جام جهانی 1994 آمریکا پانزدهمین دوره مسابقات بود و با قهرمانی برزیل به اتمام رسید. از معروف ترین تیم های غایب در این جام می توان به انگلیس و فرانسه و دانمارک اشاره کرد. همچنین تیم های یونان, روسیه, عربستان و نیجریه برای نخستین بار وارد جام جهانی شدند
توضیحات
در سال 1994 کشور آمریکا برای نخستین بار میزبان رقابتهای جام جهانی شد. سرزمینی که آشنایی زیادی با این ورزش اروپایی نداشت چراکه ورزش محبوب مردم این سرزمین بسکتبال, راگبی, بیسبال و بوکس بود. ولی در پایان مسابقات بازی های 94 آمریکا رکورد پرتماشاگرترین مسابقات تاریخ جام جهانی را بدست آورد, رکوردی که هنوز هم پابرجاست. 9 شهر آمریکا میزبانی مسابقات را به عهده گرفته بودند. سیستم مسابقات مانند 2 دوره قبل بود و در قالب 24 تیم. در این رقابتها برای اولین بار اسم بازیکنان پشت پیراهن های آنها درج می شد که کار گزارشگران را راحتتر کرده بود. این دوره را می توان از پر حاشیه سازترین دوره های جام جهانی نام برد. 147 کشور در انتخابی این جام از تاریخ 21 مارچ 1992 تا 17 نوامبر 1993 با هم رقابت کردند و "کازایوشی میورا" از ژاپن با 13 گل زده بهترین گلزن مرحله انتخابی مسابقات بود.
گروه بندی
(مرحله گروهی)
گروه A
نخستین بازی این گروه بین آمریکای میزبان و سوئیس تحت هدایت "روی هاجسون" در ورزشگاه سرپوشیده Pontiac Silverdome شهر دیترویت انجام شد. هر دو گل این بازی روی ضربات ایستگاهی حاصل شد و هر دو تیم 1 امتیاز کسب کردند. بازی بعدی بین رومانی و کلمبیا انجام شد و گئورگی هاجی ستاره تیمش در این بازی بود. وی علاوه بر زدن یک گل زیبای از راه دور, دو پاس گل هم برای هم تیمی هایش ساخت اما آنها بازی بعدی را با نتیجه عجیب 4 بر 1 به سوئیس واگذار کردند. کلمبیا از تاریخ 2 آگوست 1992 تا 18 جون 1994 قبل بازی برابر رومانی در جام جهانی طی 33 بازی متوالی تنها یک شکست برابر بولیوی داشت. همینطور آنها در انتخابی جام جهانی 1994 بدون شکست و تنها 2 گل خورده بالاتر از آرژانتین به عنوان تیم نخست جواز حضور در جام جهانی را گرفته بودند. آنها در همین بازی ها با نتیجه 7 بر 1 در دو بازی رفت و برگشت تیم آرژانتین را شکست داده بودند که این نتایج خیره کننده باعث شد اکثر کارشناسان فوتبال روی این تیم حساب ویژه ای برای جام جهانی 1994 باز کنند. کلمبیا علاوه بر در اختیار داشتن کاپیتان با تجربه خود "کارلوس والدراما" و "فردی رینکون" که در جام جهانی قبلی گل سرنوشت ساز تیمش را مقابل آلمان غربی زده بود دو لژینور معروف به نام "فاستینو آسپریا" مهاجم گلزن باشگاه پارما و "آدولفو والنسیا" بازیکن باشگاه بایرن مونیخ را هم در اختیار داشت. تمامی این عوامل باعث شد تا کارتل های مواد مخدر کلمبیا شرطهای بسیار بالایی را روی صعود و موفقیت کلمبیا در جام جهانی ببندند. کلمبیا بازی نخست را در میان شگفتی 3 بر 1 به رومانی واگذار کرد ولی بازی آخرش را از سوئیس برد و 3 امتیاز در اختیار داشت, برای صعود تنها نیاز به 1 امتیاز داشت که می توانست در بازی دومش برابر آمریکا آنرا کسب کند اما با گل به خودی که "آندرس اسکوبار" مدافع کلمبیا به خودشان زد تمامی این معادلات بهم خورد و این تیم در همان مرحله گروهی حذف شد. وی 6 روز پس از حذف کلمبیا از جام جهانی در پارکینگی توسط 3 نفر مورد اصابت گلوله قرار گرفت و 45 دقیقه بعد در بیمارستان فوت کرد. Humberto Castro Muñoz کسی بود که به سمت اسکوبار شلیک کرده بود. وی به 43 سال زندان محکوم شد که بعدا به 26 سال کاهش یافت. در نهایت از بین این چهار تیم تنها کلمبیا موفق نشد از گروهش بالا بیاید.
