جام جهانی 2006 آلمان که هجدهمین دوره مسابقات بود و با قهرمانی ایتالیا به پایان رسید. از معروفترین تیم های غایب در این جام می توان به اروگوئه, بلژیک, شیلی, دانمارک, نیجریه و یونان اشاره کرد. همچنین تیم های توگو, صربستان مونته نگرو, اوکراین, غنا, جمهوری چک, ترینیداد توباگو, ساحل عاج و آنگولا برای نخستین بار وارد جام جهانی شدند
توضیحات
در ژوئن سال 2000 و شهر زوریخ سوئیس رای گیری برای انتخاب میزبان جام جهانی آغاز شد. برزیل 3 روز قبل خودش را کنار کشید. آلمان در دور آخر تنها با یک رای بیشتر از آفریقای جنوبی موفق شد پس از 32 سال دوباره میزبان جام جهانی شود. فیفا برای نخستین بار مدافع عنوان قهرمانی در جام جهانی گذشته را مجبور کرد تا در بازی های انتخابی شرکت کند. همینطور بازی های باشگاهی باید 1 ماه قبل آغاز جام جهانی به پایان می رسید. شعار مسابقات "زمانی برای دوستیابی" بود. 197 کشور در انتخابی این جام از تاریخ 6 سپتامبر 2003 تا 16 نوامبر 2005 با هم رقابت کردند و "جرد بورگتی" از مکزیک با 14 گل زده بهترین گلزن مرحله انتخابی مسابقات بود. 12 شهر آلمان میزبانی مسابقات را به عهده گرفتند.
گروه بندی
(مرحله گروهی)
گروه A
دیدار افتتاحیه در استادیوم آلیانز آرنا شهر مونیخ بین آلمان میزبان و کاستاریکا برگزار شد. "فیلیپ لام" در همان دقیقه 6 با شوتی از راه دور دربازه کاستاریکا را گشود تا چهارمین آلمانی تاریخ شود که گل افتتاحیه جام جهانی را زده است. اما خوشحالی آلمان ها تنها 6 دقیقه دوام آورد. آلمان ها در آفساید گیری خوب عمل نکردند و "پائولو ونچاپ" مهاجم کاستاریکا دربازه "ینس لمان" را باز کرد. کلینزمن مربی آلمان به دلیل عملکرد ضعیف "الیور کاهن" در جام کنفدراسیون های 2005 و درخشش فوق العاده لمان در باشگاه آرسنال تصمیم گرفته بوده تا از لمان استفاده کند. 5 دقیقه بعد میروسلاو کلوزه دوباره برتری را به آلمان بازگرداند و در نیمه دوم گل سوم را هم زد. اما باز آلمان ها روی آفساید گیری اشتباه گل خوردند. در دقایق پایانی امید می رفت که کاستاریکا بازی را به تساوی بکشاند اما "تورستن فرینگس" بازیکن باشگاه وردربرمن با شوتی از راه دربازه کاستاریکا را باز کرد تا آلمان 4 بر 2 پیروز بازی شود. در بازی بعد تیم اکوادور با درخشش "آگوستین دلگادو" و "کارلوس تناریو" لهستان را شکست داد. آلمان در بازی دومش برابر لهستان قرار گرفت و تنها با گل دقیقه 91 "الیور نویل" موفق شد لهستان را شکست دهد تا خیالش از بابت صعود راحت شود. اکوادور باز هم با درخشش دلگادو و تناریو پیروز بازی شد و کاستاریکا را مغلوب کرد. آلمان در بازی آخرش مقابل اکوادور قرار گرفت و با 3 گل این تیم را در هم شکست. کلوزه در این بازی 2 گل زد و یک پاس گل هم داد. آلمان با 9 امتیاز کامل به دور بعد صعود کرد.
گروه B
انگلیس در جام جهانی 2006 همچنان مربی سوئدی سابق خودش یعنی "اسون گوران اریکسون" را حفظ کرده بود. آنها در بازی نخست مقابل پاراگوئه تنها با یک گل خودی موفق به پیروزی شدند. سوئد در مقابل ترنیداد و توباگوی 10 نفره نتوانست نتیجه ای بهتر از تساوی کسب کند. انگلیس در بازی دوم مقابل ترینیداد و توباگو قرار گرفت. معروفترین بازیکن این تیم "دوایت یورک" 34 ساله بود که 15 سال در لیگ انگلیس بازی کرده بود. شاگردان اریکوسن در دقایق پایانی به بازی مسلط شدند و با دو گل یک پیروزی دلچسب بدست آوردند. سوئد هم با گل دقیقه 89 "فردریک لیونبرگ" موفق شد پاراگوئه را شکست کند. تا به اینجا هر دو تیم سوئد و انگلیس صعودشان قطعی شده بود اما هر دو تیم برای اینکه اگر در گروهشان دوم شوند مجبورند در مرحله بعدی به مصاف آلمان میزبان بروند, در روز آخر بازی پایاپایی را مقابل هم انجام دادند. ابتدا "جو کول" با یک شوت استثنایی گل اول بازی را زد, سپس "مارکوس آلبک" مهاجم سوئد 2000مین گل تاریخ جام جهانی را به نام خود به ثبت رساند. انگلیس دوباره برتری را بدست آورد اما در دقیقه 90 "هنریک لارسن" بازی را به تساوی کشاند. سوئد دیگر نتوانست گلی به انگلیس بزند تا بازی مساوی به پایان برسد و شاگردان اریکسون در مرحله بعدی به مصاف اکوادور بروند.
