جام جهانی 2002 کره جنوبی و ژاپن که هفدهمین دوره مسابقات بود و با قهرمانی برزیل به اتمام رسید. از معروف ترین تیم های غایب در این جام می توان به سوئد, هلند, رومانی و کلمبیا اشاره کرد. همچنین تیم های اکوادور, چین, سنگال و اسلوونی برای نخستین بار وارد جام جهانی شدند
توضیحات
فیفا کره جنوبی و ژاپن را به عنوان میزبان هفدهمین دوره جام جهانی انتخاب کرد. این نخستین باری بود که جام جهانی به قاره آسیا می آمد و همچنین نخستین باری بود که میزبانی رقابت ها به صورت مشترک انجام می شد. 199 تیم برای حضور در جام جهانی 2002 تلاش کردند و 32 تیم راهی مسابقات شدند. به دلیل میزبانی دو تیم آسیایی کره جنوبی و ژاپن, قاره آسیا 2.5 سهمیه برای حضور در این جام جهانی داشت که عربستان و چین توانستند جواز صعود به جام جهانی را دریافت کنند. دیگر نماینده آسیا یعنی تیم ایران نتوانست در بازی انتخابی برابر نماینده اروپا یعنی ایرلند پیروز شود و قاره آسیا با همان 4 نماینده در جام جهانی 2002 حاضر شد. پس از کره جنوبی, ژاپن و فرانسه به عنوان قهرمان دوره قبلی تیم کامرون نخستین تیمی بود که بلیت جام جهانی 2002 را دریافت کرد و اروگوئه هم آخرین تیم راه یافته به جام جهانی لقب گرفت. مراسم قرعه کشی در 7 دسامبر 1999 انجام شد. 199 کشور در انتخابی این جام از تاریخ 4 مارچ 2000 تا 25 نوامبر 2001 با هم رقایت کردند و "آرچی تامپسون" از استرالیا با 16 گل زده بهترین گلزن مرحله انتخابی مسابقات بود. 20 شهر ژاپن و کره جنوبی میزبانی مسابقات را بر عهده گرفتند.
گروه بندی
(مرحله گروهی)
گروه A
بازی افتتاحیه مسابقات با یک شگفتی بزرگ همراه شد. تیم فرانسه قهرمان دوره قبلی و قهرمان یورو, بازی را به تیم گمنام سنگال واگذار کرد. لازم به یادآوری است که 21 بازیکن از 23 بازیکن سنگال در لیگ فرانسه بازی می کردند و به خوبی با فوتبال فرانسه آشنایی داشتند. در بازی بعدی دانمارک با درخشش ستاره تیم فاینورد خود یعنی "یان دال توماسون" توانست تیم اروگوئه را شکست دهد. بازی فرانسه برابر اروگوئه از اصلی ترین علت حذف این تیم پرستاره بود. در همان نیمه نخست بازی "تیری هانری" ستاره باشگاه آرسنال به دلیل خطا بر روی "مارسلو رومئو" از زمین بازی اخراج شد و فرانسه 10 نفره شد. در پایان 90 دقیقه هیچ گلی رد و بدل نشد و این تساوی برای فرانسه گران تمام شد. فرانسوی ها مجبور بودند در بازی آخر برابر دانمارک بدون مهاجم اصلی خود "هانری" بازی کنند. دانمارک با نتیجه 2 بر 0 این بازی را برد تا مدافع عنوان قهرمانی در میان ناباوری همگان حتی بدون یک گل زده در مرحله گروهی حذف شود. یکی دیگر از عوامل ناکامی فرانسه را می توان به خداحافظی "دیدیه دشان" و "لوران بلان" از تیم ملی نام برد. هر دوی این بازیکنان از ارکان اصلی موفقیت فرانسه در جام جهانی 1998 و یورو 2000 به حساب می آمدند و 2 سال قبل شروع جام جهانی 2002 از تیم فرانسه خداحافظی کرده بودند.
گروه B
در گروه 2 تیم اسپانیا به دنبال جبران ناکامی خود در جام جهانی قبلی بود. آنها در همان بازی نخست با 3 گل تیم اسلوونی را شکست دادند و با همین تعداد گل پاراگوئه و آفریقای جنوبی را هم مغلوب کردند. اینطور به نظر می آمد که اسپانیا از مدعیان اصلی این جام است.
