مواد غذایی دارای فسفر به همراه مقدار فسفر موجود, طبع آنها, فواید و عوارض کمبود آن برای بدن
1. سبوس برنج
در فهرست ما سبوس برنج بیشترین مقدار فسفر را در بین مواد غذایی دارد. در هر 100 گرم سبوس برنج مقدار 1,677 میلی گرم فسفر وجود دارد.
احتیاط
مصرف بیش از حد سبوس برنج می تواند باعث ناراحتی معده، تولید گاز و افزایش بیش از حد حرکات روده شود. کسانی که مشکلات گوارشی اعم از زخم روده، انسداد دستگاه گوارش و چسبندگی دارند نباید از سبوس برنج استفاده کنند. همچنین این ماده مغزی در بعضی از افراد باعث واکنش های آلرژیک، قرمزی پوست و خارش می شود. (سبوس برنج دارای طبع معتدل است)
2. تخم کنف (شاهدانه)
تخم کنف یا شاه دانه در رتبه دوم فهرست ما قرار دارد و دارای 1,650 میلی گرم فسفر می باشد. (تخم کنف دارای طبع گرم و خشک می باشد)
3. تخم کدو تنبل
تخم کدو تنبل در رتبه سوم فهرست ما قرار دارد و دارای 1,233 میلی گرم فسفر می باشد. مصرف زیاد تخمه کدو تنبل باعث درد معده، نفخ و یبوست می شود. عیب اصلی تخمه کدو تنبل این است که چون سرشار از کالری است، خوردن بیش از حد آن می تواند منجر به افزایش وزن شود. (تخم کدو تنبل دارای طبع سرد و خشک می باشد)
4. تخمه آفتاب گردان بو داده
تخمه آفتاب گردان بو داده در رتبه چهارم فهرست ما قرار دارد و دارای 1,100 میلی گرم فسفر می باشد. مصرف زیاد تخمه آفتابگردان ممکن است باعث استفراغ، معده درد و یبوست شود. افرادی که به تخمه آفتابگردان حساسیت دارند ممکن است علائمی مانند استفراغ، بثورات، مشکلات تنفسی، تورم و خارش اطراف دهان و غیره را نشان دهند. (تخمه آفتاب گردان دارای طبع گرم و خشک می باشد)
5. سبوس گندم کامل
سبوس گندم کامل در رتبه پنجم فهرست ما قرار دارد و دارای 1,013 میلی گرم فسفر می باشد. سبوس گندم یکی از 3 لایه مغز گندم است و در طول فرآیند آسیاب از بین می رود و برخی افراد ممکن است آن را چیزی جز یک محصول جانبی در نظر نگیرند. با این حال، سرشار از بسیاری از ترکیبات گیاهی و مواد معدنی و منبع عالی فیبر است. سبوس گندم حاوی گلوتن است که می تواند باعث مشکلات گوارشی برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن شود. همچنین دارای محتوای فروکتان بالایی است که به طور بالقوه باعث ناراحتی افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر می شود. (سبوس گندم دارای طبع گرم و خشک می باشد)
6. آب پنیر خشک شده
آب پنیر خشک شده در رتبه ششم فهرست ما قرار دارد حاوی 932 میلی گرم فسفر می باشد. آب پنیر خشک ماده ای است که با حذف آب از آب پنیر به دست می آید، در حالی که سایر اجزای تشکیل دهنده به همان نسبت نسبی آب پنیر باقی می مانند. مصرف زیاد آب پنیر می تواند عوارض جانبی مانند افزایش حرکات روده، آکنه، حالت تهوع، تشنگی، نفخ، کاهش اشتها، خستگی و سردرد را ایجاد کند.
