جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی که نونزدهمین دوره مسابقات بود و با قهرمانی اسپانیا به پایان رسید. از معروفترین تیم های غایب در این جام می توان به کرواسی و بلژیک اشاره کرد. همچنین تیم های اسلواکی و صربستان برای نخستین بار وارد جام جهانی شدند
توضیحات
در سال 2010 آفریقای جنوبی تبدیل به اولین کشور آفریقایی شد که میزبانی جام جهانی را بر عهده می گیرد. آنها در دوره قبلی هم رقابت خیلی خوبی با آلمان داشتند ولی آلمان توانست میزبانی جام جهانی 2006 را از فیفا بگیرد و جام جهانی بعدی در نهایت به آفریقای جنوبی رسید. 205 کشور در انتخابی این جام از تاریخ 25 آگوست 2007 تا 18 نوامبر 2009 با هم رقایت کردند و "مومونی داگانو" از بورکینا فاسو و "اوسیا واکاتالسا" از فیجی با 12 گل زده بهترین گلزن مرحله انتخابی مسابقات بودند. 9 شهر آفریقای جنوبی میزبانی مسابقات را به عهده داشتند. "نلسون ماندلا" به طور غیررسمی مراسم جام جهانی 2010 را افتتاح کرد و تیم آفریقای جنوبی وارد ورزشگاه شد و یکی از معروفترین موسیقیهای اعتراضات سابق علیه کشوری را که در کمتر از 20 سال ممنوع شده بود، سرداد. از هر مسابقه ورزشی بین المللی به دلیل آپارتاید، جهان دید که یک جام جهانی در آفریقا چقدر شگفت انگیز و منحصر به فرد خواهد بود.
گروه بندی
(مرحله گروهی)
گروه A
بازی افتتاحیه بین آفریقای جنوبی میزبان و مکزیک در شهر ژوهانسبورگ انجام شد. نیمه اول بازی گلی در پی نداشت. در نیمه دوم و در دقیقه 55 بازی "سیفیوه شابالالا" هالفبک آفریقای جنوبی فراری را از سمت چپ آغاز کرد و با شوتی دیدنی دربازه مکزیک را باز کرد. اما مکزیکی ها توسط کاپیتان باتجربه خودشون "رافائل مارکز" که عضو باشگاه بارسلونا بود گل تساوی را زدند. هر دو تیم صاحب یک امتیاز شدند. فرانسه نایب قهرمان دوره قبلی به مصاف اروگوئه رفت. هر دو تیم در جام جهانی 2002 هم با یکدیگر در همین گروه 1 هم گروه بودند. این بازی خسته کننده در نهایت بدون گل به پایان رسید. (اروگوئه از دقیقه 81 بازی 10 نفره بازی می کرد) اروگوئه در بازی بعدی با 3 گل میزبان رقابت ها را گلباران کرد. دیگو فورلان ستاره کشورش در این بازی بود. آفریقای جنوبی در بازی آخرش موفق شد دست به شگفتی بزند و تیم فرانسه را شکست دهد. در پایان مسابقات مکزیک تنها به دلیل تفاضل گل بهتر نسبت به آفریقای جنوبی موفق به صعود شد و آفریقای جنوبی تبدیل به اولین کشور میزبانی شد که موفق نشده از گروهش صعود کند.
گروه B
گروه 2 جایی بود که آرژانتین در آن قرار داشت. دیگو مارادونا پس از 16 سال دوباره به جام جهانی بازگشته بود اما در کسوت مربی. آنها بازی اول را به سختی با تک گل "گابریل هنزه" از نیجریه بردند و سپس با درخشش "گونسالو ایگواین" کره جنوبی را با 4 گل شکست دادند. آرژانتین در بازی آخرش کار سختی نداشت و موفق شد به راحتی تیم یونان را مغلوب کند و با 9 امتیاز کامل راهی مرحله 1/8 نهایی شود. دیگر تیم حاضر در این گروه کره جنوبی بود. آنها ستاره 29 ساله خود یعنی "پارک جی سونگ" را در اختیار داشتند که در باشگاه منچستر یونایتد بازی می کرد. این بازیکن کمک کرد تا کشورش 3 امتیاز مهم را از تیم یونان بگیرد. کره در بازی آخرش یک تساوی بسیار ارزشمند مقابل نیجریه گرفت تا پس از آرژانتین به دور بعدی صعود کند. یونان موفق به صعود از گروهش نشد ولی "دیمیتریس سالپینگیدیس" مهاجم یونان در بازی با نیجریه موفق شد اولین گل تاریخ یونان در جام جهانی را به ثمر برساند. (یونان قبلها در جام جهانی 1994 هم حضور داشته بود ولی موفق به گلزنی نشده بود) نیجریه هم پس از آفریقای جنوبی دومین تیم آفریقایی ناکام این جام لقب گرفت.
