عنصر روی   مواد غذایی دارای روی به همراه مقدار روی موجود, طبع آنها, فواید و عوارض آن برای بدن

فهرست مواد غذایی دارای روی

 

صدف شرقی آب پز

1. صدف شرقی آب پز

صدف شرقی آب پز در رتبه نخست فهرست ما قرار دارد و در هر  100 گرم آن مقدار 182 میلی گرم روی وجود دارد. خوردن صدف زیاد به طور منظم می تواند منجر به اثرات منفی بر سلامتی شود، از جمله کاهش سطح مواد معدنی آهن و مس، که روی برای جذب آنها رقابت می کند. علاوه بر این، افراد مبتلا به آلرژی به غذاهای دریایی نیز باید از خوردن صدف خودداری کنند.

صدف شرقی آب پز

 

2. جوانه گندم برشته شده

جوانه گندم برشته شده در رتبه دوم فهرست ما جای دارد و حاوی 16 میلی گرم روی می باشد. جوانه گندم برشته شده منبع خوبی از پروتئین، فیبر غذایی، ویتامین ها و مواد معدنی است. جوانه گندم را می توان به غذاهای پخته شده، غذاهای شام اضافه کرد و حتی می توان آن را روی غلات صبحگاهی خود پاشید. جوانه گندم "قلب" غنی از نظر تغذیه ای گندم با 23 ماده مغذی است. (جوانه گندم دارای طبع گرم و تر می باشد)

جوانه گندم برشته شده

 

3. جگر گوساله

جگر گوساله در رتبه سوم فهرست ما جای دارد و حاوی 12 میلی گرم روی می باشد. جگر گوساله یک گوشت لطیف و خوش طعم از گاوهای جوان است که منبع غنی دیگری از ویتامین ها و مواد معدنی است. مصرف جگر خام یا نیم‌ پخته رایج‌ ترین راه ابتلای انسان به بیماری‌های عفونی است. جگر مرغ، جگر گوسفند و جگر گاو ممکن است ناقل باکتری‌هایی مانند کمپیلوباکتر، سالمونلا و E. coli باشند و مصرف این باکتری‌ها حتی در صورت مصرف کم می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی مختلف و مسمومیت‌های غذایی شود.

جگر گوساله

 

4. جوانه گندم

جوانه گندم در رتبه چهارم فرهست ما قرار دارد و حاوی 12 میلی گرم روی می باشد. مزایای سلامتی جوانه گندم بسیار زیاد است. جوانه گندم به برخی از گرانولا، غلات و نان ذرت اضافه می شود و به صورت خام نیز موجود است. این یک رویه محبوب برای پای میوه، ماست، بستنی و غلات گرم یا سرد است. این می تواند جایگزین سالم تری برای آرد سوخاری در کوفته، میت لوف و نان برای گوشت باشد. جوانه گندم به صورت مایع و ژل کپ نیز موجود است. می توان از آن به عنوان یک افزودنی غذایی یا به عنوان یک مکمل غذایی استفاده کرد. خوردن بیش از حد جوانه گندم می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند گاز معده و نفخ شود. همچنین می تواند خطر ابتلا به برخی بیماری ها مانند بیماری قلبی و سرطان را افزایش دهد. (جوانه گندم دارای طبع گرم و تر می باشد)

جوانه گندم

 

5. تخم هندوانه

تخم هندوانه در رتبه پنجم فهرست ما قرار دارد و دارای 10 میلی گرم روی می باشد. تخم هندوانه، یک منبع غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند منیزیم، مس، آهن، پتاسیم و منگنز است. این مواد معدنی برای استحکام و افزایش توده استخوانی از اهمیت بالایی برخوردارند. استفاده مداوم از تخم هندوانه به جلوگیری از پوکی استخوان و حفظ استحکام استخوان‌ها کمک می‌ کند. مصرف بیش از حد تخم هندوانه می تواند باعث مشکلات گوارشی شود. (تخم هندوانه دارای طبع سرد و تر می باشد)

تخم هندوانه

 

6. خشخاش

خشخاش در رتبه ششم فهرست ما جای دارد و دارای 10 میلی گرم روی می باشد. اگرچه نام خشخاش ممکن است بلافاصله ذهن‌ ما را به سمت مواد مخدر و تاثیرات افیونی آن ببرد، ولی توجه داشته باشید دانه‌های خشخاش که در آشپزی هم کاربرد دارند در حالت عادی برای مصرف انسان بی‌ خطر هستند. مصرف بیش از حد خشخاش می تواند باعث خارش دهان، اگزما، سختی در تنفس، سرگیجه، استفراغ و حالت تهوع شود. (خشخاش دارای طبع سرد و خشک می باشد)

خشخاش

 

7. تخم کنف (شاهدانه)

تخم کنف یا شاهدانه در رتبه هفتم فهرست ما جای دارد و دارای 10 میلی گرم روی می باشد. ساپونین موجود در دانه شاهدانه ممکن است باعث تحریک معده شود. مهارکننده های تریپسین موجود در قسمت داخلی دانه شاهدانه ممکن است توانایی هضم پروتئین ها و اسیدهای آمینه را کاهش داده و بر ارزش غذایی غذا تأثیر بگذارد. (تخم کنف دارای طبع گرم و خشک می باشد)

تخم کنف (شاهدانه)

 

8. شانه کبابی گاو

شانه کبابی گاو در رتبه هشتم فهرست ما قرار دارد و دارای 9 میلی گرم روی می باشد. (گوشت گاو دارای طبع سرد و خشک می باشد)

شانه کبابی گاو

 

