عنصر منیزیم   مواد غذایی دارای منیزیم به همراه مقدار, طبع آنها, فواید و عوارض کمبود آن برای بدن

فهرست مواد غذایی دارای منیزیم به ترتیب مقدار

 

سبوس برنج

1. سبوس برنج

در فهرست ما سبوس برنج بیشترین مقدار منیزیم را در بین مواد غذایی دارد. در هر 100 گرم سبوس برنج مقدار 781 میلی گرم منیزیم وجود دارد.

احتیاط  احتیاط

مصرف بیش از حد سبوس برنج می تواند باعث ناراحتی معده، تولید گاز و افزایش بیش از حد حرکات روده شود. کسانی که مشکلات گوارشی اعم از زخم روده، انسداد دستگاه گوارش و چسبندگی دارند نباید از سبوس برنج استفاده کنند. همچنین این ماده مغزی در بعضی از افراد باعث واکنش های آلرژیک، قرمزی پوست و خارش می شود. (سبوس برنج دارای طبع معتدل است)

سبوس برنج

 

2. ریحان خشک شده

ریحان خشک شده در رتبه دوم فهرست ما قرار دارد و دارای 711 میلی گرم منیزیم و نوع تازه آن دارای 64 میلی گرم منیزیم می باشد. ریحان گیاهی از خانواده نعناع است که در آشپزی ایتالیایی ضروری است. این گیاه به عنوان ماده اصلی پستو سنتی شناخته شده است و همچنین چاشنی مورد علاقه در سس های ماکارونی مبتنی بر گوجه فرنگی است. قسمت‌های روی زمین ریحان و روغن ریحان در صورت مصرف خوراکی طولانی مدت، احتمالاً ناایمن هستند. اینها حاوی استراگول هستند، یک ماده شیمیایی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد. (ریحان دارای طبع گرم و خشک می باشد)

ریحان خشک شده

 

3. تخم کنف (شاهدانه)

تخم کنف یا شاهدانه در رتبه سوم فهرست ما قرار دارد و دارای 700 میلی گرم منیزیم می باشد. ساپونین موجود در دانه شاهدانه ممکن است باعث تحریک معده شود. مهارکننده های تریپسین موجود در قسمت داخلی دانه شاهدانه ممکن است توانایی هضم پروتئین ها و اسیدهای آمینه را کاهش داده و بر ارزش غذایی غذا تأثیر بگذارد. (تخم کنف دارای طبع گرم و خشک می باشد)

تخم کنف (شاهدانه)

 

4. گشنیز خشک شده

گشنیز خشک شده در رتبه چهارم فهرست ما قرار دارد و حاوی 694 میلی گرم و نوع تازه آن دارای 26 میلی گرم منیزیم می باشد. تمام قسمت‌های گیاه گشنیز خوراکی هستند، اما برگ‌ های تازه و دانه‌ های خشک آن بخش‌هایی هستند که به‌ طور سنتی در پخت و پز استفاده می‌ شوند. زمانی که گشنیز از راه دهان یا استنشاق مصرف شود، می تواند واکنش های آلرژیک ایجاد کند. علائم چنین واکنش هایی می تواند شامل آسم، تورم بینی، کهیر یا تورم داخل دهان باشد. (گشنیز دارای طبع سرد و خشک می باشد)

گشنیز خشک شده

 

5. پیازچه خشک

پیازچه خشک در رتبه پنجم فهرست ما قرار دارد و دارای 640 میلی گرم منیزیم و نوع تازه آن دارای 42 میلی گرم منیزیم می باشد. خویشاوندان نزدیک پیازچه شامل پیاز معمولی، سیر، موسیر، تره فرنگی، پیازچه و پیاز چینی هستند. پیازچه در اغلب موارد برای بهبود طعم و مزه ی غذاها به کار برده می شود. مصرف زیاد پیازچه می تواند باعث ناراحتی معده شود. هنگامی که روی پوست استفاده می شود و در برخی افراد عوارض جانبی مانند واکنش های پوستی آلرژیک ایجاد کند. (پیازچه دارای طبع گرم و خشک می باشد)

پیازچه خشک شده

 