گروه C
اولین بازی گروه 3 بین انگلیس تحت هدایت "فابیو کاپلو" و تیم آمریکا انجام شد. انگلیسی ها خیلی زود و در دقیقه 4 بازی توسط "استفان جرارد" به گل رسیدند. چیزی به پایان نیمه اول نمانده بود که کلینت دمپسی هالفبک آمریکا شوتی معمولی را به سمت دربازه انگلیس زد. "رابرت گرین" دربازه بان باشگاه وست هام به طرز عجیبی نتوانست توپ را مهار کند و توپ به آرامی وارد دربازه انگلیس شد. این گل تاثیر بدی روی روحیه بازیکنان انگلیس گذاشت و بازی در نهایت 1 بر 1 مساوی به پایان رسید. جالب اینجا بود که در بازی بعدی اسلوونی و الجزائر هم نظیر همین اتفاق برای دربازه الجزائر رخ داد و اینجا بود که شایعه هایی مبنی بر استاندارد نبودن توپ های جام جهانی شنیده شد, که البته فیفا این موضوع را رد کرد. آمریکا در بازی دومش در حالیکه با 2 گل از اسلوونی عقب بود موفق شد بازی را به تساوی بکشاند. انگلیس به دلیل اینکه بدون گل با الجزایر مساوی کرده بود باید بازی آخرش را از اسلوونی می برد تا بتواند به مرحله بعدی صعود کند. در دقیقه 23 بازی "جرمین دفو" گلی سرنوشت ساز را برای کشورش زد تا انگلیس راهی مرحله بعدی شود. اما بازی آخر آمریکا و الجزائر بسیار مهم بود. آمریکا 2 امتیاز داشت و فقط باید این بازی را می برد تا بتواند به دور بعدی صعود کند. بازی تا دقیقه 91 بدون گل مساوی بود تا اینکه "لاندن داناوان" که در جام جهانی 2002 هم از ارکان اصلی تیمش بود موفق شد دربازه الجزائر را باز کند تا آمریکا بالاتر از انگلیس راهی مرحله بعدی شود.
گروه D
"یوآخیم لو" سرمربی آلمان که توانسته آلمان را به فینال یورو 2008 برساند تیمی با بازیکنان جوان و مستعد را به مسابقات آورده بود. میشائیل بالاک ستاره اون سالهای فوتبال آلمان به دلیل مصدومیت جام جهانی را از دست داده بود و بازوبند کاپیتانی به "فیلیپ لام" سپرده شده بود. همچنین "ینس لمن" سنگربان معروف باشگاه آرسنال و تیم ملی آلمان هم جای خودش را به "مانوئل نویر" 24 ساله داده بود. آلمان بازی اول را با 4 گل از استرالیا برد. (استرالیا از دقیقه 56 با اخراج تیم کیهیل از زمین 10 نفره شد) آلمان در بازی بعدی مقابل صربستان قرار گرفت و در دقیقه 37 بازی میروسلاو کلوزه از زمین بازی اخراج شد و تنها 1 دقیقه بعد صربستان به گل رسید. آلمان این بازی را به حریف گمنامش واگذار کرد اما هنوز امید به صعود داشت. خبر خوب برای آلمان این بود که غنا و استرالیا هم با هم مساوی کردند. در این بازی "هری کیول" بازیکن استرالیا با دست مانع باز شدن دربازه تیمش شد و داور بازی پس از مدتی وقفه بالاخره با کارت قرمز کیول را از زمین اخراج کرد. بازی آخر آلمان برابر غنا بسیار حیاتی بود. آلمان حتی با کسب تساوی هم از گردونه مسابقات حذف می شد. در دقیقه 60 بازی "مسوت اوزیل" که یک سال قبل با تیم زیر 21 ساله های آلمان قهرمان اروپا شده بود گل سرنوشت ساز آلمان را زد تا "یوآخیم لو" نفسی راحت بکشد.
