مواد غذایی دارای ویتامین A به همراه مقدار ویتامین موجود, طبع آنها, فواید و عوارض کمبود آن برای بدن
1. روغن ماهی کاد
روغن ماهی کاد در رتبه نخست فهرست ما قرار دارد و در هر 100 گرم آن مقدار 100,000 iu ویتامین A موجود است. روغن ماهی کاد یک منبع عالی از ویتامین A و ویتامین D است. همچنین سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که باعث کاهش تشکیل لخته خون و کاهش التهاب در بدن می شود. روغن ماهی کاد احتمالاً برای اکثر بزرگسالان بی خطر است ولی می تواند عوارض جانبی از جمله سوزش سر دل، ناراحتی معده و حالت تهوع ایجاد کند.
2. پاپریکا
پاپریکا در رتبه دوم فهرست ما جای دارد و حاوی 49,254 iu ویتامین A می باشد. خوردن پاپریکا با معده خالی باعث تحریک و گرفتگی شدید شکم می شود. حتی اگر میزان تندی آن ملایم باشد، نباید اول صبح پاپریکا مصرف کنید. (پاپریکا دارای طبع گرم و خشک می باشد)
3. فلفل کاین
فلفل کاین در رتبه سوم فهرست ما قرار دارد و دارای 41,610 iu ویتامین A می باشد. مقادیر زیاد فلفل کاین می تواند پوشش داخلی معده را تحریک کرده و باعث گاستریت و حتی زخم معده شود. بنابراین به افراد مبتلا به زخم توصیه می شود مصرف را محدود کنند.
4. فلفل پاسیلا
فلفل پاسیلا در رتبه چهارم فهرست ما جای دارد و حاوی 35,760 iu ویتامین A می باشد. مصرف مقادیر زیاد فلفل پاسیلا می تواند منجر به ناراحتی های دستگاه گوارش از جمله سوزش سر دل، سوء هاضمه و درد معده شود. این به این دلیل است که فلفل حاوی پیپرین است، ترکیبی که می تواند پوشش معده را تحریک کرده و باعث التهاب شود.
5. پودر چیلی
پودر چیلی در رتبه پنجم فهرست ما قرار دارد و دارای 29,650 iu ویتامین A می باشد. خوردن بیش از حد پودر فلفل چیلی نیز می تواند التهاب را در بدن افزایش دهد که با تعدادی از مشکلات سلامتی مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطان مرتبط است. علاوه بر این، پودر فلفل چیلی می تواند حاوی نمک، شکر یا سایر مواد نگهدارنده باشد که در صورت مصرف زیاد می تواند برای سلامتی شما مضر باشد. (چیلی دارای طبع گرم و خشک می باشد)
6. برگ انگور (مو)
برگ انگور یا برگ مو در رتبه ششم فهرست ما جای دارد و دارای 27,521 iu ویتامین A می باشد. برگ انگور دارای خواص ضد التهابی، تولید مثلی، قلبی عروقی، دیابتی و ضد کلسترول، از جمله مزایای فیزیولوژیکی دیگر است. پلی فنول های زیست فعال، فواید سلامتی و فعالیت بیولوژیکی برگ های انگور همگی مورد بررسی قرار گرفته اند. (برگ انگور دارای طبع سرد و خشک می باشد)
7. جگر پخته بوقلمون
جگر پخته بوقلمون در رتبه هفتم فهرست ما قرار دارد و حاوی 22,600 iu ویتامین A می باشد. خوردن جگر یا سایر گوشت های اندام ممکن است خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش دهد.
8. جگر پخته گوساله
جگر پخته گوساله در رتبه هشتم فهرست ما جای دارد و دارای 21,145 iu ویتامین A می باشد.
9. فلفل آنچو
فلفل آنچو در رتبه نهم فهرست ما قرار دارد و دارای 20,438 iu ویتامین A می باشد. خوردن زیاد فلفل آنچو می تواند در برخی افراد باعث ناراحتی روده شود. علائم ممکن است شامل درد شکم، احساس سوزش در روده، گرفتگی عضلات، و اسهال دردناک باشد.
10. سیب زمینی شیرین پخته
سیب زمینی شیرین پخته در رتبه دهم فهرست ما قرار دارد و حاوی 19,218 iu ویتامین A و نپخته آن 14,187 iu ویتامین A می باشد. سیب زمینی شیرین حاوی بتاکاروتن است و مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به هایپرویتامینوز A (سمیت ویتامین A) شود که در آن ویتامین A اضافی در کبد تجمع می یابد. اگرچه مضر تلقی نمی شود، اما رنگ پوست و ناخن ممکن است نارنجی شود. علاوه بر این، سیب زمینی شیرین سرشار از کربوهیدرات است.
توضیحات
ویتامین A (رتینول، رتینوئیک اسید) یک ماده مغذی مهم برای بینایی، رشد، تقسیم سلولی، تولید مثل و ایمنی است. ویتامین A همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است و همچنین نقش حیاتی در حفظ دفاع طبیعی بدن شما دارد. این شامل موانع مخاطی در چشمها، ریهها، روده و اندام تناسلی است که به به دام انداختن باکتریها و سایر عوامل عفونی کمک میکند. همچنین در تولید و عملکرد گلبول های سفید خون نقش دارد که به جذب و پاکسازی باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا از جریان خون شما کمک می کند. ویتامین A برای حفظ سیستم تناسلی سالم در مردان و زنان و همچنین تضمین رشد و نمو طبیعی جنین در دوران بارداری ضروری است. کمبود ویتامین A یک مشکل بهداشت عمومی در بیش از نیمی از همه کشورها، به ویژه کشورهای آفریقایی و آسیای جنوب شرقی است. شدیدترین عوارض این کمبود در کودکان خردسال و زنان باردار در کشورهای کم درآمد دیده می شود. شب کوری یکی از اولین نشانه های کمبود ویتامین A است. در اشکال شدیدتر، کمبود ویتامین A با خشک کردن قرنیه بسیار باعث نابینایی می شود و در نتیجه به شبکیه و قرنیه آسیب می رساند.