گروه C
گروه 3 جایی بود که برزیل قدرتمند در آن قرار داشت. بازی نخست برزیل برابر ترکیه به یک بازی جنجالی تبدیل شد. ترکیه پس از گذشت تقریبا نیم قرن دوباره در جام جهانی ظاهر شده بود. آنها در همان نیمه اول توسط "حسن ساس" دربازه برزیل را فرو ریختند. اما " ریوالدو" بازی را به تساوی کشاند. در دقیقه 85 بازی "آلپای اوزالان" بازیکن ترکیه از زمین بازی اخراج شد و برزیل 1 دقیقه بعد گل برتری را وارد دربازه کرد. بازیکنان ترکیه به این پنالتی اعتراض داشتند. 8 دقیقه بعد و در اواخر بازی زمانیکه ریوالدو خواست ضربه کرنر را بزند "هاکان اونسال" بازیکن ترکیه با عصبانیت توپ را به سمت ریوالدو شوت کرد و توپ به پای ریوالدو برخورد کرد اما ریوالدو با تمارض و بزرگنمایی وانمود کرد که توپ به صورتش برخورد کرده است. داور بازی بازیکن ترکیه را اخراج کرد و ترکیه 9 نفره این بازی را به برزیل واگذار کرد. ترکیه با پیروزی 3 بر 0 که برابر چین در بازی آخر بدست آورد با خوش شانسی و تفاضل گل بهتر نسبت به کاستاریکا توانست به دور بعدی صعود کند.
گروه D
گروه 4 جایی بود که کره جنوبی میزبان در آن قرار داشت. آنها با روی کار آوردن "گاس هیدینگ" مربی بنام هلندی به دنبال اولین صعود خود به مرحله حذفی جام جهانی بودند. کره ای ها بازی اول را با 2 گل از لهستان بردند با آمریکا مساوی کردند و در بازی آخر با درخشش "پارک جی سونگ" که بعدا به منچستر یونایتد انگلیس پیوست تیم پرستاره پرتغال را شکست دادند. پرتغال پس از 3 دوره غیبت در جام های جهانی 1998,1994,1990 با امید زیادی به این مسابقات آمده بود و بازیکنان بسیار مطرحی هم در اختیار داشت. اما نتوانستند در این جام عملکرد قابل قبولی از خود نمایش دهند. تیم آمریکا هم دیگر شگفتی ساز این گروه بود. آنها در همان بازی نخست با 3 گل یاران "لوئیس فیگو" را شکست دادند. در این بازی 2 گل به خودی برای هر دو تیم به ثمر رسید. آمریکا با کره جنوبی مساوی کرد و بازی آخرش را به لهستان واگذار کرد. در نهایت کره جنوبی به همراه آمریکا موفق به صعود از این گروه شدند و تیم پرآوازه پرتغال در همان دور نخست از گردونه رقابت ها کنار رفت.
گروه E
در گروه 5 تیم آلمان با 8 گل نماینده آسیا یعنی عربستان را در هم کوبید. "محمد الدعیع" در این جام 12 بار دربازه اش توسط حریفان باز شد. وی به تنهایی در مجموع 3 دوره حضورش در جام های جهانی 25- گل طی 10 بازی دریافت کرده است که از این لحاظ به صورت مشترک با "آنتونیو کارباخال" دربازه بان تیم مکزیک هم رکورد می باشد. ایرلند توانست به سختی با گل دقیقه 91 "رابی کین" یک مساوی برابر آلمان کسب کند. آنها در بازی آخر با 3 گل عربستان را در هم کوبیدند تا راهی مرحله بعدی شوند. اما بازی آلمان و کامرون به یک بازی خشونت آمیز تبدیل شد. آلمان بازی قبلی را با ایرلند مساوی کرده بود و اگر این بازی را به کامرون می باخت باید از جام جهانی خداحافظی می کرد. فشار روی تیم آلمان بسیار زیاد بود. این تیم سالیان سال بود که عملکردی بسیار ضعیف و ناامید وارانه از خود نشان می داد. آنها همچنین در دور انتخابی جام جهانی 2002 در بازی برگشت در کشور خود با 5 گل از تیم انگلیس شکست خورده بودند و فقط با انجام بازی پلی آف برابر اوکراین موفق به صعود به جام جهانی شدند. در همان نیمه اول آلمان با اخراج "کارستن راملو" 10 نفره شد و 6 اخطار هم دریافت کردند که نشان می داد آلمانی ها تمرکز لازم را برای این بازی ندارند. اما در نیمه دوم زمانیکه "مارکو بوده" دربازه کامرون را باز کرد ورق بازی برگشت. میروسلاو کلوزه جوان گل دوم آلمان را هم زد تا خیال رودی فولر راحت شود. آلمان این بازی رو برد تا به دور بعدی صعود کند. اما این بازی به خشنترین بازی در تمامی ادوار جام های جهانی تبدیل شد. داور بازی "آنتونیو لوپز" 16 بار از کارت زرد خود و 2 بار از کارت قرمز استفاده کرد.