گروه E
هلند در بازی اولش به راحتی تیم دانمارک را با 2 گل شکست داد و سپس ژاپن و کامرون را هم مغلوب کرد تا با 9 امتیاز کامل به عنوان سرگروه راهی مرحله 1/8 نهایی شود. ژاپن تحت هدایت "تاکشی اوکادا" که در سال 1998 هم ژاپن رو به جام جهانی برده قرار داشت. ستاره ژاپن در این مسابقات بدون شک "کیسوکه هوندا" بود. وی در بازی اول مقابل کامرون تک گل 3 امتیازی بازی را برای ژاپن زد. ژاپن بازی بعدی را به هلند واگذار کرد اما بازی آخرش برابر دانمارک به یک بازی تاریخی برای ژاپنی ها تبدیل شد. هوندا روی 2 ضربه ایستگاهی 2 گل برای ژاپن زد و "شینجی اوکازاکی" نتیجه را برای ژاپن به 3 گل رساند. "یان دال توماسون" تنها توانست یکی از گلها را جبران کند. کامرون بدون امتیاز در پایین جدول قرار گرفت تا چهارمین تیم آفریقایی حذف شده در مرحله گروهی باشد.
گروه F
ایتالیا قهرمان جهان در بازی اول خودش مقابل پاراگوئه با نتیجه 1 بر 1 متوقف شد. ایتالیا علاوه بر "مارچلو لیپی" مربی اش, 9 بازیکن از اسکلت تیم قهرمان 4 سال پیش خودش را به این مسابقات آورده بود و امید می رفت بتواند موفقیت خود را دوباره تکرار کند اما ایتالیا به همان بلایی دچار شد که برای فرانسه در سال 2002 بوجود آمد. ایتالیا بازی بعدی با نیوزلند را در کمال ناباوری 1 بر 1 مساوی کرد تا تنها امیدش به بازی آخر برابر اسلواکی باشد. اما اسلواکی تیمی نبود که به کسی باج بدهد. آنها با 3 گل, ایتالیا را شکست دادند تا مردان "مارچلو لیپی" در همان دور نخست حذف شوند. "رابرت ویتیک" ستاره اسلواکی در این بازی بود. تیم اسلواکی 21 لژیونر در لیگ های مختلف اروپایی در اختیار داشت که همین امر باعث بالا رفتن کیفیت بازی این تیم شده بود. پاراگوئه بازی آخرش برابر نیوزلند را بدون گل مساوی کرد تا به عنوان سرگروه راهی مرحله بعدی شود.
گروه G
در گروه 7 "کریستیانو رونالدو" دومین جام جهانی خودش را تجربه می کرد. وی 2 سال قبل با منچستر یوناید قهرمان اروپا شده بود و همان سال هم اولین توپ طلای خود را کسب کرده بود. اما پرتغال نتوانست موفقیتی در جام جهانی 2010 کسب کند. پرتغال با ساحل عاج و برزیل بدون گل مساوی کرد. آنها تنها توانستند با 7 گل کره شمالی را شکست دهند. کره شمالی پس از 44 سال به جهانی جهانی آمده بود و خیلی از فوتبال دوستان انتظار طوفان زردی دوباره را داشتند. ولی این تیم با 12- گل خورده و تنها 1 گل زده بدون امتیاز جام را ترک کرد.
