جام جهانی 1998 فرانسه که شانزدهمین دوره مسابقات بود و با قهرمانی کشور میزبان یعنی فرانسه به اتمام رسید. از معروف ترین تیم های غایب در این جام می توان به سوئد و جمهوری چک اشاره کرد. همچنین تیم های کرواسی, ژاپن, جامائیکا و آفریقای جنوبی برای نخستین بار وارد جام جهانی شدند

لوگوی رسمی جام جهانی 1998 فرانسه

والپیپر جام جهانی 1998 فرانسه

والپیپر جام جهانی 1998 فرانسه

والپیپر جام جهانی 1998 فرانسه

توضیحات

فرانسه در سال 1998 بعد از 60 سال دوباره میزبان جام جهانی شد. در این دوره برای نخستین بار 32 تیم حضور پیدا کردند و از هر گروه تنها 2 تیم به دور بعدی راه پیدا می کردند. نیجریه بعد از فرانسه میزبان و برزیل قهرمان دوره قبل اولین تیمی بود که جواز حضور در جام 98 را گرفت و ایران هم آخرین تیم راه یافته به مسابقات بود. 174 کشور در مرحله انتخابی این جام از تاریخ 10 مارچ 1996 تا 29 نوامبر 1997 با هم رقابت کردند و کریم باقری از ایران با 19 گل زده بهترین گلزن مرحله انتخابی مسابقات بود. پس از درخشش تیمهای آسیایی و آفریقایی در دوره های قبلی, فیفا سهمیه این دو قاره را به 4 تیم افزایش داد. هر دو تیم نیجریه و ایران موفقترین نماینده قاره خود در این مسابقات بودند. 9 شهر فرانسه میزبانی این مسابقات را به عهده گرفته بودند.


گروه بندی

عروسک جام جهانی 1998 فرانسه

گروه بندی

 


(مرحله گروهی)

 

گروه A

این دوره هم همانند دوره قبلی با شگفتی های بسیاری فراوان بود. مهمترین شگفتی های این جام پیروزی نروژ برابر برزیل مدعی بود. در گروه 1 برزیل با 6 امتیاز صعود خود را قطعی کرده بود و مراکش هم اسکاتلند را 3 بر 0 شکست داد و 4 امتیازی شد. نروژ 2 امتیازی تنها با شکست برزیل قدرتمند می توانست به دور بعد راه پیدا کند. در دقیقه 89 بازی "رکدال" دربازه "تافارل" را فرو ریخت و نروژ برای نخستین بار در تاریخش توانست از گروه خود صعود کند. (نروژ بعد از 1998 دیگر به جام جهانی راه پیدا نکرده)

Group A

 

گروه B

در گروه 2 ایتالیا ترکیبی از بهترین ستاره گان خود را در اختیار داشت اما در همان بازی نخست برابر شیلی به مشکل برخوردند. آنها تا دقیقه 84 بازی 2 بر 1 از این تیم گمنام عقب بودند و تنها روی هوش بالای بازیکن پرسابقه ی خود روبرتو باجو توانستند از شکست فرار کنند. "باجو" با زیرکی توپ را به دست مدافع شیلی کوبید تا داور یک پنالتی برای ایتالیا بگیرد و در ادامه خود باجو پنالتی رو تبدیل به گل کرد. ایتالیا در بازی سوم به مصاف کامرون رفت و در دقیقه 8 بازی روی ارسال زیبای روبرتو باجو, لوئیجی دی بیاجو یکصدمین گل تاریخ ایتالیا در جام جهانی را به ثمر رساند. شیلی هم در این مسابقات هر 3 بازی خود را مساوی کرد اما توانست از گروهش بالا بیاید.

Group B

 

گروه C

گروه 3 جایی بود که فرانسه میزبان در آن قرار داشت. فرانسه در بازی دومش با نتیجه 4 بر 0 تیم عربستان را در هم کوبید اما زیدان با لگدی که بر "فواد امین" کاپیتان عربستان زد از زمین بازی اخراج شد تا بازی 1/8 برابر پاراگوئه را از دست بدهد. دانمارک دیگر تیم اروپایی حاضر در این گروه بود که توسط برادران لادروپ به خوبی هدایت می شد. آنها موفق شدند به همراه فرانسه راهی مرحله 1/8 نهایی شوند.