گروه B
سوئد و کامرون در بازی اول به تساوی 2 بر 2 رسیدند و برزیل هم روسیه را مغلوب کرد. برزیل تا دقیقه 63 با تک گل "روماریو" از حریف آفریقایی اش یعنی کامرون پیش بود. دو دقیقه پس از اخراج "ریگوبرت سانگ" بازیکن کامرون تیم برزیل از فرصت بدست آمده استفاده کرد و گل دوم را هم زد و در دقیقه 72 "به به تو" کار کامرون رو یکسره کرد. (ریگوبرت سانگ در جام جهانی بعدی هم مقابل شیلی از زمین اخراج شد) در بازی بین روسیه و کامرون دو بازیکن از هر دو تیم موفق شدند دو رکورد متفاوت از خود ثبت کنند. "اولگ سالنکو" روس که آنزمان در لیگ اسپانیا بازی می کرد 5 گل در این بازی زد که رکورد وی هنوز هم پابرجاست. وی در پایان مسابقات به صورت مشترک آقای گل جام هم شد اما کشورش نتوانست از گروهش صعود کند. از اون طرف هم "روژه میلا" شیر کامرونی 42 ساله موفق شد دربازه روسیه را باز کند تا عنوان مسنترین گلزن تاریخ جام جهانی با 42 سال و 39 روز را کسب کند. رکورد وی هم همچنان پاربرجا است. برزیل و سوئد در بازی آخر مساوی کردند تا هر دو تیم راهی مرحله بعدی شوند.
گروه C
در گروه 3 آلمان مدافع عنوان قهرمانی بازی افتتاحیه مسابقات را برابر تیم دفاعی بولیوی آغاز کرد. در نیمه دوم و دقیقه 61 بالاخره یورگن کلینزمن مهاجم باشگاه موناکوی فرانسه گلزنی کرد و آلمان با این بازی ضعیف مقابل تیم نه چندان مطرح بولیوی نشان داد که مشکلات زیادی دارد. کره جنوبی نماینده شایسته آسیا در حالیکه تا دقیقه 85 بازی 2 بر 0 از اسپانیا عقب بود توانست یک مساوی دلچسب از این بازی بگیرد. آلمان و اسپانیا در بازی بعدی تن به یک تساوی دادند و از اون طرف هم کره جنوبی و بولیوی هم با هم مساوی کردند. اسپانیا با 3 گل بولیوی را شکست داد اما "اروین سانچز" موفق شد نخستین گل تاریخ بولیوی را در جام جهانی به ثمر برساند. آنها در 1930 و 1950 هم در جام حضور داشتند ولی هیچ گل نزدند. جالبتر اینکه بعد این گل هم بولیوی دیگر به جام جهانی راه پیدا نکرده است. اما بازی آخر آلمان با کره جنوبی حوادث مهمی را در پی داشت. آلمان در آخرین بازی مرحله گروهی به مصاف کره جنوبی رفت و توانسته بود حریف گمنامش را با نتیجه 3 بر 0 شکست دهد. اما بازی ضعیف اشتفان افنبرگ باعث شد آلمان 2 گل از کره جنوبی دریافت کند و "برتی فوگتس" تصمیم گرفت او را از زمین بیرون بکشد. افنبرگ با "توماس هلمر" تعویض شد و در هنگام بیرون آمدن از زمین با فحاشی و بی احترامی تماشاگرهای آلمانی روبرو شد. افنبرگ هم در تلافی آب دهان پرتاب می کند و انگشت وسط دستش را به سمت آنها نشان می دهد. "برتی فوگتس" پس از این کار زشت افنبرگ بلافاصله وی را از تیم اخراج می کند و افنبرگ در همان مسابقات جام جهانی به خانه می آید. افنبرگ به مدت 4 سال از تیم آلمان دور بود و بعد از این اتفاق تنها 2 بازی ملی برای کشورش در سال 1998 انجام داد.