6. سبوس گندم کامل

سبوس گندم کامل در رتبه ششم فهرست ما قرار دارد و دارای 611 میلی گرم منیزیم می باشد. هسته گندم از سه قسمت سبوس، اندوسپرم و جوانه تشکیل شده است. سبوس لایه بیرونی سخت مغز گندم است که حاوی مواد مغذی و فیبر مختلف است. در طی فرآیند آسیاب، سبوس از هسته گندم جدا می شود و به یک محصول جانبی تبدیل می شود. سبوس گندم معمولا بی خطر است و عوارض جانبی آن ممکن است شامل گاز و ناراحتی معده باشد. (سبوس گندم دارای طبع گرم و خشک می باشد)

سبوس گندم کامل

 

7. نعناع خشک شده

نعناع خشک شده در رتبه هفتم فهرست ما قرار دارد و دارای 602 میلی گرم و نوع تازه آن دارای 63 میلی گرم منیزیم می باشد. نعناع گیاهی پر مصرف است و تولید کنندگان خمیر دندان، آدامس، آب نبات و محصولات زیبایی اغلب از روغن نعناع استفاده می کنند. (نعناع دارای طبع گرم و خشک می باشد)

نعناع خشک شده

 

8. تخم کدو تنبل

تخم کدو تنبل در رتبه هشتم فهرست ما قرار دارد و حاوی 592 میلی گرم منیزیم می باشد. تخم کدو دارای مواد مغذی بسیاری است اما در مصرف آن زیاده روی نکنید چون باعث درد معده، نفخ و یبوست می شود. عیب اصلی تخمه کدو تنبل این است که چون سرشار از کالری است، خوردن بیش از حد آن می تواند منجر به افزایش وزن شود. (تخم کدو تنبل دارای طبع سرد و خشک می باشد)

تخم کدو تنبل

 

9. تخم هندوانه

تخم هندوانه در رتبه نهم فهرست ما قرار دارد و دارای 515 میلی گرم منیزیم می باشد. تخم هندوانه، یک منبع غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند منیزیم، مس، آهن، پتاسیم و منگنز است. این مواد معدنی برای استحکام و افزایش توده استخوانی از اهمیت بالایی برخوردارند. استفاده مداوم از تخم هندوانه به جلوگیری از پوکی استخوان و حفظ استحکام استخوان‌ها کمک می‌ کند. مصرف بیش از حد تخم هندوانه می تواند باعث مشکلات گوارشی شود. (تخم هندوانه دارای طبع سرد و تر می باشد)

تخم هندوانه

 

10. کاکائو 100%

کاکائو 100% یا تلخ در رتبه دهم فهرست ما قرار دارد و دارای 499 میلی گرم منیزیم می باشد. خوردن کاکائو احتمالاً برای اکثر افراد بی خطر است. اما به خاطر داشته باشید که کاکائو حاوی کافئین و مواد شیمیایی مرتبط و همچنین فلزات سنگین مانند سرب است. خوردن مقادیر زیاد ممکن است باعث عوارض جانبی مرتبط با کافئین مانند عصبی شدن، افزایش ادرار، بی خوابی و ضربان قلب سریع شود. (کاکائو دارای طبع گرم و خشک می باشد)

کاکائو 100%

 


توضیحات

منیزیم یک ماده معدنی است که در بیش از ۳۰۰ واکنش آنزیمی در بدن انسان نقش دارد. برای سلامت عضلات، اعصاب، استخوان ها و سطح قند خون ضروری است. اگر برای مدت طولانی منیزیم کافی در رژیم غذایی خود دریافت نکنید، ممکن است در معرض خطر بیشتر مشکلات سلامتی مانند حمله قلبی، سکته مغزی، دیابت یا پوکی استخوان باشید. از جمله مهمترین عملکردهای آن شامل: کمک به عملکرد عضلات و اعصاب، تنظیم فشار خون و حمایت از سیستم ایمنی بدن است. همچنین این ماده مغذی در صدها فرآیند متابولیک و بسیاری دیگر از عملکردهای مهم بدن نقش ضروری دارد. شواهدی وجود ندارد که نشان دهد منیزیم مسمومیت سیستمیک ایجاد می کند، اگرچه زیاده روی مداوم در مصرف مکمل ها و داروها می تواند منجر به ضعف عضلانی، بی حالی و گیجی شود. منیزیم ممکن است به طور مستقیم و غیرمستقیم سلامت استخوان ها را بهبود بخشد، زیرا به تنظیم سطح کلسیم و ویتامین D که دو ماده مغذی دیگر برای سلامت استخوان هستند، کمک می کند.


