مواد غذایی دارای ویتامین B به همراه مقدار ویتامین موجود, طبع آنها, فواید و عوارض کمبود آن برای بدن
توضیحات
ویتامین های B برای اطمینان از عملکرد صحیح سلول های بدن مهم هستند. آنها به بدن کمک می کنند تا غذا را به انرژی (متابولیسم) تبدیل کند، سلول های خونی جدید ایجاد کند و سلول های پوست، سلول های مغز و سایر بافت های بدن را سالم نگه دارد.
ویتامین B1 (تیامین)
ویتامین B1 که با نام تیامین یا تیامین نیز شناخته میشود، مانند تمام ویتامینهای B کمپلکس، یک ویتامین محلول در آب است. بدن را قادر می سازد تا از کربوهیدرات ها به عنوان انرژی استفاده کند. تیامین برای متابولیسم گلوکز و عملکرد عصب، ماهیچه و قلب ضروری است. ویتامین های محلول در آب از طریق جریان خون عبور می کنند. اگر بدن از ویتامین ها استفاده نکند، آنها را از طریق ادرار دفع می کند. نیاز روزانه به ویتامین B1 ممکن است به سن و جنس فرد بستگی داشته باشد. با این حال، منبع معتبر مؤسسه ملی بهداشت (NIH) پیشنهاد می کند که مردان بالغ معمولاً به 1.2 میلی گرم (میلی گرم) و زنان بالغ معمولاً به 1.1 میلی گرم نیاز دارند.
عوارض و علائم کمبود ویتامین B1 برای بدن
کمبود ویتامین B1 معمولاً منجر به بیماری بری بری می شود، وضعیتی که مشکلات اعصاب محیطی و تحلیل رفتن را نشان می دهد. سایر علائم بری بری عبارتند از:
-
علائم قلبی عروقی، از جمله بزرگ شدن قلب یا تاکی کاردیمشکل در تنفس
-
ضعف عضلانی
-
تشنج
-
استفراغ
-
بی اشتهایی
-
تورم
ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
این ویتامین از رشد و تکامل شما حمایت می کند، از جمله به بدن کمک می کند تا از غذایی که می خورید انرژی ایجاد کند. افرادی که از یک رژیم غذایی وگان یا رژیم گیاه خواری پیروی می کنند، ممکن است به احتمال زیاد کمبود ویتامین B داشته باشند.
عوارض و علائم کمبود ویتامین B2 برای بدن
-
کم خونیتورم گلو یا زبان
-
آب مروارید
-
مشکلا پوستی, از جمله خارش و ترک خوردن
ویتامین B3 (نیاسین)
مانند تمام ویتامین های B، نیاسین با کمک آنزیم ها غذا را تبدیل به انرژی کمک می کند. نیاسین محلول در آب است، بنابراین بدن شما آن را ذخیره نمی کند. یکی از نقش های نیاسین آزاد کردن پروستاگلاندین ها یا مواد شیمیایی است که به گشاد شدن رگ های خونی شما کمک می کند – جریان خون را بهبود می بخشد و فشار خون را کاهش می دهد. به همین دلیل، نیاسین ممکن است در پیشگیری یا درمان فشار خون بالا نقش داشته باشد.
علائم و عوارض کمبود ویتامین B3 برای بدن
-
بثورات پوستی یا تغییر رنگ پس از قرار گرفتن در معرض آفتابزبان قرمز روشن
-
استفراغ
-
یبوست یا اسهال
-
افسردگی و خستگی
-
خستگی
-
سردرد
-
از دست دادن حافظه و اشتها
ویتامین B4 (کولین)
علی رغم اهمیت آن، این ویتامین به اندازه سایر ویتامین ها شناخته شده نیست.
ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک)
این ویتامین یک ویتامین محلول در آب است. با تجزیه چربی ها و کربوهیدرات ها به تولید انرژی کمک می کند. از مزایای آن می توان به ارتقای سلامت پوست، مو، چشم و کبد اشاره کرد. مانند تمام ویتامین های B، اسید پانتوتنیک به بدن کمک می کند تا چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها را تجزیه کند تا بدن ما بتواند از آنها برای انرژی و بازسازی بافت ها، ماهیچه ها و اندام ها استفاده کند. برخی از مطالعات نشان داده اند که ویتامین B5 به عنوان یک مرطوب کننده بر روی پوست عمل می کند و روند بهبود زخم های پوستی را افزایش می دهد.