گروه D
گروه 4 جایی بود که دیگو مارادونا آخرین جام جهانی اش را تجربه می کرد. پس از داستانهای دردسر ساز برای مارادونا در سال 1990 و تعقیب پلیس ایتالیا برای دستگیری وی به دلیل کشف مواد مخدر در خانه اش, دیگو به اسپانیا فرار کرد و عضو تیم "سویا" شد. وی در سال 1993 قصد خداحافظی از فوتبال را داشت ولی به دلیل نتایج ضعیف کشورش در انتخابی جام جهانی 1994 با تمرینات بسیار سخت و فشرده دوباره به تیم بازگشت و کمک کرد تا آرژانتین به جام جهانی صعود کند. پس از نمایش خیره کننده آرژانتین مقابل یونان و سرعت بالای بازیکنان این تیم و به خصوص مارادونا, گمانه زنی هایی مبنی بر استفاده از مواد نیرو زا توسط این تیم زده شد. آرژانتین با درخشش مارادونا بازی دومش مقابل نیجریه را برد و درست پس از اتمام این بازی پزشک زن فیفا وارد زمین شد و مارادونا را جهت انجام تست دوپینگ با خود به بیرون زمین برد. آزمایش دوپینگ دیگو مثبت اعلام شد و فیفا وی را از مسابقات محروم کرد. آرژانتین هر دو بازی بعدی اش را باخت و از گردونه مسابقات کنار رفت. البته نقش "ژائو هاوه لانژ" رئیس برزیلی آنزمان فیفا در این ماجرا بسیار پررنگ بود.
گروه E
ایتالیا بعد از شکست در بازی اولش برابر ایرلند به مصاف نروژ رفت و در حالیکه 10 نفره و بدون دربازه بان اصلی اش بازی می کرد پیروز از میدان بیرون آمد. در دقیقه 21 بازی جان لوکا پالیوکا پس از خروج از دربازه و خطا روی "اویویند لئونهاردسن" بازیکن نروژ با کارت مستقیم قرمز داور آلمانی "هلموت کروگ" از زمین اخراج شد. وی تبدیل شد به نخستین دربازه بان اخراجی تاریخ جام جهانی. "آریگو ساکی" مربی ایتالیا مجبور شد بهترین بازیکن خود یعنی روبرتو باجو را از زمین بیرون بکشد تا بتواند دربازه بان ذخیره را به زمین بفرستد. البته ایتالیا با گل "دینو باجو" این بازی مهم را برد. در پایان مسابقات برای اولین بار در تاریخ جام جهانی هر 4 تیم باهمدیگه هم امتیاز بودند. جالب اینجا بود که علاوه بر امتیاز مشابه, تعداد برد, تعداد مساوی, تعداد باخت و تفاضل گلها هم با هم برابر بود.
مکزیک 4 امتیاز با 3 گل زده و 3 گل خورده
ایرلند 4 امتیاز با 2 گل زده و 2 گل خورده
ایتالیا 4 امتیاز با 2 گل زه و 2 گل خورده
نروژ 4 امتیاز با 1 گل زده و 1 گل خورده
هر سه تیم مکزیک, ایرلند و ایتالیا موفق به صعود شدند ولی نروژ چون فقط یک گل زده بود از گردونه مسابقات کنار رفت. البته نروژ در جام جهانی بعدی دست به خلق یک شگفتی زد و تیم پرستاره برزیل را شکست داد تا برای نخستین بار موفق به صعود شود.