7. خشخاش
خشخاش در رتبه هفتم فهرست ما قرار دارد و دارای 870 میلی گرم فسفر می باشد. اگرچه نام خشخاش ممکن است بلافاصله ذهن ما را به سمت مواد مخدر و تاثیرات افیونی آن ببرد، ولی توجه داشته باشید دانههای خشخاش که در آشپزی هم کاربرد دارند در حالت عادی برای مصرف انسان بی خطر هستند. مصرف بیش از حد خشخاش می تواند باعث خارش دهان، اگزما، سختی در تنفس، سرگیجه، استفراغ و حالت تهوع شود. (خشخاش دارای طبع سرد و خشک می باشد)
8. چیا
چیا در رتبه هشتم فهرست ما قرار دارد و دارای 860 میلی گرم فسفر می باشد. به دلیل محتوای فیبر بالا، خوردن بیش از حد دانه های چیا ممکن است باعث یبوست، اسهال، نفخ و گاز شود. دانه های چیا همچنین ممکن است باعث شعله ور شدن بیماری های التهابی روده مانند بیماری کرون شوند.
9. جوانه گندم
جوانه گندم در رتبه نهم فهرست ما قرار دارد و حاوی 842 میلی گرم فسفر می باشد. مزایای سلامتی جوانه گندم بسیار زیاد است. خوردن بیش از حد جوانه گندم می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند گاز معده و نفخ شود. همچنین می تواند خطر ابتلا به برخی بیماری ها مانند بیماری قلبی و سرطان را افزایش دهد. (جوانه گندم دارای طبع گرم و تر می باشد)
10. دانه خردل آسیاب شده
دانه خردل آسیاب شده در رتبه دهم فهرست ما قرار دارد و دارای 828 میلی گرم فسفر می باشد. خردل آسیاب شده پودری ریز است که از دانه های آسیاب شده گیاه خردل به دست می آید. این یک ادویه فوق العاده همه کاره است که می تواند در بسیاری از دستور العمل ها برای افزایش حرارت تند استفاده شود. مصرف زیاد دانه خردل ممکن است باعث کهیر, اگزما, آبریزش بینی و خارش دهان شود. (دانه خردل دارای طبع گرم و خشک می باشد)
توضیحات
فسفر نقش ساختاری مهمی در اسیدهای نوکلئیک و غشای سلولی دارد. در تولید انرژی بدن نیز نقش دارد. وقتی سطح کلسیم خیلی زیاد است، بدن شما فسفر کمتری جذب می کند و بالعکس. فسفر به فیلتر کردن مواد زائد در کلیه ها کمک می کند و نقش اساسی در نحوه ذخیره و استفاده بدن از انرژی ایفا می کند. همچنین به کاهش درد عضلانی بعد از تمرین کمک می کند. در کنار کلسیم، فسفر فراوان ترین ماده معدنی در بدن است. این 2 ماده مغذی مهم برای ساختن استخوان ها و دندان های قوی با هم همکاری می کنند. حدود 85 درصد از فسفر بدن در استخوان ها و دندان ها است. فسفر همچنین به مقدار کمتری در سلول ها و بافت های سراسر بدن وجود دارد. اما مصرف بیش از حد فسفر می تواند به کلیه ها آسیب برساند و باعث بروز کلسیفیکاسیون در سکته مغزی کلیه و سیستم عروقی شود.
مقدار فسفر مورد نیاز برای بدن
1 تا 3 سال: 460 میلی گرم
4 تا 8 سال: 500 میلی گرم
9 تا 18 سال: 1250 میلی گرم
18 سال به بالا: 700 میلی گرم
خطرات مصرف بیش از حد فسفر
سطوح بالای فسفر می تواند به بدن شما آسیب برساند. فسفر اضافی باعث تغییراتی در بدن می شود که کلسیم را از استخوان های شما بیرون می کشد و آنها را ضعیف می کند. همچنین می تواند منجر به رسوب خطرناک در رگ های خونی، ریه ها، چشم ها و قلب می شود. داشتن فسفر بیش از حد در بدن در واقع شایع تر و نگران کننده تر از کمبود فسفر است. فسفر بیش از حد به طور کلی به دلیل بیماری کلیوی یا مصرف بیش از حد فسفر رژیم غذایی و کمبود کلسیم رژیم غذایی ایجاد می شود. چندین مطالعه نشان می دهد که مصرف بیشتر فسفر با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. با افزایش میزان فسفر مصرفی، نیاز به کلسیم نیز افزایش می یابد. تعادل ظریف بین کلسیم و فسفر برای تراکم مناسب استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است. به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی و تداخل با داروهای تجویزی و بدون نسخه، شما باید مکمل های غذایی را فقط تحت نظارت یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی آگاه مصرف کنید. فسفات بیش از حد می تواند سمی باشد. می تواند باعث اسهال و کلسیفیکاسیون (سخت شدن) اندام ها و بافت نرم شود و در توانایی بدن در استفاده از آهن، کلسیم، منیزیم و روی اختلال ایجاد کند. ورزشکاران و سایرینی که مکملهای حاوی فسفات مصرف می کنند باید این کار را گهگاهی و با راهنمایی و راهنمایی یک ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی انجام دهند.