گروه C
آرژانتین بازی نخستش را با دو گل "هرنان کرسپو" و خاویر سولادو" از ساحل عاج برد. تک گل ساحل عاج را دیدیه دروگبا که 2 سالی می شد به باشگاه چلسی آمده بود زد. هلند هم به سختی با تک گل آرین روبن تیم صربستان و مونته نگرو را شکست داد. شاگردان "خوزه پکرمن" با 6 گل تیم صربستان و مونته نگرو را در هم کوبیدند. گل "استبان کامبیاسو" روی 26 پاس پی در پی بازیکنان آرژانتین بدست آمد که در نوع خود جالب بود. همچنین لیونل مسی 18 ساله موفق شد در دقیقه 88 نخستین گل خود در جام جهانی را به ثمر برساند. نارنجی پوشان هلند که تحت هدایت "مارکو فان باستن" قرار داشتند موفق شدند ساحل عاج را شکست دهند. بازی آخر آرژانتین و هلند هم بدون گل به پایان رسید تا هلند به دلیل تفاضل پایینتر در گروه دوم شود و در مرحله 1/8 نهایی به مصاف پرتغال رود. (خشنترین بازی تاریخ جام جهانی که به نبرد نورنبرگ معروف شد)
گروه D
در گروه 4 نماینده قاره آسیا یعنی ایران به مصاف مکزیک رفت. "عمر براوو" گل اول مکزیک را زد اما ایران توسط "گل محمدی" بازی را به تساوی کشاند. نیمه اول با نتیجه تساوی به پایان رسید. در نیمه دوم مشخص بود تیم ایران کاملا در خط دفاع و دربازه مشکل دارد. گل دوم مکزیک روی سلسله اشتباهات دربازه بان و دفاع ایران بدست آمد و باز هم عمر براوو گلزنی کرد. 3 دقیقه بعد مکزیک حمله ای دیگر را ترتیب داد, مدافعین ایران کاملا مهاجمین مکزیک را آزاد رها کرده بودند و "زینها" به راحتی با ضربه سر گل سوم را هم به ایران زد. در بازی بعد تیم پرتغال نایب قهرمان اروپا مقابل تیم نه چندان مطرح آنگولا قرار گرفت و تنها روی تک گل "پائولتا" موفق شد پیروز بازی شود. مکزیک و آنگولا هم با هم بدون گل مساوی کردند. پرتغال در بازی دوم به مصاف ایران رفت. در دقیقه 63 "دکو" با شوتی زیبا دربازه ایران را باز کرد. 2 دقیقه بعد مربی ایران تصمیم به تعویض علی کریمی ستاره باشگاه بایرن مونیخ کرد. وی هنگام بیرون آمدن از زمین لگدی محکم به ساک ورزشی کنار نیمکت زد. در دقیقه 80 "لوئیز فیگو" تیمش را صاحب یک ضربه پنالتی کرد و کریستیانو رونالدو اولین گل خود در جام جهانی را زد. پرتغال بازی آخرش را به سختی از تیم خوب مکزیک برد تا حریف هلند در مرحله 1/8 شود. دو تیم ایران و آنگولا هم در بازی آخر برای حفظ آبرو در شهر لایپزیگ رودر روی هم قرار گرفتند و با نتیجه مساوی به کار خود پایان دادند.
گروه E
در گروه 5 تیم تازه وارد جمهوری چک با 3 گل تیم آمریکا را شکست داد. "توماس روسیچکی" که هنوز در دورتموند بازی می کرد و به آرسنال نرفت بود ستاره این بازی بود. در بازی بعدی این گروه ایتالیا موفق شد با دو گل نماینده آفریقا یعنی غنا را شکست دهد. غنا در بازی بعد دست به شگفتی زد و جمهوری چک را با 2 گل "آساموآ جیان" و "سولی مونتاری" شکست داد. (جمهوری چک از دقیقه 65 به بعد 10 نفره بازی می کرد) شاگردان "مارچلو لیپی" در بازی دوم برابر آمریکا قرار گرفتند. "جیلاردینو" گل اول را برای ایتالیا به ثمر رساند. 5 دقیقه بعد آمریکا صاحب یه ضربه کاشته شد و "کریستین زاکاردو" به اشتباه دربازه "بوفون" را باز کرد. این بازی با همین نتیجه مساوی به پایان رسید. 5 روز بعد ایتالیا مقابل جمهوری چک قرار گرفت و موفق شد این تیم را شکست دهد تا با 7 امتیاز به عنوان سرگروه راهی مرحله 1/8 نهایی شود. جمهوری چک از دور مسابقات کنار رفته بود, اما دو تیم غنا و آمریکا همچنان شانس برای صعود داشتند. این بازی حساس 3 گل داشت و هر سه گل آن هم در نیمه اول زده شد. غنا موفق شد در نخستین حضورش در جام جهانی به مرحله بعدی صعود کند.