گروه F
در گروه F عربستان تازه وارد نماینده شایسته ای برای قاره آسیا شد و "سعید العویران" بازیکن باشگاه الشباب موفق شد یک گل فوق العاده را وارد دربازه بلژیک کند. وی به دلیل این گل در همین سال برنده جایزه بهترین بازیکن قاره آسیا هم شد. (نظیر گلی که مارادونا در جام جهانی 1986 به انگلیس زد). هلند توانست سرگروه شود و عربستان و بلژیک هم به عنوان تیمهای بعدی به دور 1/8 صعود کردند.
(مرحله 1/8 نهایی)
GER vs BEL
اولین بازی دور 1/8 بین آلمان و بلژیک و در شهر شیکاگو انجام شد. "برتی فوگتس" تصمیم گرفته بود از رودی فولر با تجربه در کنار کلینزمن استفاده کند. فولر در این بازی دو بار موفق شد دربازه "میشل پرودهوم" را باز کند و کلینزمن هم یک گل زیبا در این بازی زد. وی در هر 4 بازی اش در این جام موفق به گلزنی شد. بلژیک هم سعی در جبران گلها می کرد و در دقیقه 90 بازی اختلاف رو به حداقل رساند. بلژیک از دور مسابقات حذف شد اما "میشل پورودهوم" برنده جایزه دستکش طلایی مسابقات شد که فیفا برای اولین بار در جام جهانی 1994 از آن استفاده می کرد.
SPA vs SWI
سوئیس در غیاب رهبر خود یعنی "آلن سوتر" در بازی با اسپانیا به مشکل برخورد. این تیم با نتیجه 3 بر 0 به اسپانیا باخت تا از گردونه مسابقات کنار رود. این بازی با کارت زردهای بسیار برای هر دو تیم همراه بود.
SWE vs KSA
عربستان شگفت انگیز در شهر دالاس به کار خود پایان داد. این تیم با نتیجه 3 بر 1 مغلوب سوئد قدرتمند شد. عربستانی ها در هر 4 بازی خود در این جام موفق به گلزنی شدند.
ROM vs ARG
رسوایی مارادونا روی کل تیم آرژانتین تاثیر بدی گذاشته بود. آنها در بازی چهارم مقابل رومانی تن به شکست دادند. هاجی تیم رومانی را به خوبی رهبری می کرد و موفق شدند برای اولین بار در تاریخ به جمع 8 تیم پایانی برسند.
NED s IRE
هلند با درخشش ستاره گان مستعد و جوانش یعنی "برکمپ" و "اورمارس" موفق شد ایرلند را حذف کند. "پت بونر" دربازه بان 34 ساله ایرلند روی گل دوم هلند مقصر اصلی بود و در آخرین حضورش در جام جهانی اشتباه بدی را مرتکب شد.
BRA vs USA
چهارم جولای روز استقلال آمریکا بود و این تیم باید در شهر سان فرانسیسکو به مصاف برزیل مدعی می رفت. در نیمه اول و در دقیقه 44 بازی لئوناردو بازیکن برزیل ضربه آرنج وحشیانه ای را به "تب راموس" هالفبک آمریکا زد تا از زمین بازی اخراج شود اما باز آمریکا نتوانست از این امتیاز برتری استفاده کند. در دقیقه 73 "به به تو" گل پیروزی بخش برزیل را زد و در دقیقه 86 هم "فرناندو کلاویخو" بازیکن اروگوئه ای اصل آمریکا از زمین بازی اخراج شد.
