مواد غذایی دارای ویتامین C به همراه مقدار ویتامین موجود, طبع آنها, فواید و عوارض کمبود آن برای بدن
1. کاکادوپلام
در فهرست ما کاکادوپلام بیشترین مقدار ویتامین C را در بین مواد غذایی دارد. در هر 100 گرم کاکادوپلام مقدار 3,100 میلی گرم ویتامین C وجود دارد. این میوه بومی کشور استرالیا می باشد و دارای طمعی ترش و کمی گس می باشد. مصرف زیاد این میوه می تواند باعث آسیب به کلیه ها شود.
2. کامو کامو
کامو کامو در رتبه دوم فهرست ما قرار دارد و حاوی 2,800 میلی گرم ویتامین C می باشد. درخت آن همیشه سبز است و بیشتر در مناطق باتلاقی یا سیل زده جنگل های بارانی آمازون رشد می کند. میوه آن بسیار اسیدی و ترش است. مصرف بیش از حد آن می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند اسهال و حالت تهوع شود.
3. میوه گل رز
میوه گل رز یا رزهیپ در رتبه سوم فهرست ما قرار دارد و دارای 2,000 میلی گرم ویتامین C می باشد. میوه گل رز دارای طمع ترش و شیرین می باشد. از پودر این میوه برای درمان آرتروز نیز استفاده می شود. مصرف زیاد این میوه می تواند باعث لخته شدن خون و آسیب به کلیه ها شود.
4. آسرولا
آسرولا در رتبه چهارم فهرست ما جای دارد و حاوی 1,678 میلی گرم ویتامین C می باشد. آسرولا میوه ای شبیه به گیلاس و طعمی شیرین دارد. این میوه بومی آمریکای مرکزی، شمال آمریکای جنوبی، مکزیک و دریای کارائیب است. عوارض جانبی مصرف زیاد آن اسهال, حالت تهوع و درد معده می باشد. همچنین می تواند سطح اسید اوریک را افزایش داده و باعث ایجاد بیماری نقرس شود.
5. پیازچه خشک شده
پیازچه خشک شده در رتبه پنجم فهرست ما جای دارد و دارای 660 میلی گرم و نوع تازه آن دارای 58 میلی گرم ویتامین C می باشد. خویشاوندان نزدیک پیازچه شامل پیاز معمولی، سیر، موسیر، تره فرنگی و پیاز چینی هستند. پیازچه در اغلب موارد برای بهبود طعم و مزه ی غذاها به کار برده می شود. مصرف زیاد پیازچه می تواند باعث ناراحتی معده شود. هنگامی که روی پوست استفاده می شود و در برخی افراد عوارض جانبی مانند واکنش های پوستی آلرژیک ایجاد کند. (پیازچه دارای طبع گرم و خشک می باشد)
6. گشنیز خشک شده
گشنیز خشک شده در رتبه ششم فهرست ما قرار دارد و دارای 567 میلی گرم و نوع تازه آن دارای 27 میلی گرم ویتامین C می باشد. تمام قسمتهای این گیاه خوراکی هستند، اما برگ های تازه و دانه های خشک آن بخش هایی هستند که به طور سنتی در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرند. مصرف گشنیز با داروهای آرام بخش ممکن است باعث مشکلات تنفسی و یا خواب آلودگی بیش از حد شود. (گشنیز دارای طبع سرد و خشک می باشد)
7. انگور هندی (آمله)
انگور هندی یا آمله در رتبه هفتم فهرست ما جای دارد و حاوی 445 میلی گرم ویتامین C می باشد. این میوه بومی مناطق جنوبی آسیا می باشد و به اندازه ی یک توپ گلف می باشد و دارای طعم ترش، تلخ و گس می باشد. مصرف بیش از حد آن ممکن است خطر خونریزی در حین و بعد از جراحی یا کبودی را در برخی افراد افزایش دهد. (انگور هندی دارای طبع سرد و خشک می باشد)
8. میوه بائوباب
میوه درخت بائوباب در رتبه هشتم فهرست ما قرار دارد و دارای 400 میلی گرم ویتامین C می باشد. این میوه بیشتر در آفریقا رشد می کند و درخت آن می تواند بیش از 1000 سال عمر کند. خمیر آن بسیار سازگار است و برای تهیه نوشیدنی های با طراوت، بستنی و محصولات پخته استفاده می شود. دانه ها و پالپ این میوه حاوی فیتات ها، تانن ها و اسید اگزالیک هستند که در جذب مواد مغذی اختلال ایجاد می کنند.