عوارض و علائم کمبود فسفر برای بدن
اگر کمبود فسفر دارید ممکن است تعدادی از علائم مرتبط با استخوان را تجربه کنید. برای مثال، ممکن است درد استخوان یا استخوانهای شکننده داشته باشید که راحت تر می شکنند. از دست دادن اشتها یکی دیگر از علائمی است که ممکن است افزایش سطح فسفر خود را از طریق یک رژیم غذایی سالم دشوار کند. همچنین دیابت, بیماری سلیاک و مصرف الکل می تواند باعث کمبود فسفر در بدن می شود. از دیگر علائم کمبود فسفر در بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
اضطراب
-
درد استخوان
-
استخوان های شکننده
-
خستگی
-
ضعف و بی حسی و گزگز شدن اندام ها
-
مشکلات تنفسی
- عدم تعادل الکترولیت
افراد در معرض کمبود فسفر
-
نوزادان نارس
-
فراد مبتلا به اختلالات ژنتیکی تنظیم فسفات
-
بیماران مبتلا به سوء تغذیه شدید
- افرادی که از آنتی اسیدها و دیورتیک ها (قرص های آب) استفاده می کنند
تاریخچه کشف فسفر خوراکی
فسفر برای همه حیات - گیاهان، حیوانات و باکتری ها ضروری است. این بدان معناست که فسفر در رشد محصولات کشاورزی و در نتیجه در تولید مواد غذایی جایگزینی ندارد. از نظر تاریخی، انسان ها برای تولید محصولات و غذا به سطوح طبیعی فسفر خاک، با افزودن مواد آلی مانند کود و بقایای محصولات زراعی متکی بودند. شکل عنصری فسفر در حدود سال 1669 توسط کیمیاگر آلمانی "Hennig Brandt" کشف شد. منشأهای اولیه آن یک راز است، زیرا فسفر ممکن است در روم باستان کشف شده باشد، سپس راز آن در طول اعصار گم شده است.
(مشخصات والپیپر)
سازنده: ® Cyrus
رزولوشن: 2800x1575
حجم: 2.06 مگابایت
فرمت: JPEG
سال ساخت: 1402
آپدیت:
لینک دانلود: دانلود والپیپر
جهت دانلود در سایز اصلی بر روی عکس کلیک راست کرده و گزینه Save Image As را بزنید.
مشکلات, پیشنهادات و نظرات خود را در همین پست یا از طریق ایمیل زیر با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ داده شود.
cyrus04corporation@gmail.com
(تاریخ انتشار صفحه: 16 دی 1402)
(تاریخ آخرین ویرایش: 28 تیر 1403)
(لینکهای مرتبط با این موضوع):
-
آب
-
آهن
-
امگا 3
-
پتاسیم
-
پروتئین
-
روی
-
سلنیوم
-
فسفر
-
فیبر
-
کلسیم
-
لوتئین و زی زانتین
-
مس
-
منگنز
-
منیزیم
-
ویتامین A
-
ویتامین B
-
ویتامین C
-
ویتامین D
-
ویتامین E
-
ویتامین K