ITA vs NGR
ایتالیا در بوستون به مصاف نیجریه رفت. پالیوکا دربازه بان اول ایتالیا در این بازی محروم بود. نیجریه در همان نیمه اول طی اشتباه پائولو مالدینی مدافع ایتالیا به گل رسید. در دقیقه 76 بازی پس از اخراج "جان فرانکو زولا" از زمین اوضاع ایتالیا بدترم شد. ایتالیا ناچار بود در لاک دفاعی فرو رود. اینطور معلوم بود که باید شاهد حذف ایتالیا از این جام باشیم اما در دقیقه 89 بازی روبرتو باجو دربازه نیجریه را باز کرد. بهترین زمان ممکن برای بهترین فوتبالیست سال اروپا. این نخستین گل باجو در این جام بود. بازی به وقتهای اضافه رفت و در دقیقه 102 بازی ایتالیا صاحب یک ضربه پنالتی حساس شد و باجو پشت توپ قرار گرفت و پنالتی رو تبدیل به گل پیروزی کشورش کرد.
BUL vs MEX
در بازی مکزیک و بلغارستان در مرحله 1/8 اتفاقی عجیب رخ داد و "مارسلینو برنال" بازیکن مکزیک تیر پشتی دربازه خودشان را شکست که باعث شد مدت زیادی مامورین ورزشگاه سرگرم تعمیر آن شوند. "لوئیس روبرتو آلوس" بازیکن مکزیک تصمیم گرفت برای حل این مشکل از دوربین فیلمبرداری کنار دربازه استفاده کند و تور دربازه را به آن متصل کرد اما قوانین فیفا اجازه انجام چنین کاری را نمی داد. در نهایت و در طی 8 دقیقه یک دربازه جدید وارد زمین شد و جایگزین دربازه اصلی شد. داور این بازی "جمال الشریف" سوری بود که برای ایرانی ها به خوبی شناخته شده است. وی در این بازی دو بازیکن از هر دو تیم را از زمین بازی اخراج کرد و 10 کارت زرد به هر دو تیم داد. در نهایت بازی به ضربات پنالتی کشیده شد و "بوروس میخایلوف" سنگربان بلغارستان موفق شد کشورش را به دور بعدی برساند.
(مرحله 1/4 نهایی)
ITA vs SPA
ایتالیا و اسپانیا اولین بازی مرحله 1/4 را برگزار کردند. هر دو بازیکن ایتالیا با نامهای باجو موفق به گلزنی در این بازی شدند. تک گل اسپانیا رو "کامینرو" وارد دربازه پالیوکا کرد. پالیوکا پس از یک بازی محرومیت دوباره به دربازه ایتالیا بازگشته بود و موفق شد در این بازی عملکرد خوبی از خودش به نمایش بگذارد. از نکات مهم این بازی می توانیم به ضربه آرنج "مائورو تاسوتی" به صورت لوئیز انریکه" اشاره کنیم. علارغمه اینکه بینی وی دچار خونریزی شدیدی شده بود "ساندور پل" داور مجارستانی هیچ اعتقادی به ضربه پنالتی و اخطار به بازیکن ایتالیا نداشت.
BRA vs NED
برزیل و هلند در شهر دالاس یک بازی سراسر زیبا و تماشاگر پسند را از خود به نمایش گذاشتند. ابتدا زوج روماریو و به به تو دوبار دربازه هلند را باز کردند اما نارنجی پوشان به بازی برگشتند و بازی را به تساوی کشاندند. در دقیقه 81 بازی "برانکو" یک ضربه ایستگاهی تماشایی را وارد دربازه هلند کرد تا آخرین بازماندگان نسل طلایی هلند یعنی "ریکارد و کومان از تیم هلند کنار روند.