Group C

 

گروه D

در گروه 4 نیجریه قهرمان المپیک 96 با نتیجه 3 بر 2 اسپانیا را در هم کوبید. تساوی که اسپانیا در بازی دوم برابر پاراگوئه بدست آورد برایش گران تمام شد. آنها بازی آخر مقابل بلغارستان را با نتیجه 6 بر 1 بردند اما پاراگوئه در بازی همزمان توانست از صد نیجریه عبور کند تا اسپانیا با 4 امتیاز از گردونه مسابقات کنار رود.

Group D

 

گروه E

در گروه 5 هلند در اولین بازی اش برابر بلژیک به مشکل برخورد و با این تیم بدون گل مساوی کرد. ضمن اینکه در دقیقه 82 بازی "پاتریک کلایورت" از زمین بازی اخراج شد و هلند 10 نفره شد. در روز 25 جون مکزیک با گل دقیقه 90 "لوئیز هرناندز" برابر هلند و به لطف تساوی بلژیک مقابل کره جنوبی توانست راهی مرحله بعدی شود.

Group E

 

گروه F

در گروه 6 آلمان قهرمان یورو 96 قرار داشت. "برتی فوگتس" مربی آلمان تیم کهنسالی را روانه مسابقات کرده بود. این تیم با میانگین 29 سال مسنترین تیم جام بود. اما به دلیل کیفیت مطلوب بازیکنانش توانست به 1/4 نهایی هم صعود کند. ایران دیگر تیم حاضر در این گروه پس از 20 سال به مسابقات راه پیدا کرده بود. آنها با اینکه موفق به صعود به مرحله بعد نشدند اما با کسب رتبه 20ام بین 32 تیم حاضر توانستند موفق ترین تیم آسیایی در این مسابقات شوند.

Group F

 

گروه G

در گروه 7 انگلیس در بازی دومش به مصاف رومانی رفت. مایکل اوون ستاره جوان انگلیس گل مساوی تیمش را به ثمر رساند اما در واپسین دقایق بازی روی اشتباه "Graeme Le Saux" مدافع چلسی, تیم رومانی به گل پیروزی رسید. انگلیس در بازی آخرش به مصاف کلمبیا رفت و "گلن هادل" بالاخره مجبور شد از دیوید بکهام در بازی استفاده کند. بکهام در دقیقه 30 بازی یک ضربه ایستگاهی تماشایی را وارد دربازه "فرید موندراگون" کرد تا انگلیس بعد از رومانی راهی مرحله بعدی شود.

Group G

 

گروه H

در گروه 8 ژاپن نماینده آسیا تنها با یک گل از آرژانتین پرستاره شکست خورد. آنها با همین نتیجه بازی بعدی خود را هم به تیم پرقدرت کرواسی واگذار کردند. اما "ماساهی ناکایما" در دقیقه 74 بازی با جامائیکا موفق شد نخستین گل ژاپن در تاریخ جام جهانی را به ثمر برساند.

Group H

 


(مرحله 1/8 نهایی)

 

ITA vs NOR

اولین بازی دور 1/8 بین ایتالیا و نروژ شگفتی ساز و در شهر مارسی انجام شد. این بازی با تک گل "کریستین ویری" مهاجم باشگاه لاتزیو به اتمام رسید.

Second Round 1/8

 

BRA vs CHI

در بازی بعدی برزیل به راحتی با 4 گل شیلی را مغلوب کرد. رونالدو و سزار سامپایو ستاره گان برزیل در این بازی بودند.

Second Round 1/8

 

FRA vs PAR

در بازی سوم فرانسه در غیاب "زیدان" مجبور بود با پاراگوئه بازی کند. این بازی در 90 دقیقه گلی نداشت. بازی به وقتهای اضافه رفت و سرانجام "لورن بلان" پیشتاخته توانست در دقیقه 113 بازی گل نجات بخش فرانسه را به ثمر برساند.

Second Round 1/8

 

DEN vs NGR

بازی بعدی بین نیجریه و دانمارک انجام شد. از نیجریه امیدهای زیادی در این بازی می رفت. آنها 2 سال قبل قهرمان المپیک شده بودند و در جام جهانی قبلی هم عملکرد قابل قبولی از خود نشان داده بودند. اما این دانمارک بود که همه را شگفت زده کرد. آنها با 4 گل این تیم خوب آفریقایی را در هم کوبیدند.