گروه F
در گروه 6 انگلیس بازی حساسی را برابر آرژانتین انجام داد که یادآور بازی 4 سال قبل 2 تیم در سال 1998 بود. در آن سال دیوید بکهام با اخراجش از زمین باعث زدن لطمه به تیمش شد و انگلیس 10 نفره در نهایت بازی را به آرژانتین واگذار کرد. اما اینبار "بکهام" با تک گل سرنوشت سازی که از روی نقطه پنالتی برای کشورش زد خاطره تلخ 4 سال قبل را از یاد هوادارها پاک کرد. آرژانتین در این دوره با تمامی ستاره گانش پای به جام جهانی گذاشت و از امیدهای اصلی قهرمانی نیز به حساب می آمد. اما آنها با تساوی که در بازی آخر برابر سوئد گرفتند پس از 40 سال نتوانستند از گروه خود صعود کنند.
گروه G
در گروه 7 تیم ایتالیا با گل حیاطی دقیقه 85 بازیکن ذخیره خود یعنی دل پیرو توانست با چاشنی شانس از گروهش صعود کند. مکزیک هم بدون شکست به عنوان سرگروه راهی دور بعدی مسابقات شد اما کرواسی که در جام جهانی قبلی بسیار فراتر از حد خود ظاهر شده بود با قبول 2 شکست برابر مکزیک و اکوادور در همان مرحله نخست کنار رفت.
گروه H
گروه 8 جای بود که دیگر نماینده آسیا یعنی ژاپن قرار داشت. آنها در بازی برابر بلژیک توانستند نخستین امتیاز خود در تاریخ جام جهانی را بدست آوردند. ژاپن در بازی بعدی مقابل روسیه نخستین پیروزی خود را جشن گرفت. تک گل 3 امتیازی این بازی را "ایناموتو" به ثمر رساند. وی در بازی قبلی برابر بلژیک هم موفق به گلزنی شد. ژاپنی ها بازی آخرشان مقابل تونس را هم به سادگی بردند تا برای اولین بار موفق به صعود از گروه خود شوند. اما ستاره بلژیک در این مسابقات "مارک ویلموتس" کاپیتان 33 ساله باشگاه شالکه 04 آلمان بود که چهارمین و آخرین جام جهانی خود را تجربه می کرد. وی در هر 3 بازی مرحله گروهی موفق به گلزنی شد.
(مرحله 1/8 نهایی)
GER vs PAR
مرحله حذفی این مسابقات با بازی آلمان برابر پاراگوئه آغاز شد. آلمان با گل دقیقه 87 "الیور نیول" به سختی توانست از چنگ پاراگوئه فرار کند.
ENG vs DEN
انگلیس طی یک بازی خاطره انگیز با 3 گل تیم خوب دانمارک را از پیش روی برداشت. ریو فردیناند, مایکل اوون و امیل هسکی گلهای انگلیس را در این بازی زدند.
SEN vs SWE
گفته می شد سنگال شانسی فرانسه قهرمان را حذف کرده است. اما آنها در بازی برابر سوئد نشان دادند که واقعا تیم خوبی هستند. "هنری کامارا" مهاجم باشگاه سدان فرانسه دو بار در این بازی گلزنی کرد تا تک گل "هنریک لارسن" بی اثر شود.
SPA vs IRE
در بازی بعد اسپانیا و ایرلند به ضیافت پنالتی ها رفتند که در نهایت اسپانیا سربلند بیرون آمد و به دور بعدی صعود کرد. ایرلند در این مسابقات بدون شکست در وقت قانونی از دور مسابقات کنار رفت. آنها از تاریخ 2000/06/04 تا قبل شروع جام جهانی طی 21 بازی متوالی تنها 2 شکست برابر تیم های ایران و نیجریه داشتند. همچنین ایرلند توانسته بود در مرحله انتخابی جام جهانی تیم پرآوازه هلند را از رسیدن به جام جهانی 2002 محروم کند.