BUL vs GER
بلغارستان تا قبل شروع جام جهانی 1994 حتی یک برد هم در تاریخ حضورش در جام جهانی نداشت اما به لطف درخشش "استویچکوف" توانسته بود تا این مرحله پیشروی کند. آنها مقابل قهرمان جهان و نایب قهرمان اروپا یعنی آلمان قرار گرفتند. کلینزمن آلمان را صاحب یک ضربه پنالتی کرد. خطایی که "یوردان لچکوف" به روی او مرتب شده بود. ماتئوس آلمان را به گل رساند. در ادامه فولر هم گل دوم آلمان را زد ولی داور گل رو آفساید اعلام کرد. آلمان در این بازی موقعیت های زیادی داشت ولی انگار سرنوشت چیز دیگری بود. در دقیقه 75 هریستو استویچکوف یک ضربه ایستگاهی زیبا را وارد دربازه "بودو ایلگنر" کرد و 3 دقیقه بعد "لچکوف" با ضربه سر شیرجه ای مثال نزدنی گل برتری بلغارستان را به ثمر رساند. بعد از حذف ناباورانه آلمان بازیکنان پرسابقه ای نظیر "آنریاس بره مه, گدو بوخوالد, رودی فولر, توماس برتهولد" برای همیشه از تیم آلمان کنار رفتند و ماتئوس, افنبرگ و ایلگنر هم توسط برتی فوگتس از تیم آلمان کنار گذاشته شدند. بلغارستان هم پس از این بازی دیگر نتوانست در جام جهانی به پیروزی برسد. (آنها حتی فقط یکبار دیگر در سال 1998 در جام جهانی حاضر شدند)
SWE vs ROM
تکلیف آخرین تیم راه یافته به نیمه نهایی در شهر سان فرانسیسکو مشخص می شد. هر دو تیم رومانی و سوئد دست به خلق شگفتی بزرگ در این جام زدند اما در این بازی باید یکی از این دو تیم حذف می شد. این بازی در نیمه اول گلی نداشت. در نیمه دوم و دقیقه 78 بازی سوئدی ها طی یک ضربه ایستگاهی حساب شده دربازه رومانی را باز کردند. برولین مهاجم سوئد در بین دیوار دفاعی رومانی قرار گرفته بود. در شرایطی که همه فکر می کردند "هاکام میلد" ضربه را مستقیم به سمت دربازه می زند اما وی پاسی زیرکانه برای توماس برولین فرستاد و این بازیکن دربازه رومانی را با شوتی سهمگین فرو ریخت. تنها 2 دقیقه به پایان بازی "فلورین رادچیو" طی پاس دقیق هاجی گل تساوی را زد. "رادچیو" که عضو باشگاه ای.سی میلان ایتالیا بود به همراه هاجی از ستاره گان تیمش در این جام به حساب می آمد. "رادچیو" در وقتهای اضافه گل برتری تیمش را هم به ثمر رساند و یک دقیقه بعد با اخراج "استفان شوارز" سوئد 10 نفره شد. اما "کنت اندرسون" طی یک پرواز بلند و بالاتر از دربازه رومانی گل مساوی سوئد را زد. بازی به ضربات پنالتی رفت. علارغمه آنکه "هاکان میلد" نخستین پنالتی تیمش را به آسمان کوبید اما "توماس راولی" موفق شد دو پنالتی بازیکنان رومانی را مهار کند تا سوئد پس از 36 سال راهی مرحله نیمه نهایی شود.
(مرحله نیمه نهایی)
ITA vs BUL
در روز 13 جولای ماجراجویی بلغارستان بالاخره به اتمام رسید. این تیم با نتیجه 2 بر 1 مغلوب ایتالیا شد. باجو در این بازی 2 بار موفق به گلزنی شد و "استویچکوف" هم با پنالتی که وارد دربازه ایتالیا کرد توانست به صورت مشترک با "اولگ سالنکوی" روس آقای گل مسابقات شود. در این بازی یک پنالتی مسلم که خطای هند "کاستاکورتا" در محوطه جریمه بود برای بلغارستان گرفته نشد. "کاستادینوف" که بعدا با بایرن مونیخ قهرمان لیگ اروپا هم شد به شدت به کمک داور اعتراض می کرد. باجو در این بازی دچار گرفتگی پا شد و در دقیقه 71 با "سینیوری" تعویض شد.