گروه F
در گروه 6 دو تیم ژاپن و استرالیا در شهر کایزسلاترن به مصاف هم رفتند. ژاپنی ها تا دقیقه 84 با تک گل "شینسوکه ناکامورا" از استرالیا پیش بودند اما به یکباره موتور گلزنی استرالیایی ها روشن شد و 3 بار دربازه ژاپن را باز کردند. تیم کیهیل 2 گل برای کشورش زد و یک پاس گل هم داد. برزیل مدافع عنوان قهرمانی مقابل کرواسی قرار گرفت. "فیلیپه اسکولاری" که 4 سال قبل برزیل را قهرمان جهان کرده بود اکنون هدایت تیم پرتغال را بر عهده گرفته بود و "کارلوس آلبرتو پرییرا" سرمربی برزیل بود. برزیل در بازی اول به سختی با تک گل ستاره خود "کاکا" تیم کرواسی را شکست داد. کرواسی می توانست در بازی دوم با شکست ژاپن 3 امتیاز مهم بدست آورد اما ناباورانه بدون گل با ژاپن مساوی کرد تا بازی آخرش برابر استرالیا بسیار حساس شود. برزیل در ورزشگاه آلیانز آرنا استرالیا را مغلوب کرد تا با 9 امتیاز کامل در صدر جدول قرار گیرد. اما بازی آخر استرالیا و کرواسی بسیار مهم بود. در همان دقیقه 2 بازی "داریو سرنا" هالفبک باشگاه شاختار دونتسک با ضربه ایستگاهی زیبا دربازه استرالیا را فرو ریخت. اما "کریگ مور" بازی را به تساوی کشاند. در نیمه دوم "نیکو کواچ" دوباره برتری را به کرواسی برگرداند. در دقیقه 79 "هری کیول" که آنزمان با لیورپول عنوان قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا را کسب کرده بود مهمترین گل تاریخ فوتبال خودش را زد. بعد این گل بازی به خشنونت زیادی کشیده شد به حدی که 2 بازیکن از کرواسی و یک بازیکن از استرالیا توسط داور اخراج شدند. ("گراهام پل" داور انگلیسی 3 بار به "یوسیپ شیمونیچ" بازیکن کرواسی کارت زرد نشان داد که در نوع خودش جالب بود). استرالیا بالاخره برای نخستین بار در تاریخش موفق به صعود به دور بعدی شد.
گروه G
کره جنوبی دیگر نماینده قاره آسیا موفق شد در بازی نخستش تیم تازه وارد توگو را شکست دهد. فرانسه به دنبال جبران ناکامی در جام جهانی قبلی اش بود و زین الدین زیدان به عنوان کاپیتان آخرین جام جهانی خودش را تجربه می کرد. اما فرانسه در بازی اول نتوانست از پس سوئیس برآید و بدون گل با این تیم مساوی کرد. فرانسوی ها در بازی دوم هم خوب کار نکردند و تنها توانستند یک مساوی برابر کره جنوبی بگیرند. در بازی بعد تیم سوئیس با دو گل توگو را مغلوب کرد. بازی آخر فرانسه مقابل توگو بسیار مهم بود. آنها حتما باید توگو را شکست می دادند تا بتوانند صعود کنند. زیدان به دلیل دو اخطاری بودن نمی توانست در این بازی حضور داشته باشد و بازوبند کاپیتانی به "پاتریک ویرا" سپرده شد بود. فرانسه تا دقیقه 55 بدون گل با توگو مساوی بود. همه فکر می کردند حادثه جام جهانی 2002 قرار دوباره برای فرانسه رخ دهد. اما "ویرا" موفق شد دربازه توگو را باز کند تا امیدها را برای کشورش زنده کند. ویرا 6 دقیقه بعد هم پاس گلی را برای "تیری هانری" فراهم کرد تا بدین ترتیب شاگردان "دومینیک" از لبه پرتگاه فرار کنند. سوئیس هم در یک بازی پر برخورد که 10 اخطار داشت موفق شد کره جنوبی را شکست دهد تا بالاتر از فرانسه به دور بعدی صعود کند.