USA vs MEX
آمریکا که در دوره قبلی رتبه آخر را بین 32 تیم حاضر کسب کرده بود در این مسابقات شرایط خوبی داشت. آنها در مرحله گروهی موفق شدند تیم پر ستاره ی پرتغال را شکست دهند. در این مرحله هم با درخشش "لاندن داناوان" تیم مکزیک را راهی خانه کردند.
BRA vs BEL
برزیل هم با حضور ستاره گانش یعنی ریوالدو و رونالدو تیم بلژیک را کنار زد.
TUR vs JAP
ماجراجویی سامورایی ها در 18 ژوئن به پایان رسید. آنها با حداقل اختلاف مغلوب تیم شگفتی ساز ترکیه شدند. شاگردان "فیلیپ تروسیه" تنها با یک گل مغلوب ترکیه شدند و در کشور خودشان از جام جهانی خداحافظی کردند. فوتبال ترکیه برای اولین بار پس از 1996 که به مسابقات یورو راه پیدا کردند پیشرفت قابل قبولی کرد. آنها توانستند در یورو 2000 به مرحله 1/4 نهایی هم صعود کنند و در همین سال باشگاه گالاتاسرای موفق شد قهرمان لیگ اروپا شود و یک سال بعد هم با شکست تیم رئال مادرید سوپر کاپ اروپا را هم بدست آورد. ترکیه در انتخابی جام جهانی 2002 طی 11 بازی تنها یک شکست داشت.
KOR vs ITA
اما بازی ایتالیا برابر کره جنوبی به یکی از جنجالی ترین بازی های تاریخ ادوار جام جهانی تبدیل شد. این بازی با حمایت همه جانبه داور اکوادوری یعنی "بایرون مورنو" برای کشور میزبان همراه بود. ابتدا داور بازی یک پنالتی بحث برانگیز برای کره جنوبی گرفت که "بوفون" سنگربان ایتالیا پنالتی را مهار کرد. سپس "کریستین ویری" روی ارسال "فرانچسکو توتی" ایتالیا را جلو انداخت. لحضاتی بعد "توتی" یه پاس خلاقانه و زیبا برای "دانیل توماسی" فرستاد ولی وی نتوانست تک به تک را تبدیل به گل کند. تنها 2 دقیقه مانده به پایان بازی روی اشتباه مسلم " کریستین پانوچی" کره جنوبی گل تساوی را به ثمر رساند. (نظیر این اشتباه 8 سال بعد در بازی ایتالیا و نیوزلند برای "فابیو کاناوارو" اتفاق افتاد) بازی به وقتهای اضافه رفت. در دقیقه 104 توتی در محوطه جریمه تیم کره سرنگون شد اما داور اکوادوری صحنه را تمارض تشخیص داد و با دادن اخطار دوم توتی را از زمین بازی اخراج کرد. 13 دقیقه بعد کره گل برتری را زد تا پس از همسایه خود یعنی کره شمالی تبدیل به دومین تیم آسیایی شود که به مرحله 1/4 نهایی صعود می کند. این بازی تلخ تبدیل شد به آخرین حضور ستاره گانی نظیر پائولو مالدینی و کریستین ویری در جام جهانی.
(مرحله 1/4 نهایی)
BRA vs ENG
در ورزشگاه شیزوکای ژاپن شاگردان "اسون گوران اریکسون" به مصاف برزیل مدعی رفتند. ابتدا مایکل اوون انگلیس را پیش انداخت. اما "ریوالدو" بازی را مساوی کرد. در دقیقه 49 یه ضربه آزاد برای برزیل گرفته شد. "رونالدینهو" پشت توپ ایستاد. وی متوجه خروج "دیوید سیمن" از دربازه شد. برخلاف اینکه همه تصور می کردند رونالدینهو ضربه را ارسال خواهد کرد ولی او ضربه را به قصد دربازه زد و توپ وارد دربازه شد. "سیمن" در آخرین بازی ملی اش اشتباه بسیار بدی را مرتکب شد که منجر به حذف تیمش از جام شد.