9. کرفس خشک شده

کرفس خشک شده در رتبه نهم فهرست ما قرار دارد و دارای 8 میلی گرم روی و نوع تازه آن دارای 0.13 میلی گرم روی می باشد. کسانی که مبتلا به صرع و همچنین دچار اسهال هستند نباید کرفس مصرف کنند (کرفس دارای طبع گرم و خشک می باشد)

کرفس خشک شده

 

10. کنجد

کنجد در رتبه دهم فهرست ما قرار دارد و حاوی 8 میلی گرم روی می باشد. از کنجد بیشتر برای پاشیدن روی نان استفاده می شود. دانه کنجد یکی از قدیمی ترین محصولات دانه روغنی شناخته شده است که بیش از 3000 سال پیش اهلی شده است. کنجد شرایط خشکسالی را به خوبی تحمل می کند و در جایی رشد می کند که سایر محصولات زراعی شکست می خورند. کنجد دارای یکی از بالاترین میزان روغن در بین هر دانه است. با طعمی غنی و آجیلی، یک عنصر رایج در غذاهای سراسر جهان است. مانند سایر غذاها، می تواند باعث ایجاد واکنش های آلرژیک در برخی افراد شود و یکی از 9 آلرژن رایج است که توسط سازمان غذا و دارو (FDA) مشخص شده است. (کنجد دارای طبع گرم و تر می باشد)

کنجد

 


توضیحات

روی نقش کلیدی در سلامت پوست، عملکرد سیستم ایمنی و رشد سلولی دارد و ممکن است در برابر آکنه، التهاب و سایر شرایط محافظت کند. از آنجایی که بدن شما به طور طبیعی روی تولید نمی کند، باید آن را از طریق غذا یا مکمل ها به دست آورید. روی دومین ماده معدنی کمیاب بعد از آهن در بدن شما است و در هر سلولی وجود دارد و برای فعالیت بیش از 300 آنزیم که به متابولیسم، هضم، عملکرد اعصاب و بسیاری از فرآیندهای دیگر کمک می کنند، ضروری است. روی معمولاً در بیمارستان ها به عنوان درمانی برای سوختگی ها، زخم های خاص و سایر آسیب های پوستی استفاده می شود. از آنجایی که این ماده معدنی نقش مهمی در سنتز کلاژن، عملکرد سیستم ایمنی و پاسخ التهابی ایفا می کند، برای بهبودی مناسب ضروری است.


مقدار روی مورد نیاز برای بدن

1 تا 3 سال:  3 میلی گرم

4 تا 8 سال:  5 میلی گرم

9 تا 13 سال:  8 میلی گرم

14 تا 18 سال دختران:  9 میلی گرم

14 تا 18 سال پسران:  11 میلی گرم

19 سال به بالا خانم ها:  8 میلی گرم

19 سال به بالا آقایان:  11 میلی گرم


عوارض و علائم کمبود روی برای بدن

علائم کمبود خفیف روی عبارتند از اسهال، کاهش ایمنی، نازک شدن موها، پوست خشک، مشکلات باروری و اختلال در ترمیم زخم ها، اختلال در رشد و تکامل، تاخیر در بلوغ جنسی، مشکلات رفتاری.


افراد در معرض کمبود روی

  •  افراد مبتلا به بیماری های گوارشی مانند بیماری کرونگیاه خواران و وگان ها

  •  زنانی که باردار یا شیرده هستند

  •  افراد مبتلا به کم خونی سلول داسی شکل

  •  افرادی که سوء تغذیه دارند, از جمله کسانی که بی اشتهایی با پرخوری عصبی دارند

  •  افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه

  •  افراد مبتلا به اختلال مصرف الکل


روی را با کدام ماده غذایی نباید خورد

پس از مصرف قرص زینک، بهتر است برای حداقل ۳۰ دقیقه هیچ چیز نخورید تا این ماده بهتر در بدن جذب شود. همچنین مصرف همزمان موادی مانند فیبر، کلسیم و تیمین، جذب زینک را کاهش می‌دهد.


تاریخچه کشف روی خوراکی

ضروری بودن روی در سال 1869 برای گیاهان، در سال 1934 برای حیوانات آزمایشی و در سال 1961 برای انسان ایجاد شد. سندرم کم خونی، هیپوگنادیسم و کوتولگی در یک کشاورز 21 ساله ایرانی در سال 1961 گزارش شد که با رژیم غذایی حاوی نان صاف تصفیه نشده، سیب زمینی و شیر زندگی می کرد.


 

(مشخصات والپیپر)

سازنده: ® Cyrus

رزولوشن: 2800x1575

حجم: 2.32 مگابایت

فرمت: JPEG

سال ساخت: 1402

آپدیت:

لینک دانلود:  دانلود والپیپر

 

جهت دانلود در سایز اصلی بر روی عکس کلیک راست کرده و گزینه Save Image As را بزنید.
مشکلات, پیشنهادات و نظرات خود را در همین پست یا از طریق ایمیل زیر با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ داده شود.
cyrus04corporation@gmail.com

 


(تاریخ انتشار صفحه: 27 بهمن 1402)
(تاریخ آخرین ویرایش: 28 شهریور 1403)


 

(لینکهای مرتبط با این موضوع):

 


 

(طبقه بندی موضوعات):

اسکرین سیور برای کامپیوتر

نرم افزار کامپیوتر

انیمیشن و ویدیو

آمار تیم ها در جام جهانی

بیوگرافی فوتبالیست ها

فوتبالی

فینال جام جهانی

جام های جهانی فوتبال

بیوگرافی بازیگران

ماه تولد

اطلاعات کشورهای جهان

عکس آدامس

مواد غذایی

مطالب و موضوعات متفرقه