عنصر منگنز   مواد غذایی دارای منگنز به همراه مقدار منگنز موجود, طبع آنها, فواید و عوارض کمبود آن برای بدن

فهرست مواد غذایی دارای منگنز به ترتیب مقدار

 

میخک

1. میخک

در فهرست ما میخک بیشترین مقدار منگنز را در بین مواد غذایی دارد. در هر 100 گرم میخک مقدار 60 میلی گرم منگنز وجود دارد. یکی از موارد مورد استفاده از میخک برای تسکین دندان درد است. همچنین میخک خاصیت ضد باکتری دارد. (میخک دارای طبع گرم و خشک می باشد)

احتیاط  احتیاط

روغن میخک که در دوزهای پایین استفاده می شود ممکن است عوارض جانبی مانند واکنش های آلرژیک نادر، تحریک موضعی و درماتیت تماسی داشته باشد. مصرف بیش از حد میخک می تواند باعث آسیب بافتی و سندرم شروع حاد تشنج، آسیب به کبد و کلیه و می شود.

میخک

 

2. پودر زنجبیل

پودر زنجبیل در رتبه دوم فهرست ما قرار دارد و دارای 33 میلی گرم و گیاه آن دارای 0.23 میلی گرم منگنز می باشد. زنجبیل دارای خواص تحریک کننده جنسی بوده و می‌ تواند به افزایش میل جنسی در مردان کمک کند. در سال 2020، تولید جهانی زنجبیل 4.3 میلیون تن بود که هندوستان با 43 درصد از کل جهان، در راس آن قرار دارد. عوارض مصرف بیش از حد زنجبیل عبارت است از سوزش سر دل، اسهال، آروغ زدن و ناراحتی عمومی معده. مصرف دوزهای بالاتر 5 گرم در روز خطر عوارض جانبی را افزایش می دهد. (زنجبیل دارای طبع گرم و خشک می باشد)

زنجبیل

 

3. عناب چینی خشک شده

عناب چینی خشک شده در رتبه سوم فهرست ما قرار دارد و حاوی 31 میلی گرم منگنز می باشد. عناب در طب سنتی چینی برای بهبود خواب و درمان بی خوابی استفاده شده است. این میوه حاوی ساپونین هایی است که اثر آرام بخشی و خواب آور دارند. وقتی عناب تازه مصرف شود، کالری کمی دارد و فیبر و آنتی اکسیدان بالایی دارد. این میوه ممکن است با برخی داروها از جمله آرام بخش ها و داروهای ضد دیابت تداخل داشته باشد. مشکلات گوارشی: مصرف بیش از حد میوه بر عناب به دلیل داشتن فیبر زیاد ممکن است منجر به مشکلات گوارشی مانند نفخ و اسهال شود.

عناب چینی خشک شده

 

4. زعفران

زعفران در رتبه چهارم فهرست ما قرار دارد و دارای 28 میلی گرم منگنز می باشد. زعفران حاوی مواد شیمیایی است که ممکن است خلق و خو را تغییر دهد، سلول های سرطانی را از بین ببرد، تورم را کاهش دهد و مانند آنتی اکسیدان عمل کند. زعفران بیشتر در ایران کشت می شود و به صورت دستی برداشت می شود و یکی از گران ترین ادویه های دنیاست. مصرف زیاد زعفران عوارضی مانند استفراغ، زردی پوست، تاثیر بر روی بینایی، کاهش ضربان قلب، خون ریزی بینی، اختلال حواس، خون ریزی بینی و رحم و در مصارف بیشتر گاهی خطر مرگ را در پی دارد. (زعفران دارای طبع گرم و خشک می باشد)

زعفران

 

5. هل

هل در رتبه پنجم فهرست ما قرار دارد و دارای 28 میلی گرم منگنز می باشد. هل برای چاشنی غذاهای شیرین و خوش طعم استفاده می شود و به طور گسترده در غذاهای هندی، خاورمیانه، عربی و سوئدی استفاده می شود. برخی از افراد پس از مصرف هل واکنش های آلرژیک از جمله بثورات پوستی و مشکلات تنفسی را تجربه کرده اند. همچنین می تواند باعث ناراحتی های گوارشی مانند اسهال و درد شکم شود. دوزهای زیاد نیز می تواند باعث فشار خون بالا و ضربان قلب سریع شود. (هل دارای طبع گرم و خشک می باشد)

هل

 

6. پودر دارچین

پودر دارچین در رتبه ششم فهرست ما قرار دارد و حاوی 17 میلی گرم منگنز می باشد. دو نوع اصلی دارچین وجود دارد: سیلان و کاسیا. اکثر دارچینی که در خواربار فروشی پیدا می کنید، کاسیا است. دارچین حاوی نوعی ترکیب شیمیایی به نام سینام آلدهید است. بررسی ها نشان داده اند که دارچین همانند هورمون انسولین عمل می نماید و در کنترل قند خون نقش موثری دارد. برخی از افراد نسبت به این ماده شیمیایی حساسیت دارند و مصرف زیاد آن می تواند منجر به بروز زخم در دهان، زبان و لثه ها شود. (دارچین دارای طبع گرم و خشک می باشد)

دارچین

 