گروه H
شیلی پس از دو دوره غیبت دوباره به جام جهانی بازگشته بود و "مارسلو بیلسای" آرژانتینی را به عنوان مربی در اختیار داشت. آنها بازی نخست را با حداقل گل از هندوراس بردند. شیلی در بازی دوم به مصاف سوئیس رفت و پس 10 نفره شدن سوئیس توانست به بازی مسلط شود و در نهایت این بازی را پیروز از زمین بیرون آید. شیلی 6 امتیازی در بازی آخرش به مصاف اسپانیا رفت. اما اسپانیا به دلیل شکستی که برابر سوئیس داشت باید شیلی را می برد تا بتواند از گروهش صعود کند. دربازه بان شیلی اشتباه بدی رو مرتکب شد و "داوید ویای" فرصت طلب با ضربه ای از راه دور گل اول را وارد دربازه کرد. پس از حرکت ناجوانمردانه و تمارض "فرناندو تورس" شیلی 10 نفره شد و اسپانیا بلافاصله گل دوم را هم وارد دربازه شیلی کرد. اسپانیا این بازی را 2 بر 1 از حریفش برد تا به عنوان سرگروه راهی مرحله بعدی شود. اما سوئیس تحت هدایت "اوتمار هیتسفیلد" که کاملا مربی سرشناسی در اروپا به حساب می آید موفق شد یک شوک بزرگ به اسپانیا وارد کند و شاگردان "ویسنته دلبوسکه" را با 1 گل شکست دهد. سوئیس بازی بعدی را به شیلی باخت. اما بازی آخرش با تیم نه چندان مطرح هندوراس بود و می توانست به راحتی با کسب پیروزی به دور بعدی صعود کند. سوئیس بدون گل با هندوراس مساوی کرد تا به طرز عجیبی نتواند از گروهش بالا بیاید.
(مرحله 1/8 نهایی)
URU vs KOR
نخستین بازی مرحله 1/8 بین اروگوئه و کره جنوبی در استادیوم و شهر "پورت الیزابت" صورت گرفت. بدون شک "لوییس سوارز" ستاره اروگوئه در این بازی بود. سوارز در دقیقه 8 گل اول بازی را زد. اما کره در نیمه دوم توسط "چونگ یونگ لی" بازی را برابر کرد. سوارز که آنزمان در باشگاه آژاکس بازی می کرد موفق شد گل پیروزی کشورش را زیر باران شدید به ثمر برساند.
GHA vs USA
غنا تنها تیم آفریقایی بین 6 تیم حاضر بود که موفق شد از گروهش بالا بیاید. 20 بازیکن این تیم در باشگاه های اروپایی توپ می زدند و مربی اش هم "میلوان رایواچ" صربستانی بود. "کوین پرنس بوآتینگ" در همان دقیقه 5 گل اول غنا را زد. "لاندن داناوان" در نیمه دوم از روی نقطه پنالتی حساب کار را برابر کرد. در واپسین لحضات بازی بازیکنان غنا موقعیتی را برای "آساموا جیان" فراهم کردند. "کارلوس بوکانگرا" تنه ای به جیان زد و پس از آن داشت در هوا به دنبال توپ می گشت. اما توپ زیر پای جیان بود و این بازیکن موفق شد دربازه آمریکا را باز کند تا غنا راهی مرحله 1/4 نهایی شود.
GER vs ENG
در 27 جون دو تیم آلمان و انگلیس به مصاف هم رفتند. اولین گل بازی روی ارسال بلند "مانوئل نویر" دربازه بان آلمان و تک ضربه میروسلاو کلوزه بدست آمد. گل دوم آلمان روی یک کار 3 نفره بین کلوزه, مولر و پودولسکی حاصل شد. 5 دقیقه بعد "متیو آپسن" مدافع باشگاه وستهام موفق شد یکی از گلها رو جبران کند. گل سوم آلمان روی یک ضد حمله بوجود آمد. ابتدا انگلیس صاحب یک ضربه ایستگاهی شد. فرانک لمپارد ضربه را زد و "سمی خدیرا" به نظر رسید توپ را با دست کنترل کرد و به هم تیمی اش سپرد. آلمان ها خیلی سریع ترتیب یک ضد حمله را دادند و در نهایت توماس مولر توپ را وارد دربازه انگلیس کرد. "فابیو کاپلو" به دلیل عملکرد ضعیف "رابرت گرین" در بازی های قبلی تصمیم گرفته بود از "دیوید جمز" 39 ساله استفاده کند. جمز نتوانست عملکردی قابل قبول از خود نمایش دهد و در دقیقه 70 آلمان ها گل چهارم را هم وارد دربازه انگلیس کردند و انگلیس از دور رقابت ها کنار رفت. "فرانک لمپارد در این بازی یک گل زیبا به آلمان زد ولی کمک داور بازی اعتقاد داشت توپ از خط دربازه رد نشده. این گل شاید تلافی گلی بود که انگلیس در فینال 1966 به آلمان غربی زده بود.