BRA vs SWE
ایتالیا راهی فینال مسابقات شده بود. اما در بازی بین برزیل و سوئد تکلیف دیگر فینالیست جام مشخص می شد. این دو تیم در مرحله گروهی هم با هم بازی کرده بودند. سوئد رقیبی بسیار سرسخت برای برزیل بود اما برزیلی ها آمده بودند تا پس از 24 سال انتظار راهی فینال مسابقات شوند. در نیمه دوم و دقیقه 64 بازی "یوناس ترن" توسط داور از بازی اخراج شد و 16 دقیقه بعد "روماریو" گل برتری برزیل را زد.
(رده بندی)
سوئد و بلغارستان برای کسب عنوان سومی و مدال برنز به مصاف هم رفتند. سوئد این بازی را با نتیجه 4 بر 0 به سود خود به پایان برد و توانست پس از 36 سال انتظار یک مقام خوب در جام جهانی بدست آورد. "تامی سونسون" مربی سوئد توانسته بود تیمی با کیفیت بالا را راهی این مسابقات کند. وی بعدها پس از آنکه نتوانست سوئد را به جام جهانی 1998 فرانسه برساند برکنار شد. سوئد در این جام با 15 گل زده قویترین خط حمله و بلغارستان هم با دریافت 11- گل خورده ضعیفترین خط دفاعی را بین 24 تیم حاضر در اختیار داشتند.
(فینال)
بازی فینال در شهر لس آنجلس و استادیوم رز بال انجام میشد. "دانیل ماسارو" در همون ابتدای بازی یک موقعیت عالی تک به تک را از دست داد. ایتالیا خیلی در این بازی موقعیت گلی نداشت اما برزیلی ها به مراتب موقعیت های مهم زیادی در این بازی داشتند که با خوش شانسی پالیوکا طی 120 دقیقه دربازه ایتالیا باز نشد. جالبتر اینکه در ضربات پنالتی هم هر دو ضربه اول خود را نتوانستند وارد دربازه کنند. "فرانکو بارزی" کاپیتان با تجربه میلان ایتالیا و "دانیل ماسارو" 33 ساله که تنها چند هفته قبل قهرمان اروپا شده بودند پنالتی های خود را خراب کردند. به جزء "مارسیو سانتوس" باقیه نفرات برزیل پنالتی های خود را تبدیل به گل کردند. اکنون باجو حتما باید پنالتی خود را گل می کرد و پنالتی بعدی "به به تو" را هم پالیوکا می گرفت تا بازی مساوی شود. باجو همانند "بارزی" پنالتی را به آسمان کوبید و برزیل پس از 24 سال توانست قهرمان جهان شود. "کارلوس آلبرتو پریرا" موفق شد برزیل را دوباره بر بلندهای جهان قرار دهد. وی به مدت 43 سال مربیگری کرد و در سال 2014 هم دستیار "فیلیپه اسکولاری" در جام جهانی در کشورش بود. بعد از این فینال تلخ, باجو چندین سال از تیم ملی دور ماند ولی بالاخره در سال 1998 در جام جهانی برای ایتالیا بازی کرد.
موضوعات جالب
(3 امتیازی کردن بازی ها): فیفا در جام جهانی 1994 برای اینکه تیمها از لاک دفاعی بیرون بیایند و هجومی تر بازی کنند تصمیم گرفت بازی ها رو 3 امتیازی کند. در جام جهانی 1990 که بازی ها 2 امتیازی بود تیمها بیشتر سعی در کسب نتیجه مساوی و 1 امتیاز را داشتند. با 3 امتیازی شدن بازی ها تیمها مجبور می شدند برای کسب امتیاز لازم جهت صعود رو به حمله بیارند.
(درج نام بازیکنان پشت پیراهن): در مسابقات یورو 1992 سوئد برای نخستین بار تصمیم گرفته شد نام بازیکنان پشت پیراهنشون نوشته شود که البته کار گزارشگران فوتبال رو هم راحت تر می کرد. به این ترتیب برای نخستین بار در جام جهانی 1994 نام بازیکنان پشت پیراهن هاشون نوشته شد.