GER vs USA
در بازی بعدی آلمان در برابر آمریکا قرار گرفت. "الیور کاهن" همانند بازی های قبلی ستاره تیمش در این مسابقه بود و بارها دربازه کشورش را نجات داد. در دقیقه 38 میشائیل بالاک روی ارسال "کریستین زیگه" گل حساس بازی را زد. در نیمه بعد آمریکا صاحب یک ضربه کرنر شد و "گرگ بلهالتر" مدافع آمریکا ضربه ای را به سمت دربازه آلمان روانه کرد. توپ از "الیور کاهن" رد شد اما "تورستن فرینگس" هالفبک آلمان با کمک دستش مانع ورود توپ به دربازه شد. آمریکایی ها معترض بودند اما داور صحنه را پنالتی تشخیص نداد. در نهایت بازی با همان تک گل "بالاک" به اتمام رسید.
KOR vs SPA
اسپانیا بعد از ایتالیا قربانی بعدی کره جنوبی به حساب می آمد. آنها در حالی در 120 دقیقه برابر کره بدون گل مساوی کردند که داور مصری بازی "جمال الغندور" 2 گل اسپانیا را به دلیل آفساید مردود اعلام کرد. در ضربات مرگبار پنالتی 9 ضربه زده شد و تنها پنالتی "خواکین سانچز" بازیکن "رئال بتیس" اسپانیا هدر رفت. کره جنوبی تبدیل به اولین تیم غیره اروپایی و آمریکایی شد که به نیمه نهایی جام جهانی می رسید.
TUR vs SEN
در بازی آخر تیم ترکیه با گل دقیقه 93 "ایلهان مانسیز" توانست از صد سنگال شگفتی ساز بگذرد. این بازیکن آلمانی تبار تنها 2 سال برای تیم ترکیه بازی کرد و 5 سال پس از جام جهانی 2002 بازنشسته شد.
(نیمه نهایی)
GER vs KOR
اولین بازی نیمه نهایی در پایتخت کره یعنی سئول بین کره جنوبی و آلمان انجام شد. کره جنوبی تا به اینجا تمامی رقبای اروپایی خود مانند: لهستان, پرتغال, ایتالیا و اسپانیا را شکست داده بود و تنها تیم آلمان و شاگردان رودی فولر بین آنها و فینال جام جهانی فاصله داشت. این بازی برای آلمان به مانند بازی قبلی با تک گل سرنوشت ساز "میشائیل بالاک" به پایان رسید. اما وی به دلیل کارت زردی که در این بازی دریافت کرد بازی فینال مقابل برزیل را از دست داد. بدون شک بالاک از ارکان اصلی تمیش به حساب می آمد.
BRA vs TUR
برزیل هم در دیدار تکراری برابر ترکیه شگفتی ساز قرار گرفت و با تک گل رونالدو توانست ترکیه را شکست دهد و راهی فینال مسابقات شود.
(رده بندی)
کره جنوبی می توانست با خاطره ای خوش جام جهانی را در کشورش به پایان ببرد اما در همان ثانیه 11 بازی طی اشتباه مسلم کاپیتان با تجربه اش یعنی "هونگ میونگ بو" دربازه اش فرو ریخت. گلی که "هاکان شوکور" ترکیه ای به ثمر رساند سریعترین گل تاریخ ادوار جام های جهانی تا به امروز لقب گرفت. کره 8 دقیقه بعد طی یک ضربه ایستگاهی زیبا بازی را به تساوی کشاند اما "ایلهان ماسنیز" با زدن 2 گل ترکیه را 3 بر 1 جلو انداخت. وی به همراه "حسن ساس" از ستاره گان ترکیه در این جام بودند. کره جنوبی در دقایق آخر اختلاف رو به حداقل رساند ولی نتوانست با کسب مقام سوم و مدال برنز ورزشگاه را ترک کند. ترکیه پس از این بازی دیگر رنگ حضور در جام جهانی را تا به امروز ندیده است.