ARG vs MEX
شاگردان مارادونا در ورزشگاه ساکر سیتی مقابل مکزیک قرار گرفتند. "کارلوس توس" و "گونسالو ایگواین" برای آرژانتین گلزنی کردند و تک گل مکزیک را هم "خاویر هرناندز" به ثمر رساند. آرژانتین همانند دوره قبلی راهی مرحله 1/4 نهایی شد.
NED vs SLV
تیم خوب اسلواکی باید با هلند بازی می کرد. آرین روبن و "وسلی اسنایدر" گلهای هلند را در این بازی زدند و "رابرت ویتک" هم در دقیقه 94 موفق شد چهارمین گل خودش را در این جام بزند. اسلواکی بعد از این بازی دیگر در جام جهانی تا به امروز حضور نداشته است.
BRA vs CHI
برزیل تحت هدایت "کارلوس دونگا" بود. بازیکنی که خودش قبلا در سال 1994 کاپ جام جهانی را بالای سر برده بود. شیلی در این بازی حرفی برای گفتن نداشت و با 3 گل مغلوب برزیل قدرتمند شد تا برزیل برای پنجمین بار پیاپی راهی مرحله 1/4 نهایی شود.
PAR vs JAP
ژاپن آخرین نماینده باز مانده قاره آسیا در مسابقات بود. آنها رو در روی پاراگوئه قرار گرفتند و این بازی در 120 دقیقه هیچ گلی نداشت. کار به ضربات مرگبار پنالتی کشید. "یویچی کومانو" بازیکن باشگاه جوبیلو ایواتای ژاپن بدشانس ترین بازیکن زمین بود. وی نتوانست پنالتی خودش را وارد دربازه کند تا تیم شایسته ژاپن از گردونه مسابقات کنار رود.
SPA vs POR
تقابل اسپانیا و پرتغال یکی از حساسترین بازیهای این مرحله بود. در یک سو "کریستیانو رونالدو" در تیم پرتغال و در سوی دیگر ستاره گان دو باشگاه رئال مادرید و بارسلونا در تیم ملی اسپانیا. تک گل این بازی را "داوید ویا" مهاجم گلزن اسپانیا روی دفع ناقص دربازه بان پرتغال به ثمر رساند. کریستیاو رونالدو و یارانش از گردونه مسابقات کنار رفتند و اسپانیا راهی دور بعدی شد.
(مرحله 1/4 نهایی)
NED vs BRA
هلند 21 سال بود که نتوانسته بود برزیل را در رقابتهای مختلف شکست دهد اما تیمی که "برت فان مارویک" در اختیار داشت آماده بود تا به این مهم برسد. "روبینیو" بازیکن برزیل گل اول بازی را زد. نیمه اول با همان تک گل به پایان رسید. اما "وسلی اسنایدر" موفق شد دوبار برای هلند گلزنی کند. 5 دقیقه بعد با اخراج "فیلیپه ملو" برزیل 10 نفره شد. در نهایت هلند پیروز شد و برزیل از دور مسابقات کنار رفت.