9. فلفل چیلی تند سبز
فلفل چیلی تند سبز در رتبه نهم فهرست ما جای دارد و حاوی 243 میلی گرم ویتامین C می باشد. این فلفل از لحاظ تندی ملایم تر از فلفل چیلی قرمز است. فلفل چیلی سبز جزء اصلی بسیاری از غذاها در سراسر جهان به ویژه در آمریکای جنوبی و مرکزی، مکزیک و آسیای جنوب شرقی است. کشور چین در سال 2022 بزرگترین تولید کننده فلفل چیلی سبز در جهان بود و مکزیک در رتبه دوم قرار داشت. فلفل چیلی سبز اگر به مقدار زیاد مصرف شود، ممکن است به معده، کبد و کلیه ها آسیب برساند. همچنین ممکن است منجر به مسمومیت مغزی شود. (فلفل چیلی سبز دارای طبع گرم و خشک می باشد)
10. گوآوا
گوآوا در رتبه دهم فهرست ما جای دارد و حاوی 228 میلی گرم ویتامین C می باشد. گوآوا طمعی بسیار شیرین دارد و پوست آن معمولا زرد یا سبز روشن است. این میوه بومی قاره آمریکا می باشد و کشور هندوستان بزرگترین تولید کننده این میوه در جهان می باشد. عوارض جانبی گوآوا ناچیز است ولی با این حال، خوردن بیش از حد آن می تواند منجر به مشکلات گوارشی مانند یبوست شود. اگرچه احتمال کم است، اما مطالعات نشان می دهد که ممکن است به برخی از مواد شیمیایی موجود در گواوا نیز حساسیت ایجاد شود.
توضیحات
ویتامین C دارای خواص مختلفی مانند ضد پیری، ضد اسکوربوت، ضد ویروسی و ضد باکتریایی، تقویت سیستم ایمنی، در فرآیند سم زدایی است. ویتامین C که به نام اسید اسکوربیک نیز شناخته می شود، برای رشد، نمو و ترمیم تمام بافت های بدن ضروری است. در بسیاری از عملکردهای بدن، از جمله تشکیل کلاژن، جذب آهن، عملکرد صحیح سیستم ایمنی، بهبود زخم و حفظ غضروف، استخوان ها و دندان ها نقش دارد. ویتامین C یکی از آنتی اکسیدان های بسیاری است که می تواند از آسیب های ناشی از مولکول های مضر به نام رادیکال های آزاد و همچنین مواد شیمیایی سمی و آلاینده هایی مانند دود سیگار محافظت کند. رادیکالهای آزاد می توانند در ایجاد بیماریهایی مانند سرطان، بیماریهای قلبی و آرتریت ایجاد شوند و به آنها کمک کنند. بدن ویتامین C را ذخیره نمی کند، بنابراین مصرف بیش از حد آن نگران کننده نیست. اما همچنان مهم است که از حد بالای 2000 میلی گرم در روز تجاوز نکنید تا از ناراحتی معده و اسهال جلوگیری کنید. ویتامین C موجود در غذا ممکن است با نگهداری طولانی مدت و با پختن کاهش یابد زیرا اسید اسکوربیک محلول در آب است و در اثر حرارت از بین می رود. بخارپز کردن یا مایکروویو ممکن است تلفات پخت و پز را کاهش دهد. خوشبختانه، بسیاری از بهترین منابع غذایی ویتامین C، مانند میوه ها و سبزیجات، معمولا به صورت خام مصرف می شوند.