مقدار منیزیم مورد نیاز برای بدن

1 تا 3 سال:  80 میلی گرم
4 تا 8 سال:  130 میلی گرم
9 تا 13 سال:  240 میلی گرم
14 تا 18 سال خانم ها:  360 میلی گرم
14 تا 18 سال آقایان:  410 میلی گرم
19 تا 30 سال خانم ها:  310 میلی گرم
19 تا 30 سال آقایان:  400 میلی گرم
31 به بالا سال خانم ها:  320 میلی گرم
31 به بالا سال آقایان:  420 میلی گرم


خطرات مصرف بیش از حد منیزیم

  •  برافروختگی صورت اسهال و استفراغ

  •  حالت تهوع

  •  درد معده

  •  ضربان قلب نامنظم

  •  فشار خون پایین

  •  مشکلات تنفسی

  •  ایست قلبی

  •  احتباس ادرار


عوارض و علائم کمبود منیزیم برای بدن

  •  بی حسی و گزگز شدن دست یا پاپوکی استخوان

  •  تپش قلب

  •  لرزش

  •  خستگی و ضعف و گرفتگی عضلانی

  •  فشار خون بالا


افراد در معرض به کمبود منیزیم

  •  افراد مبتلا به دیابت نوع 2

  •  افراد مبتلا به بیماری های دستگاه گوارش

  •  افرادی که مشروبات الکی مصرف می کنند

  •  افراد مسن


منیزیم را با کدام ماده غذایی نباید خورد

مکمل منیزیم و کلسیم به‌ هیچ‌ وجه نباید همزمان با یکدیگر مصرف شوند. منیزیم، نوعی ماده معدنی بسیار مهم برای بهبود عملکرد سیستم عصبی و عضلات، کنترل قند خون و همچنین تنظیم فشار خون است. از طرف دیگر، کلسیم هم به‌ عنوان یک ماده معدنی موثر در حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها شناخته می‌ شود. تحقیقات فراوانی ثابت کرده‌اند که مصرف همزمان مکمل‌های کلسیم و منیزیم می‌ تواند باعث کاهش جذب منیزیم در بدن شود. از این‌ رو، افرادی که دچار کمبود منیزیم و عوارض ناشی از آن هستند و از طرف دیگر باید مکمل کلسیم هم در طول روز دریافت کنند، می‌ توانند یک فاصله 2 تا 4 ساعته بین مصرف این دو مکمل غذایی در نظر بگیرند.


تاریخچه کشف منیزیم

کشف منیزیم به طور کلی به "همفری دیوی" در سال 1808 نسبت داده می شود. او در واقع منیزیم را به شکل فلزی بدست نیاورد، بلکه صرفاً این واقعیت را ثابت کرد که اکسید منیزیم اکسید یک فلز جدید است. منیزیم برای اولین بار در سال 1828 توسط دانشمند فرانسوی "Bussy" جدا شد.


 

(مشخصات والپیپر)

سازنده: ® Cyrus

رزولوشن: 2800x1575

حجم: 2.11 مگابایت

فرمت: JPEG

سال ساخت: 1402

آپدیت:

لینک دانلود:  دانلود والپیپر

 

جهت دانلود در سایز اصلی بر روی عکس کلیک راست کرده و گزینه Save Image As را بزنید.
مشکلات, پیشنهادات و نظرات خود را در همین پست یا از طریق ایمیل زیر با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ داده شود.
cyrus04corporation@gmail.com

 


(تاریخ انتشار صفحه: 14 دی 1402)
(تاریخ آخرین ویرایش: 28 تیر 1403)


 

(لینکهای مرتبط با این موضوع):

 


 

(طبقه بندی موضوعات):

اسکرین سیور برای کامپیوتر

نرم افزار کامپیوتر

انیمیشن و ویدیو

آمار تیم ها در جام جهانی

بیوگرافی فوتبالیست ها

فوتبالی

فینال جام جهانی

جام های جهانی فوتبال

بیوگرافی بازیگران

ماه تولد

اطلاعات کشورهای جهان

عکس آدامس

مواد غذایی

مطالب و موضوعات متفرقه