URU vs GHA
جنجالی ترین بازی جام جهانی 2010 بین اروگوئه و غنا تنها تیم آفریقایی باقی مانده در جام برگزار شد. "سولی مونتاری" در دقیقه 47 با شوت از راه دور دربازه اروگوئه را باز کرد. دیگو فورلان که بدون شک از ارکان اصلی اروگوئه در این جام بود موفق شد در نیمه دوم روی یک ضربه ایستگاهی بازی را به تساوی بکشاند. در 90 دقیقه بازی با همان نتیجه مساوی تمام شد. بازی به وقتهای اضافه رفت و در واپسین لحضات بازی در دقیقه 121 تیم غنا یک موقعیت ایده عال روی دربازه اروگوئه ایجاد کرد. غنا تنها 2 دقیقه مانده بود تا تبدیل به نخستین تیم آفریقایی حاضر در نیمه نهایی شود. اما "لوییس سوارز" مهاجم اروگوئه توپ را با دست از روی خط دربازه دفع کرد تا مانع باز شدن دربازه شود. "بنکیورنسا" داور پرتغالی سوارز را از زمین اخراج کرد و یک پنالتی برای تیم غنا گرفت. "آساموا جیان" پشت ضربه پنالتی ایستاد. جیان ضربه پنالتی اش ناباورانه به طرز عجیبی به آسمان زد. سوارز که هنوز از زمین بازی بیرون نرفته و در حال اشک ریختن بود با دیدن این صحنه بسیار شادمان شد. 120 دقیقه تمام شد و بازی به ضربات پنالتی ها کشید. کاپیتان فورلان پنالتی نخست را برای اروگوئه گل کرد. جیان با اعتماد به نفس پشت توپ ایستاد و دربازه "موسلرا" را باز کرد. "جان منسا" و "دومینیک آدیا" نتوانستند پنالتی های خود را به گل تبدیل کنند تا تیم غنا از گردونه مسابقات بیرون رود.
GER vs ARG
شاگردان مارادونا تا به اینجا با 10 گل زده و 2- خورده و 4 برد متوالی کارنامه خوبی داشتند. اما اکثر این بردها در مقابل تیمهای معمولی نیجریه, کره جنوبی, یونان و مکزیک به دست آماده بود. آلمان زیر نظر "یوآخیم لو" قرار داشت و تیمی سراسر هجومی بود. در همان دقیقه 3 بازی توماس مولر هالفبک 20 ساله آلمان گل اول بازی را وارد دربازه آرژانتین کرد. این گل دویستمین گل تاریخ آلمان در جام جهانی بود. نیمه اول با همان تک گل به پایان رسید. در نیمه دوم بازی آلمان ها تقریبا هر کاری که دوست داشتند در این بازی انجام دادند و خط دفاع آرژانتین کاملا بازیکنان آلمان را آزاد گذاشته بود. کلوزه به سادگی گل دوم را زد. مدتی بعد شواینشتایگر به راحتی از مدافعین آرژانتین عبور کرد و پاسی را برای "آرنه فریدریش" محیا کرد و این بازیکن گل سوم آلمان را زد. با اینکه آرژانتین عقب بود و نیاز به گل داشت اما این تیم آلمان بود که مرتب حمله می کرد. کلوزه در دقایق پایانی گل چهارم کشورش را هم زد تا آرژانتینی ها راهی خانه شوند. گفته می شد تاکتیک های اشتباه مارادونا باعث شکست آنها شد.
SPA vs PAR
تکلیف آخرین تیم راه یافته به نیمه نهایی در شهر ژوهانسبورگ مشخص می شد. اسپانیا همانند بازی های قبلی خودش با حداقل گل موفق شد این بازی را هم برنده شود و راهی نیمه نهایی شود. باز هم مثل همیشه "داوید ویا" برای اسپانیا گلزنی کرد. گلی که ویا زد پس از 3 بار اصابت توپ به دربازه پاراگوئه بدست آمد که در نوع خود جالب بود.