مقدار ویتامین A مورد نیاز برای بدن
1 تا 3 سال: 300 میکرو گرم
4 تا 8 سال: 400 میکرو گرم
9 تا 13 سال: 600 میکرو گرم
14 به بالا آقایان: 900 میکرو گرم
14 به بالا خانم ها: 700 میکرو گرم
خطرات مصرف بیش از حد ویتامین A
سمیت حاد ویتامین A که به عنوان هیپرویتامینوز A نیز شناخته می شود، طی چند روز تا چند هفته پس از مصرف یک یا چند دوز بسیار بالا رخ می دهد و باعث بروز سردرد شدید، تاری دید، حالت تهوع، سرگیجه، درد عضلات و مشکلات هماهنگی می شود. در موارد شدید، فشار مایع مغزی نخاعی می تواند افزایش یابد و منجر به خواب آلودگی و در نهایت به کما و حتی مرگ شود.
عوارض و علائم کمبود ویتامین A در بدن
-
خطر ابتلا به آکنه
-
مشکلات بینایی (شب کوری)
-
خشکی قرنیه یا سفیدی چشم (گزروفتالمی)
-
ایجاد لکه های بیتوت در سفیدی چشم
افراد در معرض کمبود ویتامین A
-
نوزادان نارس
-
اکثر افرادی که در کشورهای فقیر زندگی می کنند
-
افراد مبتلا به فیبروز کیستیک
-
افراد مبتلا به اختلالات گوارشی
تاریخچه کشف ویتامین A
هیچ رویداد واحدی وجود ندارد که بتوان آن را "کشف" ویتامین A نامید. فیزیولوژیست "فرانسوا ماگندی" در سال 1816 آزمایش هایی را با سگ ها در مورد محرومیت از تغذیه انجام داد که منجر به زخم قرنیه و مرگ و میر بالا شد - یافته ای مشابه وضعیت بالینی رایج در نوزادان کم تغذیه و رها شده در پاریس در دهه 1880، "نیکولای لونین" نشان داد که یک ماده ناشناخته در شیر وجود دارد که برای تغذیه ضروری است. "کارل سوسین" پیشنهاد کرد که یک ماده ناشناخته برای رشد در زرده تخم مرغ محلول در چربی است. "فردریک گاولند هاپکینز" در سال 1906 پیشنهاد کرد که "عوامل رژیمی نامعلوم" وجود دارد که برای زندگی ضروری است. در سال 1911، "ویلهلم استپ" نشان داد که این ماده ضروری در شیر محلول در چربی است. سال بعد، "هاپکینز" نشان داد که عوامل جانبی در مقدارهای بسیار کم موجود در شیر وجود دارد که از زندگی پشتیبانی می کند. برخلاف این عقیده که همه چربی ها ارزش غذایی مشابهی دارند، در سال 1913، "المر مک کولوم" و "مارگریت دیویس" در ویسکانسین و "توماس آزبورن" و "لافایت مندل" در ییل نشان دادند که کره و زرده تخم مرغ در حمایت از رشد و بقای گوشت خوک و روغن زیتون معادل نیستند. موش ها "عامل جانبی" حمایت کننده رشد در سال 1918 به نام "A محلول در چربی" و سپس "ویتامین A" در سال 1920 شناخته شد. "پل کارر" ساختار شیمیایی ویتامین A را در سال 1932 توصیف کرد. هری هلمز و روث کوربت ویتامین A را جدا و متبلور کردند. در سال 1937. روشهایی برای سنتز ویتامین A با کار "دیوید آدریان ون دورپ" و "جوزف فردیناند آرنس" در سال 1946 و "اتو ایسلر" و همکارانش در سال 1947 ارائه شد.
(مشخصات والپیپر)
سازنده: ® Cyrus
رزولوشن: 2800x1575
حجم: 2.38 مگابایت
فرمت: JPEG
سال ساخت: 1402
آپدیت:
لینک دانلود: دانلود والپیپر
جهت دانلود در سایز اصلی بر روی عکس کلیک راست کرده و گزینه Save Image As را بزنید.
مشکلات, پیشنهادات و نظرات خود را در همین پست یا از طریق ایمیل زیر با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ داده شود.
cyrus04corporation@gmail.com
(تاریخ انتشار صفحه: 24 دی 1402)
(تاریخ آخرین ویرایش: 30 تیر 1403)
(لینکهای مرتبط با این موضوع):
-
آب
-
آهن
-
امگا 3
-
پتاسیم
-
پروتئین
-
روی
-
سلنیوم
-
فسفر
-
فیبر
-
کلسیم
-
لوتئین و زی زانتین
-
مس
-
منگنز
-
منیزیم
-
ویتامین A
-
ویتامین B
-
ویتامین C
-
ویتامین D
-
ویتامین E
-
ویتامین K