گروه H
در گروه آخر مسابقات تیم اسپانیا با 4 گل اوکراین را شکست داد. عربستان صعودی هم در دیداری که 4 گل داشت با تونس مساوی کرد. "سامی الجابر" 33 ساله که چهارمین جام جهانی خودش را تجربه می کرد در دقیقه 82 به عنوان بازیکن ذخیره وارد زمین شد و 2 دقیقه بعد موفق به گلزنی شد. اوکراین موفق شد در بازی دوم با 4 گل عربستان را شکست دهد. "ماکسیم کالینیچنکو" در این بازی برای اوکراین 1 گل زد و 2 پاس گل هم برای هم تیمی هایش فراهم کرد. اسپانیا تحت هدایت "لوییس آراگونس" قرار داشت. مربی که بعدها فوتبال ملی اسپانیا را متحول کرد. آنها با 3 گل تیم تونس را شکست دادند. "فرناندو تورس" و "رائول گونزالس" برای تیمشان گلزنی کردند. اسپانیا بازی آخرش را هم با تک گل "خوانیتو" بازیکن باشگاه رئال بتیس از عربستان برد تا به عنوان سرگروه و با 9 امتیاز کامل راهی مرحله بعدی شود. اما اوکراین برای صعود باید تونس را در بازی آخر شکست می داد. در دقیقه 46 بازی "زیاد جزیری" مهاجم تونس از زمین بازی اخراج شد و تونس 10 نفره شد. در نیمه دوم و در دقیقه 70 بازی اوکراین صاحب یک ضربه پنالتی مهم شد و کاپیتان آندری شوچنکو ستاره مشهور باشگاه ای.سی میلان پشت توپ ایستاد و دربازه تونس را باز کرد. اوکراین با همین تک گل شوچنکو موفق شد در اولین حضورش در جام جهانی به دور بعدی صعود کند.
(مرحله 1/8 نهایی)
GER vs SWE
نخستین بازی مرحله 1/8 بین آلمان میزبان و سوئد در شهر مونیخ برگزار شد. "لوکاس پودولسکی" 21 ساله که آنزمان در باشگاه کلن عضویت داشت هر دو گل کشورش را زد تا آلمان راهی مرحله 1/4 نهایی شود. پودولکسی که در بازی مرحله گروهی هم گل سوم آلمان را به اکوادور زده بود در پایان مسابقات جایزه بهترین بازیکن جوان جام را نصیب خود کرد. جایزه ای که برای نخستین بار در جام جهانی اجرا می شد. (سوئد از دقیقه 35 بازی با اخراج "تی لوچیچ" 10 نفره بازی کرد)
ARG vs MEX
آرژانتین و مکزیک دو نماینده قاره آمریکا دیدار دوم را برگزار کردند. "رافائل مارکز" گل اول مکزیک را در همان دقیقه 6 بازی وارد دربازه آرژانتین کرد اما "هرنان کرسپو" 4 دقیقه بعد تلافی کرد و بازی تا دقیقه 98 گلی نداشت. "خوان سورین" کاپیتان آرژانتین توپی را برای "مکسی رودریگز" ارسال کرد. وی پس از استپ سینه ضربه محکم و روپایی را از پشت خط 18 قدم به سمت دربازه مکزیک شلیک کرد و توپ وارد دربازه شد. این گلی به یکی از زیباترین گلهای جام تبدیل شد و آرژانتین موفق شد مکزیک را شکست دهد و راهی مرحل بعدی شود.
ENG vs ECU
شاگردان "اسون گوران اریکسون" برابر اکوادور به مشکل برخوردند. نیمه اول بازی هیچ گلی در بر نداشت. بازی تا دقیقه 60 همچنان بدون گل ادامه داشت. انگلیس صاحب یک ضربه کاشته شد. دیوید بکهام با تجربه که استاد ضربات ایستگاهی بود پشت توپ ایستاد و به زیبایی دربازه اکوادور را باز کرد. این بازی با همین تک گل بکهام به سود انگلیس به پایان رسید.
POR vs NED
یکی از جنجالی ترین بازی های تاریخ جام جهانی در شهر نورنبرگ و استادیوم فرانک برگزار شد. این بازی به یکی از خشنترین بازی های تاریخ جام جهانی تبدیل شد و به نبرد نورنبرگ شهرت یافت. "مارک ون بومل" در همان دقیقه 2 بازی یک اخطار دریافت کرد. 5 دقیقه بعدی داور به یکی دیگر از بازیکنان هلند اخطار داد. "مانیش" بازیکن 28 ساله پرتغال در دقیقه 20 کارت زرد دریافت کرد و 3 دقیقه بعد موفق شد تنها گل این بازی را وارد دربازه هلند بکند. در دقیقه 46 نیمه اول "کاستینا" هالبفک پرتغال با دریافت کارت زرد دوم از بازی اخراج شد. با آغاز نیمه دوم همچنان درگیری ها و خشنونت ادامه داشت. در دقیقه 63 "خالد بولحروز" بازیکن هلند از زمین بازی اخراج شد و 15 دقیقه "دکو" بازیکن مشهور باشگاه بارسلونا با دریافت کارت قرمز داور مجبور به ترک زمین شد. آخرین اخطار بازی هم در دقیقه 95 نصیب "جووانی فن برونکهورست" بازیکن هلند شد. وی از بازی اخراج شد تا تعداد اخراجی های بازی به 4 نفر برسد. این بازی در آخر 16 کارت زرد و 4 کارت قرمز برای دو تیم در بر داشت که تا آنزمان بی سابقه بود.