مقدار ویتامین C مورد نیاز برای بدن
1 تا 3 سال: 15 میلی گرم
4 تا 8 سال: 25 میلی گرم
9 تا 13 سال: 45 میلی گرم
14 تا 18 سال خانم ها: 65 میلی گرم
14 تا 18 سال آقایان: 75 میلی گرم
19 سال به بالا خانم ها: 75 میلی گرم
19 سال به بالا آقایان: 90 میلی گرم
عوارض و علائم کمبود ویتامین C برای بدن
شایع ترین عوامل خطر برای کمبود ویتامین C عبارتند از: رژیم غذایی نامناسب، اعتیاد به الکل، بی اشتهایی، بیماری روانی شدید، سیگار کشیدن و دیالیز. اما عوارض کمبود ویتامین C برای بدن به شرح زیر است:
-
پوست ناهموار
-
پوست خشک و آسیب دیده
-
موهای بدن چوب پنبه ای شکل (بیماری اسکوربوت)
-
فولیکول های قرمز روشن مو
-
ناخن های قاشقی شکل با لکه های قرمز یا خطوط (بیماری کویلونیشیا)
-
خونریزی و التهاب لثه و از دست دادن دندان
-
کم خونی فقر آهن
-
التهاب مزمن و استرس اکسیداتیو
-
بیماری اسکوربوت
افراد در معرض کمبود ویتامین C
-
افراد سیگاری
-
شیرخوارانی که با شیر تبخیر شده یا آب پز تغذیه می شوند
-
افرادی که تنوع غذایی محدود دارند
-
افراد مبتلا به سوء جذب و برخی بیماری های مزمن
ویتامین C را با کدام ماده غذایی نباید مصرف کرد
داروهای ضد التهاب و ضد افسردگی را نباید همزمان با ویتامین C مصرف کرد.
تاریخچه کشف ویتامین C
اسکوربوت یک مشکل رایج در نیروی دریایی جهان بود و تخمین زده می شود که 2 میلیون ملوان را تحت تأثیر قرار دهد. در سال 1747، "جیمز لیند" آزمایشی از شش درمان مختلف را برای 12 ملوان مبتلا به اسکوربوت انجام داد: فقط پرتقال و لیمو در درمان اسکوربوت مؤثر بودند. اسکوربوت در خشکی نیز رخ داد، همانطور که موارد بسیاری با "قحطی بزرگ سیب زمینی" در ایرلند در سال 1845 رخ داد. بسیاری از حیوانات، بر خلاف انسان، می توانند ویتامین C خود را سنتز کنند. "اکسل هلست" و "تئودور فرولیچ" به طور تصادفی در خوکچه هندی اسکوروی تولید کردند. انسان در رژیم غذایی به ویتامین C نیاز دارد. در سال 1928، آلبرت Szent-Györgyi ماده ای را از غدد فوق کلیوی جدا کرد که او آن را "هگزورونیک اسید" نامید. چهار سال بعد، "چارلز گلن کینگ" ویتامین C را در آزمایشگاه خود جدا کرد و به این نتیجه رسید که همان اسید هگزورونیک است. "نورمن هاورث" ساختار شیمیایی ویتامین C را در سال 1933 استنباط کرد.
(مشخصات والپیپر)
سازنده: ® Cyrus
رزولوشن: 2800x1575
حجم: 2.63 مگابایت
فرمت: JPEG
سال ساخت: 1394
آپدیت:
لینک دانلود: دانلود والپیپر
جهت دانلود در سایز اصلی بر روی عکس کلیک راست کرده و گزینه Save Image As را بزنید.
مشکلات, پیشنهادات و نظرات خود را در همین پست یا از طریق ایمیل زیر با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ داده شود.
cyrus04corporation@gmail.com
(تاریخ انتشار صفحه: 9 بهمن 1402)
(تاریخ آخرین ویرایش: 21 مرداد 1403)
(لینکهای مرتبط با این موضوع):
-
آب
-
آهن
-
امگا 3
-
پتاسیم
-
پروتئین
-
روی
-
سلنیوم
-
فسفر
-
فیبر
-
کلسیم
-
لوتئین و زی زانتین
-
مس
-
منگنز
-
منیزیم
-
ویتامین A
-
ویتامین B
-
ویتامین C
-
ویتامین D
-
ویتامین E
-
ویتامین K
دعوت می کنم مطالب خود را در شبکه اجتماعی ویترین نیز منتشر نمایید
https://cafebazaar.ir/app/ir.vitrin.app
با سپاس