(مرحله نیمه نهایی)
NED vs URU
هلند و اروگوئه در دیداری تماشایی به مصاف هم رفتند. "جووانی فن برونکهورست" کاپیتان هلند در دقیقه 18 بازی با شوتی زیبا و از راه دور دربازه اروگوئه را باز کرد. این گل یکی از زیباترین گل های این مسابقات انتخاب شد. کاپیتان اروگوئه "دیگو فورلان" هم بیکار ننشست و قبل پایان نیمه اول بازی را به تساوی کشاند. در نیمه دوم "وسلی اسنایدر" و آرین روبن دو گل دیگر برای هلند زدند و "ماکسیمیلیانو پریرا" در واپسین لحضات بازی تنها توانست اختلاف را به حداقل برساند. اروگوئه به ناچار راهی بازی رده بندی شد و هلند پس از 32 سال دوباره به فینال رسید.
SPA vs GER
با اینکه بازی هلند و اروگوئه پر گل و زیبا بود, اما دو تیم اسپانیا و آلمان خیلی محتاطانه بازی می کردند. نیمه نخست بازی هیچ گلی نداشت. در نیمه دوم اسپانیا تنها روی یک کرنر و ضربه سر "کارلوس پویول" موفق شد آلمان را شکست دهد و برای اولین بار فینالیست جام جهانی شود. آلمان برای دومین بار پیاپی از رسیدن به فینال جام جهانی باز ماند.
(رده بندی)
GER vs URU
میروسلاو کلوزه می توانست همانند جام جهانی قبلی کفش طلای مسابقات را نصیب خود کند ولی "یوآخیم لو" به دلیل سرماخوردگی کلوزه را از تیم کنار گذاشت. کلوزه حتی روی نیمکت هم حضور نداشت. مولر جوان در دقیقه 19 طی دفع ناقص دربازه بان اروگوئه گل اول بازی را زد. 9 دقیقه بعد باستیان شواینشتایگر توپی را در میانه زمین لو داد و موقیعتی برای "ادیسون کاوانی" فراهم شد و این بازیکن توپ را وارد دربازه "هانس یورگ بوت" کرد. دیگو فورلان در نیمه دوم یک گل چکشی بسیار زیبا را وارد دربازه آلمان کرد. یواخیم لو ترجیع داده بود در بازی آخر تیمش که بیشتر جنبه تشریفاتی داشت از دربازه بان ذخیره یعنی هانس یورگ بوت 36 ساله به جای "مانویل نویر" استفاده کند. در دقیقه 56 روی ارسال "بوآتینگ" و ضربه سر "مارسل یانسن" آلمان به گل مساوی رسید. 8 دقیقه با پایان بازی مانده بود که آلمان ها صاحب یک ضربه کرنر شدند. توپ روی دربازه اروگوئه آمد و "دیگو لوگانو" بازیکن اروگوئه نتوانست توپ را دفع کند و "سمی خدیرا" با ضربه سر و بالاتر از "فرناندو موسلرا" دربازه بان اروگوئه گل برتری آلمان را به ثمر رساند. آلمان با این پیروزی یازدهمین مدال خود را در جام جهانی بدست آورد.
(فینال)
SPA vs NED
فینال بازی ها در شهر ژوهانسبورگ و استادیوم ساکر سیتی با حضور 84 هزار تماشاگر برگزار شد. بهترین نسل تاریخ فوتبال اسپانیا آماده بودند تا برای اولین بار جام قهرمانی را به کشورشان بیاورند. هلند هم پس دو ناکامی بزرگ در فینال جام های جهانی 1974 و 1978 آماده بود تا برای نخستین بار فاتح جام جهانی شود. بازی بسیار پر برخورد دنبال می شد و داور انگلیسی "هاوارد وب" مرتب از کارت زرد خود استفاده می کرد. نیمه اول و نیمه دوم گلی در بر نداشت و کار به وقت اضافه کشید. در دقیقه 109 "جان هیتینگا" مدافع هلند به دلیل خطایی که انجام داد از زمین بازی اخراج شد. در دقیقه 115 بازی "الیرو الیا" بازیکن هلند حمله ای را روی دربازه اسپانیا صورت داد و با خطای بازیکنان اسپانیا متوقف شد. داور بازی صحنه را خطا تشخیص نداد و همان توپ ضد حمله ای شد برای بازیکنان اسپانیا. "فرناندو تورس" توپ را روی دربازه هلند ارسال کرد و "رافائل فن در فارت" با دفع اشتباه, توپ را به "سس فابرگاس" سپرد. فابرگاس هم پاسی را برای "اینیستا" ارسال کرد و دربازه هلند فرو ریخت. بعد این گل اکثر بازیکنان هلند به سمت داور رفتند و به شدت اعتراض کردند. اسپانیا سرانجام قهرمان جهان شد و هلند برای سومین بار نتوانست در فینال برنده شود. آرین روبن ستاره هلند, در این بازی موقعیت ها طلایی زیادی را از دست داد. اسپانیا در این جام خط حمله ضعیفی داشت آنها در پایان جام جهانی تنها 8 گل زدند که در تاریخ قهرمانان جام جهانی کمترین میزان گل زده به حساب می آید. هلندی ها در این بازی بسیار خشن و عصبی کار می کردند. آنها 9 کارت زرد و 1 کارت قرمز دریافت کردند و در مجموع با 24 اخطار و 1 اخراجی خشنترین تیم جام هم لقب گرفتند.