ITA vs AUS
ایتالیا در استادیوم فریتس والتر مقابل استرالیا قرار گرفت. استرالیا به خوبی در برابر ستاره گان ایتالیا مقاومت کرده بود و بازی می رفت که وقتهای اضافه کشیده شود اما در دقیقه 95 بازی "فابیو گروسو" حمله ای را از سمت چپ روی دربازه استرالیا آغاز کرد. وی پس از دریبل "لوکاس نیل" مدافع استرالیا با حرفه ای گری خود را به زمین زد و داور اسپانیایی بلافاصله صحنه را پنالتی اعلام کرد. "فرانچسکو توتی" پشت توپ ایستاد و دربازه را باز کرد. مردان "مارچلو لیپی" با این پنالتی مشکوک موفق به صعود به دور 1/4 نهایی شدند.
UKR vs SWI
اوکراین و سوئیس دیگر دیدار این مرحله را مقابل هم انجام دادند. این بازی در پایان 120 دقیقه هیچ گلی در بر نداشت تا سوئیس تبدیل به تنها تیم تاریخ جام های جهانی شود که هیچ گلی دریافت نکرده است. کار به ضربات پنالتی ها کشید. آندری شفچنکو پنالتی نخست تیمش را خراب کرد اما "مارکو سترلر" بازیکن سوئیس هم موفق به باز کردن دربازه اوکراین نشد. سوئیسی ها در ضربات پنالتی بسیار بد کار کردند و هیچکدام از پنالتی های آنها وارد دربازه نشد تا اوکراین در نخستین حضورش در جام جهانی به 1/4 نهایی برسد.
BRA vs GHA
برزیل و نماینده آفریقا یعنی غنا در شهر دورتموند به مصاف هم رفتند. برزیل در جام جهانی 2006 تیمی سراسر هجومی و قدرتمند را در اختیار داشت. رونالدو که آخرین جام جهانی اش ا تجربه می کرد برای شکستن رکورد 14 گل "گرد مولر" آلمانی تنها 5 دقیقه زمان لازم داشت. رونالدو پس از دریبل دربازه بان غنا, دربازه را باز کرد تا 15مین گل خود در تاریخ جام جهانی را به ثمر برساند. در ادامه "آدریانو" و "زی روبرتو" 2 گل دیگر برای کشورشان زدند تا برزیل با نتیجه 3 بر 0 پیروز بازی شود. (غنا از دقیقه 81 به بعد با اخراج "آساموا جیان" 10 نفره شد)
FRA vs SPA
آخرین بازی این مرحله در شهر هانوفر بین فرانسه و اسپانیا انجام شد. زیدان که محرومیت خود را گذرانده بود دوباره به ترکیب فرانسه بازگشته بود. "داوید ویا" مهاجم اسپانیا در دقیقه 28 از روی نقطه پنالتی دربازه "فابین بارتز" را گشود. "پاتریک ویرا" که در بازی قبلی مقابل توگو در نقش یک ناجی عمل کرده بود در این بازی هم ستاره تیمش بود. وی ابتدا پاسی هوشمندانه را برای "فرانک ریبری" فرستاد تا بازی مساوی شود. سپس خودش در دقیقه 83 با ضربه سر گل برتری فرانسه را زد. زیدان هم در دقیقه 92 روی یک کار تیمی 3 نفره گل سوم را زد تا فرانسه با حساب 3 بر 1 پیروز بازی شود.