علائم و عوارض کمبود ویتامین B5 برای بدن
-
خستگی و بی حالی بی تفاوتی
-
اختلالات خواب
-
درد معده
-
حالت تهوع و استفراغ
-
بی حسی
-
هیپوگلیسمی
ویتامین B6 (پیریدوکسین)
این ویتامین برای رشد طبیعی مغز و حفظ سلامت سیستم عصبی و سیستم ایمنی مهم است. افرادی که بیماری کلیوی دارند یا شرایطی دارند که روده کوچک را از جذب مواد مغذی از غذاها جلوگیری می کند (سندرم های سوء جذب)، بیشتر در معرض کمبود ویتامین B6 هستند. برخی از اختلالات خودایمنی، برخی از داروهای صرع و وابستگی به الکل نیز می تواند منجر به کمبود ویتامین B6 شود. این می تواند شرایطی را ایجاد کند که در آن شما گلبول های قرمز سالم کافی برای حمل اکسیژن کافی به بافت های بدن خود ندارید (کم خونی)، گیجی، افسردگی و سیستم ایمنی ضعیف.
علائم و عوارض کمبود ویتامین B6 برای بدن
-
نوروپاتی محیطی همراه با گزگز، بی حسی و درد در دست ها و پاهاکم خونی
-
تشنج
-
افسردگی
-
گیجی
-
سیستم ایمنی ضعیف
ویتامین B7 (بیوتین)
بیوتین یک ویتامین محلول در آب است که به بدن در متابولیسم چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین کمک می کند. ویتامین های محلول در آب در بدن ذخیره نمی شوند، بنابراین مصرف روزانه آن ضروری است. همچنین به حفظ سلامت سیستم عصبی، ناخن ها، مو و پوست و سایر عملکردها کمک می کند. بیوتین برای فعالیت پیرووات کربوکسیلاز ضروری است. بدون این، سطوح بالایی از پیروات و آسپارتات ممکن است ایجاد شود و این می تواند بر اعصاب تأثیر منفی بگذارد.
علائم و عوارض کمبود ویتامین B7 برای بدن
-
ریزش مو یا آلوپسیبثورات پوسته پوسته و قرمز در اطراف چشم ها، بینی، دهان و اندام تناسلی
-
افسردگی و بی حالی
-
توهمات
-
بی حسی و گزگز در دست ها و پاها
-
افزایش خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی و قارچی
ویتامین B8 (اینوزیتول)
اینوزیتول توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده به عنوان یک ماده مغذی ضروری در نظر گرفته نمی شود. با این حال، به طور متوسط، روزانه تقریباً 1 گرم B8 به طور طبیعی از طریق رژیم غذایی ما مصرف می شود. ویتامین B8 بیشتر توسط افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS مصرف می شود. در این مورد، ممکن است بهتر باشد ترکیبی از میو-اینوزیتول و دی-چیرو-اینوزیتول برای تنظیم تولید هورمون، کنترل فشار خون و بهبود عملکرد تخمدان ها مصرف شود.
علائم و عوارض کمبود ویتامین B8 برای بدن
-
خستگی
-
حالت تهوع
-
افسردگی
-
تغییرات پوستی
ویتامین B9 (اسید فولیک یا فولات)
فولات در طیف وسیعی از غذاها مانند جگر گاو و لوبیا وجود دارد. بسیاری از غذاهای دیگر نیز با اسید فولیک، که شکل مصنوعی فولات است، غنی شده اند. بدن یک فرد برای ساختن DNA و سایر مواد ژنتیکی به فولات نیاز دارد. داشتن مقدار کافی فولات به ویژه در دوره های رشد سریع مانند بارداری، نوزادی و نوجوانی بسیار مهم است. با توجه به منبع مورد اعتماد مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، اسید فولیک تنها شکل ویتامین B9 است که برای کاهش خطر نقص لوله عصبی در جنین ثابت شده است. شرکتها از اسید فولیک در غذاها استفاده می کنند، زیرا برخلاف فولات، وقتی در معرض گرما و نور قرار می گیرند، پایدار می مانند. این آن را برای افزودن به غذاهایی که مردم می پزند، مانند نان، ایده آل می کند.