(جوایز)
پاداش ها:
مجموع مبلغ پاداش فیفا به تیمها: 420 میلیون دلار
تیم های حذف شده در مرحله گروهی: 8 میلیون دلار
صعود به مرحله 1/8 نهایی: 9 میلیون دلار
صعود به مرحله 1/4 نهایی: 14 میلیون دلار
تیم چهارم: 18 میلیون دلار
تیم سوم: 20 میلیون دلار
نایب قهرمان: 24 میلیون دلار
قهرمان: 30 میلیون دلار
آمارها:
تعداد بازی: 64
تعداد گل: 145
کارت ها: (261 اخطار - 17 اخراج)
خشنترین تیم جام: هلند (24 اخطار - 1 اخراج)
تماشاگر: 3,178,856 نفر
اولین گل: سیفیوه شابالالا از (آفریقای جنوبی) برابر مکزیک
آخرین گل: آندرس اینیستا از (اسپانیا) برابر هلند
بیشترین تعداد گل زده: آلمان با 16 گل زده
بیشترین تعداد گل خورده: کره شمالی با 12- گل خورده
پرتماشاگرترین بازی: آفریقای جنوبی و مکزیک / اسپانیا و هلند با 84,490 نفر
کم تماشاگرترین بازی: نیوزلند و اسلواکی با 23,871 نفر
تعداد گل به خودی: 2
ویدیو
جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی
<<< کانال نماشای ما جهت دیدن ویدیوهای بیشتر >>>
(مشخصات والپیپر 1)
سازنده: ® Cyrus
رزولوشن: 2800x1568
حجم: 1.72 مگابایت
فرمت: JPEG
سال ساخت: 2024
آپدیت:
لینک دانلود: دانلود والپیپر 1
(مشخصات والپیپر 2)
سازنده: ® Cyrus
رزولوشن: 3000x1680
حجم: 1.52 مگابایت
فرمت: JPEG
سال ساخت: 2024
آپدیت:
لینک دانلود: دانلود والپیپر 2
جهت دانلود در سایز اصلی بر روی عکس کلیک راست کرده و گزینه Save Image As را بزنید.
مشکلات, پیشنهادات و نظرات خود را در همین پست یا از طریق ایمیل زیر با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ داده شود.
cyrus04corporation@gmail.com
(تاریخ انتشار صفحه: 31 شهریور 1403)
(تاریخ آخرین ویرایش: 31 شهریور 1403)
(لینکهای مرتبط با این موضوع):
-
جام جهانی 1986 مکزیک
-
جام جهانی 1990 ایتالیا
-
جام جهانی 1994 آمریکا
-
جام جهانی 1998 فرانسه
-
جام جهانی 2002 کره جنوبی و ژاپن
-
جام جهانی 2006 آلمان
-
جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی
-
جام جهانی 2014 برزیل
-
بهترین گلزنان جام جهانی
-
بیشترین بازی در تاریخ جام های جهانی
-
تاریخچه جام جهانی
-
عنصر شناسی تیم های قهرمان جام جهانی فوتبال