(مرحله 1/4 نهایی)
GER vs ARG
آلمان و آرژانتین نخستین بازی مرحله 1/4 نهایی را برگزار کردند. نیمه نخست بازی گلی نداشت. در نیمه دوم آرژانتین روی کرنر ارسالی "خوان ریکلمه" و ضربه سر "روبرتو آیالا" به گل اول بازی رسید. انتظار می رفت آلمان ها در خانه خود در همین مرحله کنار روند اما در دقیقه 71 به علت مصدومیت دربازه بان آرژانتین "روبرتو آبوندانزیری" این تیم مجبور شد دربازه بان ذخیره را وارد زمین کند. 9 دقیقه بعد آلمان ها توسط رهبر خود میشائیل بالاک تدارک یک حمله را روی دربازه آرژانتین دیدند. بالاک توپ را برای "تیم بوروفسکی" ارسال کرد و این بازیکن با ضربه سر توپ را برای میروسلاو کلوزه فرستاد. کلوزه هم با ضربه سر دقیق توپ را وارد دربازه کرد تا یورگن کلینزمن سر از پا نشناسد. بازی در 90 دقیقه با همان نتیجه مساوی به پایان رسید و در وقتهای اضافه هم هیچ گلی نداشت. کار به ضربات مرگبار پنالتی ها کشید. قبل از شروع ضربات پنالتی "الیور کاهن" دربازه بان معروف و ذخیره آلمان به سمت "لمان" رفت و با او دست داد و سعی کرد به لمان روحیه بدهد. الیور کاهن دربازه بان اصلی اون زمان تیم آلمان بود که به صلاح دید مربی آلمان جام جهانی 2006 را از روی نیکمت دنبال می کرد. آلمان ها طبق همیشه مشکلی در ضربات پنالتی نداشتند. "ینس لمان" سنگربان آلمان ستاره کشورش بود. وی با مهار دو پنالتی "روبرتو آیالا" و "استبان کامبیاسو" توانست آلمان را راهی مرحله نیمه نهایی کند. پس از اتمام بازی بازیکنان آرژانتین شروع به درگیری در وسط زمین کردند و هیچ وقت هم مشخص نشد علت این درگیری چی بوده.
ITA vs UKR
ایتالیا و اوکراین در شهر هامبورگ مقابل به مصاف هم رفتند. "شفچنکو" مقابل هم تیمی های خودش در باشگاه ای.سی میلان قرار گرفته بود. ایتالیا با 3 گل اوکراین را شکست داد و "لوکا تونی" در این بازی 2 گل به ثمر رساند. لوکا تونی در مجموع در این جام جهانی همین 2 گل را زد ولی در پایان مسابقات به عنوان یکی از چهار مهاجم برتر جام در تیم ستاره گان فیفا انتخاب شد. ایتالیا پس از 20 سال موفق شده بود در یک بازی در جام جهانی بیشتر از 2 گل به ثمر برساند.
POR vs ENG
پرتغال و انگلیس بازی سوم مرحله 1/4 نهایی را برگزار کردند. همان بازی معروفی که با اخراج "وین رونی" همراه شد. نیمه اول این بازی بدون گل به پایان رسید. در نیمه دوم دیوید بکهام به دلیل مصدومیت تعویض شد و از بازی بیرون رفت. در دقیقه 62 نیمه دوم رونی به دلیل لگدی که روی آلت "ریکاردو کاروالیو" گذاشت توسط داور با کارت قرمز مستقیم اخراج شد. این بازی در 120 دقیقه گلی نداشت و کار به ضربات مرگبار پنالتی کشید. انگلیسی ها در ضربات پنالتی بسیار بد کار کردند. فرانک لمپارد, استیون جرارد و جیمی کرگر پنالتی های خود را از دست داده بودند و فقط "اوون هارگریوز" موفق شده بود پنالتی اش را تبدیل به کند. اکنون پنالتی آخر "کرستیانو رونالدو" باقی مانده بود تا "پل رابینسون" آنرا مهار کند تا بازی دوباره مساوی شود. رونالدو با خونسردی پشت توپ ایستاد و با قدرت توپ را وارد دربازه کرد. انگلیس برای دومین بار پیاپی در مرحله 1/4 حذف شد و پرتغال پس از 40 سال موفق شد به نیمه نهایی جام جهانی برسد.
FRA vs BRA
برزیل با انبوهی از ستاره گانش نظیر رونالدو, آدریانو, رونالدینهو, کاکا, زی روبرتو, روبرتو کارلوس, لوسیو و کافو به این مسابقات آمده بود و خط حمله ای آتشین را در اختیار داشت. اما آنها مقابل تیم زیدان قرار گرفته بودند. تنها گل این بازی روی ارسال دقیق زیدان و تک ضربه "تیری هانری" حاصل شد. بعد از این گل مربی برزیل دست به 3 تعویض زد و هیچکدام فایده ای در بر نداشت. این بازی تلخ آخرین حضور رونالدو در مسابقات جام جهانی بود. با اینکه وی تنها 29 سال داشت ولی به دلیل بالا رفتن وزنش دیگر نتوانست نظر مربیان را به خود جلب کند.