علائم عوارض کمبود ویتامین B9 برای بدن
-
ضعف عضلانیمشکلات قضاوت، حافظه و درک
-
خستگی
-
پارستزی، یا سوزن و سوزن
-
زبان قرمز و درناک
-
زخم در دهان
-
افسردگی و سردرگمی
ویتامین B12 (کوبالامین)
کوبالامین بزرگترین و از نظر ساختاری پیچیده ترین ویتامین است. به طور طبیعی در محصولات حیوانی مانند گوشت و تخم مرغ وجود دارد و تولید کنندگان می توانند آن را از طریق سنتز تخمیر باکتریایی تولید کنند. ویتامین B12 برای خون سالم ضروری است. هنگامی که بدن به اندازه کافی B12 ندارد، منجر به کاهش تولید طبیعی گلبول های قرمز خون (کم خونی) می شود که در رساندن اکسیژن اختلال ایجاد می کند. کم خونی مگالوبلاستیک که به آن کم خونی کمبود تغذیه نیز گفته می شود، نوعی کم خونی است که در اثر کمبود B12 یا فولات ایجاد می شود.
علائم و عوارض کمبود ویتامین B12 برای بدن
-
افسردگی و گیجی و مشکلات حافظه
-
خستگی
-
سردرد
-
تغییرات خلق و خوی
-
مشکل در تمرکز
ویتامین B12 را با کدام ماده غذایی نباید خورد
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف همزمان ویتامین C و B12 ممکن است جذب ویتامین B-12 را کاهش دهد. توصیه می شود که این دو مکمل را با فاصله زمانی حداقل دو ساعت از یکدیگر مصرف کنید تا از اثربخشی آنها بهره مند شوید.
خطرات مصرف بیش از حد ویتامین B
علائم مصرف بیش از حد ویتامین B کمپلکس شامل تشنگی بیش از حد، بیماری های پوستی، تاری دید، گرفتگی عضلات شکم، حالت تهوع، استفراغ، افزایش ادرار و اسهال است.
تاریخچه کشف ویتامین B
در سال 1889، یک پزشک هلندی به نام کریستین ایجکمن (1858-1930) که در هند شرقی هلند (اندونزی کنونی) کار می کرد، در حال بررسی بیماری بری بری بود، بیماری بومی که باعث ضعف، کاهش وزن، سردرگمی و گاهی اوقات مرگ می شد. این بیماری در مناطقی که برنج تصفیه شده بخش بزرگی از رژیم غذایی را تشکیل می داد، مانند جنوب و جنوب شرق آسیا شایع بود. "ایجکمن" با استفاده از جوجه ها به عنوان مدل های حیوانی برای آزمایش های خود، تأثیرات تغییرات رژیم غذایی را بر بروز بری بری مطالعه کرد. او مشاهده کرد که جوجه هایی که از رژیم غذایی برنج سفید صیقل داده شده با ماشین تغذیه می شوند علائمی مشابه بیماری بری بری دارند، در حالی که جوجه هایی که برنج قهوه ای صیقل داده نشده سرو می شوند، علائمی مشابه بیماری "بری بری" دارند. این تحقیق توسط همکارش Gerrit Grijns (1865-1944) انجام شد، که پیشنهاد کرد سبوس برنج (در برنج قهوهای وجود دارد اما در رنگ سفید حذف شده است) حاوی مادهای است «که نمی تواند بدون آسیب جدی وجود داشته باشد».
(مشخصات والپیپر)
سازنده: ® Cyrus
رزولوشن: 2800x1575
حجم: 2.33 مگابایت
فرمت: JPEG
سال ساخت: 1402
آپدیت:
لینک دانلود: دانلود والپیپر
جهت دانلود در سایز اصلی بر روی عکس کلیک راست کرده و گزینه Save Image As را بزنید.
مشکلات, پیشنهادات و نظرات خود را در همین پست یا از طریق ایمیل زیر با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ داده شود.
cyrus04corporation@gmail.com
(تاریخ انتشار صفحه: 30 دی 1402)
(تاریخ آخرین ویرایش: 31 تیر 1403)
(لینکهای مرتبط با این موضوع):
-
آب
-
آهن
-
امگا 3
-
پتاسیم
-
پروتئین
-
روی
-
سلنیوم
-
فسفر
-
فیبر
-
کلسیم
-
لوتئین و زی زانتین
-
مس
-
منگنز
-
منیزیم
-
ویتامین A
-
ویتامین B
-
ویتامین C
-
ویتامین D
-
ویتامین E
-
ویتامین K