(فینال)
فینال در شهر یوکوهامای ژاپن بین برزیل پرستاره و آلمان برگزار شد. "رونالدو" و "ریوالدو" از برزیل با 6 و 5 گل زده به همراه میروسلاو کلوزه آلمانی با 5 گل زده از شانسهای کسب کشف طلای مسابقات و عنوان آقای گلی مسابقات بودند. نیمه نخست بدون گل تمام شد. آلمان از شروع نخستین بازی اش در مرحله گروهی تا این بازی فینال تنها یک گل آن هم از ایرلند دریافت کرده بود که تمام اینها را مدیون دربازه بانی عالی "الیور کاهن" بودند. وی یک سال قبل هم با مهار 3 پنالتی در بازی فینال لیگ قهرمانان اروپا برابر والنسیا توانسته بود پس از 25 سال بایرن مونیخ را قهرمان اروپا کند. اما "کاهن" در دقیقه 66 این بازی مقابل برزیل اشتباه بدی رو مرتکب شد و نتوانست شوت از راه دور "ریوالدو" را کامل مهار کند و رونالدوی فرصت از راه رسید و دربازه را باز کرد. ضمن اینکه "دیتمار هامان" هالفبک آلمان هم روی این گل مقصر بود. رونالدو برای اینکه قهرمانی تیمش را یکسره کند 12 دقیقه بعد گل دوم رو هم وارد دربازه آلمان کرد. آلمان در شبی بارانی و در نبود رهبر اصلی تیمش یعنی "بالاک" قهرمانی جام جهانی را از دست داد ولی این در حالی بود که اصلا کسی روی صعود این تیم حتی حساب هم نمی کرد چه برسد به فینال. اوضاع فوتبال آن سالهای آلمان به حدی خراب بود که کمتر کسی مسئولیت مربی گری این تیم را به عهده می گرفت. آنها حتی در بازی برگشت دور انتخابی مقابل انگلیس و در خانه خود با 5 گل شکست خورده بودند و تنها با انجام بازی پلی آف برابر اوکراین بلیت جام جهانی 2002 را دریافت کردند. رونالدو در نهایت آقای گل مسابقات شد, اما "الیور کاهن" به دلیل درخشش فوق العاده اش در این مسابقات برنده جایزه دستکش طلایی و توپ طلایی مسابقات یعنی بهترین بازیکن جام شد. افتخاری که تا کنون هیچ دربازه بانی در جام جهانی موفق به کسب آن نشده است.
حوادث و اتفاق های جالب
* تیم کامرون به دلیل استفاده از پیراهن های بدون آستین که بر خلاف قوانین فیفا بود, مجبور شد از لباس های آستین دار در زیر پیراهن اصلی اش استفاده کند.
جوایز
آمارها:
تعداد بازی: 64
تعداد گل: 161
کارت ها: (272 اخطار - 17 اخراج)
خشنترین تیم جام: ترکیه (19 اخطار - 2 اخراج)
تماشاگر: 2,705,134 نفر
اولین گل: پاپا دیوپ از (سنگال) برابر فرانسه
آخرین گل: رونالدو از (برزیل) برابر آلمان
بیشترین تعداد گل زده: برزیل با 18 گل زده
بیشترین تعداد گل خورده: عربستان با 12- گل خورده
پرتماشاگرترین بازی: برزیل و آلمان با 69,029 نفر
کم تماشاگرترین بازی: آفریقای جنوبی و پاراگوئه با 25,186 نفر
تعداد گل به خودی: 3
ویدیو
جام جهانی 2002 کره جنوبی و ژاپن
<<< کانال نماشای ما جهت دیدن ویدیوهای بیشتر >>>
(مشخصات والپیپر 1)
سازنده: ® Cyrus
رزولوشن: 2800x1568
حجم: 1.90 مگابایت
فرمت: JPEG
سال ساخت: 2024
آپدیت:
لینک دانلود: دانلود والپیپر 1
(مشخصات والپیپر 2)
سازنده: ® Cyrus
رزولوشن: 3000x1680
حجم: 1.51 مگابایت
فرمت: JPEG
سال ساخت: 2024
آپدیت:
لینک دانلود: دانلود والپیپر 2
جهت دانلود در سایز اصلی بر روی عکس کلیک راست کرده و گزینه Save Image As را بزنید.
مشکلات, پیشنهادات و نظرات خود را در همین پست یا از طریق ایمیل زیر با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ داده شود.
cyrus04corporation@gmail.com
(تاریخ انتشار صفحه: 13 فروردین 1403)
(تاریخ آخرین ویرایش: 20 شهریور 1403)
(لینکهای مرتبط با این موضوع):
-
جام جهانی 1986 مکزیک
-
جام جهانی 1990 ایتالیا
-
جام جهانی 1994 آمریکا
-
جام جهانی 1998 فرانسه
-
جام جهانی 2002 کره جنوبی و ژاپن
-
جام جهانی 2006 آلمان
-
جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی
-
جام جهانی 2014 برزیل
-
بهترین گلزنان جام جهانی
-
بیشترین بازی در تاریخ جام های جهانی
-
تاریخچه جام جهانی
-
عنصر شناسی تیم های قهرمان جام جهانی فوتبال