(نیمه نهایی)
ITA vs GER
ایتالیا و آلمان اولین بازی مرحله نیمه نهایی را در شهر دورتموند برگزار کردند. "ینس لمان" به خوبی مقابل حملات ایتالیایی ها ایستادگی کرده بود. "برند اشنایدر" هالفبک 32 ساله آلمان یه موقعیت طلایی را با بی دقتی به بیرون زد. در ادامه "فابیو گوروسو" از ایتالیا هم یه موقعیت تک به تک را از دست داد. ایتالیا در ادامه دو بار تیر دربازه آلمان را به لرزه درآورد. آلمان مشخص بود چاره ندارد جزء اینکه بازی را به مانند بازی قبلی اش با آرژانتین به ضربات پنالتی بکشد تا با مهارت "ینس لمان" برنده شود. در دقیقه 104 بازی "مارچلو لیپی" دست به یک تعویض طلایی زد و الساندرو دل پیرو را وارد زمین کرد. در دقیقه 119 ایتالیا صاحب یک ضربه کرنر شد. دل پیرو کرنر را ارسال کرد. توپ به "آندره پیرلو" رسید و او پاسی را برای "فابیو گوروسوی پیشتاخته فرستاد و این بازیکن دربازه آلمان را باز کرد. گوروسو به مانند "مارکو تاردلی" در فینال جام جهانی 1982 خوشحالی کرد. امید می رفت آلمانها که از امتیاز میزبانی برخوردار بودند برای جبران گل خورده تلاش کنند اما "فابیو کاناوارو" حمله ای را از زمین ایتالیا آغاز کرد. توپ به "جیلاردینو" رسید و این بازیکن با پاسی زیرکانه دل پیرو را با لمان تک به تک کرد. زمانیکه دل پیرو توپ را با تور دربازه لمان آشنا کرد دیگر مشخص بود ایتالیا فینالیست جام جهانی شده است. آلمان ها به ناچار راهی بازی رده بندی شدند.
FRA vs POR
پرتغال مصمم بود با نسل طلایی خودش برای نخستین بار راهی فینال جام جهانی شود. اما فرانسه هم انگیزه های بالایی در این بازی داشت. در دقیقه 33 نیمه اول "ریکاردو کاروالیو" خطای ناشیانه ای را بر روی "تیری هانری" مرتکب شد. فرانسوی ها صاحب یک پنالتی بسیار مهم شدند. زیدان با کوله باری از تجربه پشت توپ ایستاد و دربازه "ریکاردو" را باز کرد. همین تک گل زیدان تا پایان بازی باقی ماند تا فرانسه حریف ایتالیا در فینال شود.
(رده بندی)
GER vs POR
کشور میزبان برای اینکه قلب شکسته هواداران خودش را ترمیم کند به مصاف پرتغال رفت. "الیور کاهن" بعد از 6 بازی نیمکت نشینی بالاخره وارد زمین شد تا برای کشورش بازی کند. این بازی به بهترین بازی باستیان شواینشتایگر تبدیل شد. شواینی در نیمه دوم و در دقیقه 56 شوتی از راه دور را به سمت دربازه پرتغال شلیک کرد و توپ وارد دربازه شد. 4 دقیقه بعد آلمان صاحب یک ضربه ایستگاهی شد. باستین پشت توپ ایستاد و ضربه را به قصد چهارچوب زد. در بین راه توپ به پای "پتیت" هالفبک پرتغال برخورد و تغییر مسیر داد و وارد دربازه شد. در دقیقه 88 "الیور نویل" حمله ای دیگر را روی دربازه پرتغال صورت داد. وی توپ را به شواینی داد و این بازیکن با شوت سهمگینی دیگر گل سوم آلمان را زد. آلمان درست است که در کشورش قهرمان نشد اما موفق شد مدال برنز را در یک بازی زیبا و تماشاگر پسند کسب کند. همچنین میروسلاو کلوزه هم کفش طلای مسابقات را از آن خودش کرد و "لوکاس پودولسکی" هم جایزه بهترین بازیکن جوان را کسب نمود. همچنین آلمان با به ثمر رساندن 14 گل عنوان قویترین خط حمله مسابقات را بدست آورد.