(جایزه دستکش طلایی): فیفا برای نخستین بار در جام جهانی 1994 تصمیم گرفت جایزه ای را به بهترین دربازه بان مسابقات اهدا کند. البته آنزمان اسم این جایزه را به نام دربازه بان مشهور شوروی سابق یعنی "لئو یاشین" نام گذاری کردند که در سال 2010 نام آن به دستکش طلایی تغییر یافت. "میشل پرودوم" سنگربان بلژیک برنده این جایزه شد که البته تیم وی در همان مرحله 1/8 با دریافت 3 گل از آلمان حذف شد و در بازی برابر عربستان یک گل تاریخی دریافت کرد.
(انجام تست دوپینگ از بازیکنان): پس از ماجراهای مربوط به مارادونا در سری A ایتالیا و بازی سرعتی آرژانتین مقابل یونان فیفا تصمیم گرفت تا پس از بازی از بازیکنان مشکوک زمین آزمایش دوپینگ انجام شود که اولین قربانی آن هم کسی نبود جزء دیگو مارادونای آرژانتینی.
(نخستین حضور آلمان و روسیه در جام جهانی): پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و متحد شدن دو آلمان غربی و شرقی, تیمهای روسیه و آلمان هم برای نخستین بار در این جام جهانی حاضر شدند.
جوایز
آمارها
تعداد بازی: 52
تعداد گل: 141
کارت ها: (235 اخطار - 15 اخراج)
خشنترین تیم جام: بلغارستان (23 اخطار - 2 اخراج)
تماشاگر: 3,587,538 نفر
اولین گل: یورگن کلینزمن از (آلمان) برابر بولیوی
آخرین گل: کنت اندرسون از (سوئد) برابر بلغارستان
بیشترین تعداد گل زده: سوئد با 15 گل زده
بیشترین تعداد گل خورده: بلغارستان و کامرون با 11- گل خورده
پرتماشاگرترین بازی: برزیل و ایتالیا با 94,194 نفر
کم تماشاگرترین بازی: بلغارستان و نیجریه با 44,132 نفر
تعداد گل به خودی: 1
ویدیو
جام جهانی 1994 آمریکا
<<< کانال نماشای ما جهت دیدن ویدیوهای بیشتر >>>
(مشخصات والپیپر 1)
سازنده: ® Cyrus
رزولوشن: 3050x1722
حجم: 1.55 مگابایت
فرمت: Jpeg
سال ساخت: 2022
آپدیت: August 2022
لینک دانلود: دانلود والپیپر 1
(مشخصات والپیپر 2)
سازنده: ® Cyrus
رزولوشن: 2800x1568
حجم: 1.52 مگابایت
فرمت: Jpeg
سال ساخت: 2023
آپدیت:
لینک دانلود: دانلود والپیپر 2
(مشخصات والپیپر 3)
سازنده: ® Cyrus
رزولوشن: 2800x1568
حجم: 1.59 مگابایت
فرمت: Jpeg
سال ساخت: 2023
آپدیت:
لینک دانلود: دانلود والپیپر 3
جهت دانلود در سایز اصلی بر روی عکس کلیک راست کرده و گزینه Save Image As را بزنید.
مشکلات, پیشنهادات و نظرات خود را در همین پست یا از طریق ایمیل زیر با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ داده شود.
cyrus04corporation@gmail.com
(تاریخ انتشار صفحه: 11 دی 1400)
(تاریخ آخرین ویرایش: 18 شهریور 1403)
(لینکهای مرتبط با این موضوع):
-
جام جهانی 1986 مکزیک
-
جام جهانی 1990 ایتالیا
-
جام جهانی 1994 آمریکا
-
جام جهانی 1998 فرانسه
-
جام جهانی 2002 کره جنوبی و ژاپن
-
جام جهانی 2006 آلمان
-
جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی
-
جام جهانی 2014 برزیل
-
بهترین گلزنان جام جهانی
-
بیشترین بازی در تاریخ جام های جهانی
-
تاریخچه جام جهانی
-
عنصر شناسی تیم های قهرمان جام جهانی فوتبال