیوانات شد. علاوه بر این، دام با موفقیت آمیز خونریزی جوجه ها را با عصاره اتری به دست آمده از یونجه درمان کرد. دام، ویتامین ضد خونریزی را "ویتامین K" (بعد از "کواگولاسیون:" انعقاد) نامید.
در دهه 1930، چندین گروه کاری در مورد جداسازی و شناسایی ویتامین K تحقیق کردند. در این زمان، یک گروه تحقیقاتی آمریکایی آمریکایی که با بیوشیمیدان "ادوارد آلبرت دوزی" کار می کردند، موفق به جداسازی ویتامین K ضد خونریزی و روشن کردن ساختار شیمیایی حلقه نفتوکینون آن شدند. در سال 1943، دو محقق Dam und Doisy، به طور مشترک جایزه نوبل پزشکی را برای کشف و توضیح ساختار شیمیایی ویتامین K دریافت کردند.
(مشخصات والپیپر)
سازنده: ® Cyrus
رزولوشن: 2800x1575
حجم: 2.35 مگابایت
فرمت: JPEG
سال ساخت: 1402
آپدیت:
لینک دانلود: دانلود والپیپر
جهت دانلود در سایز اصلی بر روی عکس کلیک راست کرده و گزینه Save Image As را بزنید.
مشکلات, پیشنهادات و نظرات خود را در همین پست یا از طریق ایمیل زیر با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ داده شود.
cyrus04corporation@gmail.com
(تاریخ انتشار صفحه: 18 بهمن 1402)
(تاریخ آخرین ویرایش: 9 فروردین 1403)
(لینکهای مرتبط با این موضوع):
-
آب
-
آهن
-
امگا 3
-
پتاسیم
-
پروتئین
-
روی
-
سلنیوم
-
فسفر
-
فیبر
-
کلسیم
-
لوتئین و زی زانتین
-
مس
-
منگنز
-
منیزیم
-
ویتامین A
-
ویتامین B
-
ویتامین C
-
ویتامین D
-
ویتامین E
-
ویتامین K