(فینال)
ITA vs FRA
سرانجام فینال مسابقات در شهر برلین بین ایتالیا و فرانسه انجام شد. ایتالیا تا به اینجای کار تنها یک گل دریافت کرده بود که آن هم توسط مدافع خودشان خورده بود. فرانسه هم به رهبری زیدان به تیم قدرتمند تبدیل شده بود. "فلورن مالودا" هالفبک فرانسه در دقیقه 6 بازی حمله ای را روی دربازه ایتالیا آغاز کرد و توسط "مارکو ماترازی" داخل محوطه جریمه سرنگون شد. فرانسه صاحب یک ضربه پنالتی شد و طبق معمول زین الدین زیدان پشت توپ ایستاد. زیدان با خونسردی کامل ضربه ای چیپ را به توپ زد و پس از برخورد توپ با تیر افقی دربازه توپ وارد دربازه شد. این اولین باری بود که بوفون توسط بازیکنان حریف در این جام جهانی گل می خورد. "ماترازی" که روی این پنالتی مقصر اصلی بود 12 دقیقه بعد با ضربه سر گل مساوی ایتالیا را وارد دربازه فرانسه کرد. بازی در 90 دقیقه با همان نتیجه مساوی به پایان رسید. در وقتهای اضافه "ویلی سانیول" بازیکن باشگاه بایرن مونیخ ارسالی بلند را روی دربازه ایتالیا فرستاد و زیدان یک ضربه سر زیبا را به سمت دربازه ایتالیا نشانه رفت, اما بوفون به طرز فوق العاده ای مانع باز شدن دربازه کشورش شد. اینطور مشخص بود تا زمانیکه زیدان داخل زمین باشد ایتالیا توان شکست فرانسه را ندارد. ایتالیایی ها که شناخت کافی از زیدان داشتند سعی در عصبی کردن او کردند. در دقیقه 107 بازی در صحنه ای "مارکو ماترازی" جملاتی را به زیدان گفت و حرفهایی بین آن دو رد و بدل شد که به دنبال آن زیدان با سرش ضربه ای محکم با سینه ماترازی زد و او را سرنگون کرد. داور وسط بازی و کمک داوران صحنه را ندیدند ولی داور چهارم پس از مشاهده به داور وسط گزارش داد. "هوراسیو الیزوندو" داور آرژانتینی زیدان را با کارت قرمز مستقیم از بازی اخراج کرد. صحنه ای که زیدان از کنار جام طلایی مسابقات عبور می کرد تا به رختکن برود آخرین صحنه ای بود که علاقه مندان به فوتبال از او به یاد دارند. وی بعد این بازی دیگر نه در عصره باشگاهی و نه در عرصه ملی بازی نکرد. (گفته می شد زیدان به ماترازی گفته بعد از بازی پیراهنم را باهات عوض می کنم و ماترازی هم در جواب به زیدان گفته خواهرت رو ترجیح میدم) بازی به ضربات پنالتی رفت و از 9 پنالتی زده شده تنها پنالتی "دیوید ترزه گه" مهاجم فرانسوی باشگاه یوونتوس بود که بی تیر خورد و وارد دربازه نشد. ایتالیا پس از ناکامی در جام جهانی 2002 بالاخره موفق شد دل هواداران خودش را در سرتاسر دنیا را شاد کند. زیدان در پایان مسابقات برنده جایزه بهترین بازیکن جام شد و بوفون هم جایزه دستکش طلایی را بدست آورد.
جوایز
پاداش ها:
مجموع مبلغ پاداش فیفا به تیمها: 332 میلیون فرانک
تیم های حذف شده در مرحله گروهی: 7 میلیون دلار
صعود به مرحله 1/8 نهایی: 8.5 میلیون دلار
صعود به مرحله 1/4 نهایی: 11.5 میلیون دلار
تیم چهارم: 21.5 میلیون دلار
تیم سوم: 21.5 میلیون دلار
نایب قهرمان: 22.5 میلیون دلار
قهرمان: 24.5 میلیون دلار
آمارها
تعداد بازی: 64
تعداد گل: 147
کارت ها: (345 اخطار - 28 اخراج)
خشنترین تیم جام: پرتغال (24 اخطار - 2 اخراج)
تماشاگر: 3,352,605 نفر
اولین گل: فیلیپ لام از (آلمان) برابر کاستاریکا
آخرین گل: مارکو ماترازی از (ایتالیا) برابر فرانسه
بیشترین تعداد گل زده: آلمان با 14 گل زده
بیشترین تعداد گل خورده: صربستان و مونته نگرو با 10- گل خورده
پرتماشاگرترین بازی: آلمان و اکوادور / پاراگوئه و سوئد / برزیل و کرواسی / اوکراین و تونس / آلمان و آرژانتین با 72,000 نفر
کم تماشاگرترین بازی: هلند و صربستان و مونته نگرو با 37,1216 نفر
تعداد گل به خودی: 4
ویدیو
جام جهانی 2006 آلمان
<<< کانال نماشای ما جهت دیدن ویدیوهای بیشتر >>>
(مشخصات والپیپر)
سازنده: ® Cyrus
رزولوشن: 2800x1568
حجم: 2.48 مگابایت
فرمت: JPEG
سال ساخت: 2024
آپدیت:
لینک دانلود: دانلود والپیپر
جهت دانلود در سایز اصلی بر روی عکس کلیک راست کرده و گزینه Save Image As را بزنید.
مشکلات, پیشنهادات و نظرات خود را در همین پست یا از طریق ایمیل زیر با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ داده شود.
cyrus04corporation@gmail.com
(تاریخ انتشار صفحه: 9 مهر 1403)
(تاریخ آخرین ویرایش: 9 مهر 1403)
(لینکهای مرتبط با این موضوع):
-
جام جهانی 1986 مکزیک
-
جام جهانی 1990 ایتالیا
-
جام جهانی 1994 آمریکا
-
جام جهانی 1998 فرانسه
-
جام جهانی 2002 کره جنوبی و ژاپن
-
جام جهانی 2006 آلمان
-
جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی
-
جام جهانی 2014 برزیل
-
بهترین گلزنان جام جهانی
-
بیشترین بازی در تاریخ جام های جهانی
-
تاریخچه جام جهانی
-
عنصر شناسی تیم های قهرمان جام جهانی فوتبال