7. سبوس برنج

سبوس برنج در رتبه هفتم فهرست ما قرار دارد و دارای 14 میلی گرم منگنز می باشد. مصرف بیش از حد سبوس برنج می تواند باعث ناراحتی معده، تولید گاز و افزایش بیش از حد حرکات روده شود. کسانی که مشکلات گوارشی اعم از زخم روده، انسداد دستگاه گوارش و چسبندگی دارند نباید از سبوس برنج استفاده کنند. همچنین این ماده مغزی در بعضی از افراد باعث واکنش های آلرژیک، قرمزی پوست و خارش می شود. (سبوس برنج دارای طبع معتدل است)

سبوس برنج

 

8. جوانه گندم

جوانه گندم در رتبه هشتم فهرست ما قرار دارد و دارای 13 میلی گرم منگنز می باشد. مزایای سلامتی جوانه گندم بسیار زیاد است. خوردن بیش از حد جوانه گندم می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند گاز معده و نفخ شود. همچنین می تواند خطر ابتلا به برخی بیماری ها مانند بیماری قلبی و سرطان را افزایش دهد. (جوانه گندم دارای طبع گرم و تر می باشد)

جوانه گندم

 

9. سبوس گندم کامل

سبوس گندم کامل در رتبه نهم فهرست ما قرار دارد و حاوی 11 میلی گرم منگنز می باشد. سبوس گندم یکی از 3 لایه مغز گندم است و در طول فرآیند آسیاب از بین می رود و برخی افراد ممکن است آن را چیزی جز یک محصول جانبی در نظر نگیرند. با این حال، سرشار از بسیاری از ترکیبات گیاهی و مواد معدنی و منبع عالی فیبر است. سبوس گندم حاوی گلوتن است که می‌ تواند باعث مشکلات گوارشی برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن شود. همچنین دارای محتوای فروکتان بالایی است که به طور بالقوه باعث ناراحتی افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر می‌ شود. (سبوس گندم دارای طبع گرم و خشک می باشد)

سبوس گندم کامل

 

10. نعناع خشک شده

نعناع خشک شده در رتبه دهم فهرست ما قرار دارد و دارای 11 میلی گرم و نوع تازه آن دارای 1 میلی گرم منگنز می باشد. نعناع گیاهی پر مصرف است و تولید کنندگان خمیر دندان، آدامس، آب نبات و محصولات زیبایی اغلب از روغن نعناع استفاده می کنند. (نعناع دارای طبع گرم و خشک می باشد)

نعناع خشک شده

 


توضیحات

منگنز به بدن کمک می کند تا بافت همبند، استخوان ها، فاکتورهای انعقاد خون و هورمون های جنسی را تشکیل دهد. همچنین در متابولیسم چربی و کربوهیدرات، جذب کلسیم و تنظیم قند خون نقش دارد. منگنز همچنین برای عملکرد طبیعی مغز و اعصاب ضروری است. منگنز یکی از مهمترین آنتی اکسیدان ها در بدن نیز به شمار می آید. سکته مغزی علت اصلی صرع در بزرگسالان بالای 35 سال است. آنها به دلیل کاهش جریان خون به مغز شما ایجاد می شوند, منگنز از تشنج صرع جلوگیری می کند.


مقدار منگنز مورد نیاز برای بدن

1 تا 3 سال:  1.2 میلی گرم
4 تا 8 سال:  1.5 میلی گرم
9 تا 13 سال پسران:  1.9 میلی گرم
9 تا 13 سال دختران:  1.6 میلی گرم
14 تا 18 سال پسران:  2.2 میلی گرم
14 تا 18 سال دختران:  1.6 میلی گرم
19 سال به بالا آقایان:  2.3 میلی گرم
19 سال به بالا خانم ها:  1.8 میلی گرم


عوارض و علائم کمبود منگنز برای بدن

  •  استخوان های ضعیف و رشد ضعیف در کودکانبثورات پوستی و ریزش رنگ مو در مردان

  •  تغییرات خلقی و درد قبل از قاعدگی در زنان بدتر از حد معمول است


افراد در معرض کمبود منگنز

  •   کسانی که دارای اختلالات سوء جذب، شرایط پزشکی خاص (مانند پانکراتیت)

  •  افرادی با رژیم غذایی بسیار ضعیف که فاقد غذاهای متنوع و غنی از مواد مغذی هستند


تاریخچه کشف منگنز

نام منگنز از منطقه مگنزیا در یونان گرفته شده‌ است.


 

(مشخصات والپیپر)

سازنده: ® Cyrus

رزولوشن: 2800x1575

حجم: 1.95 مگابایت

فرمت: JPEG

سال ساخت: 1402

آپدیت:

لینک دانلود:  دانلود والپیپر

 

جهت دانلود در سایز اصلی بر روی عکس کلیک راست کرده و گزینه Save Image As را بزنید.
مشکلات, پیشنهادات و نظرات خود را در همین پست یا از طریق ایمیل زیر با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ داده شود.
cyrus04corporation@gmail.com

 


(تاریخ انتشار صفحه: 16 دی 1402)
(تاریخ آخرین ویرایش: 28 تیر 1403)


 

(لینکهای مرتبط با این موضوع):

 


 

(طبقه بندی موضوعات):

اسکرین سیور برای کامپیوتر

نرم افزار کامپیوتر

انیمیشن و ویدیو

آمار تیم ها در جام جهانی

بیوگرافی فوتبالیست ها

فوتبالی

فینال جام جهانی

جام های جهانی فوتبال

بیوگرافی بازیگران

ماه تولد

اطلاعات کشورهای جهان

عکس آدامس

مواد غذایی

مطالب و موضوعات متفرقه