Second Round 1/8

 

GER vs MEX

در بازی بعدی آلمان تا دقیقه 75 برابر مکزیک عقب بود ولی روی فرصت طلبی کاپیتان پرسابقه خود یعنی یورگن کلینزمن توانست به گل مساوی دست یابد. آلمان 11 دقیقه بعد توسط ستاره باشگاه اودینزه یعنی "الیور بیرهوف" به گل برتری رسید تا برای 12ام بار متوالی راهی مرحله 1/4 جام جهانی شود. (3 جام جهانی 1974-1978-1982 مرحله 1/4 نهایی نداشته است)

Second Round 1/8

 

 

NED vs YUG

در بازی بعد هلند با شوت از راه دور و دقیقه 90 "ادگار داویدز" توانست تیم یوگوسلاوی را کنار زند.

Second Round 1/8

 

CRO vs ROM

کرواسی هم با پنالتی "داور شوکر" که یک بار هم تکرار شد موفق شد رومانی را شکست دهد. تمام بازیکنان رومانی به مانند بازی قبلی برابر تونس موهای خود را به رنگ طلایی درآورده بودند که یادآور موفقیت آنها در جام جهانی 1994 بود.

Second Round 1/8

 

ARG vs ENG

اما بدون شک خاطره انگیز ترین بازی مرحله 1/8 بین آرژانتین و انگلیس انجام شد. ابتدا در همان دقیقه 5 بازی گابریل باتیستوتا از روی نقطه پنالتی دربازه "دیوید سیمین" را باز کرد. 4 دقیقه بعد "آلن شیر" با ضربه پنالتی دربازه آرژانتین و "کارلوس روآ" را باز کرد. در دقیقه 16 بازی دیوید بکهام یه پاس استثنایی را برای مایکل اوون در میانه زمین فرستاد و این بازیکن پس از دریبل 2 بازیکن آرژانتین دربازه را باز کرد. این گل می توانست تلافی گل سال 86 دیگو مارادونا به انگلیس باشد اما در دقیقه پایانی نیمه اول آرژانتینی ها طی یک ضربه ایستگاهی کار شده گل مساوی را زدند. این بازی در وقت قانونی و اضافه نتیجه ای در بر نداشت. بازی به ضربات مرگبار پنالتی رفت. "پل اینس" و دیوید بتی" نتوانستند پنالتی های خود را گل کنند و انگلیس از دور رقابت ها کنار رفت. (لازم به یادآوری است که انگلیس در جام های جهانی 1990-1998-2006 و همینطور یورو 1996-2004-2012-2020 هم در ضربات پنالتی شکست خورد)

Second Round 1/8

 


(مرحله 1/4 نهایی)

 

FRA vs ITA

اولین بازی مرحله 1/4 نهایی بین فرانسه میزبان و ایتالیا انجام شد. در این بازی بازیکنان هر دو تیم موقعیت های زیادی را از دست دادند و این بازی هم به ضربات پنالتی کشیده شد. زیدان که محرومیتش در بازی قبلی گذرانده بود نخستین پنالتی فرانسه را وارد دربازه کرد. اما پنالتی نخست ایتالیا را کسی نزد به جزء روبرتو باجو. هنگامی که وی پشت ضربه پنالتی قرار گرفت همه فوتبال دوستان یاد فینال جام جهانی 94 افتادند. زمانیکه که "باجو" پنالتی حساس تیمش را به آسمان کوبید. اما اینبار باجو با دقت بالا دربازه فرانسه را باز کرد تا نفس ها در سینه آرام بگیرد. اما انگار نفرین شوم ضربات پنالتی نمی خواست دست از سر ایتالیا بردارد. "آلبرتینی و "لوئیجی دی بیاجو" پنالتی های خود را خراب کردند تا ایتالیا برای سومین بار پیاپی در جام های جهانی در ضربات پنالتی شکست بخورد.

Quarterfinals 1/4

 

BRA vs DEN

در شهر نانت برزیل به مصاف دانمارک شگفتی ساز رفت و در همون دقیقه 2 بازی دربازه اش فرو ریخت. اما برزیل به بازی برگشت و با دو گل "به به تو" و "ریوالدو" نتیجه را در نیمه اول به نفع خود به پایان برد. در نیمه دوم طی یک ضربه قیچی برگردون ناموفق توسط "روبرتو کارلوس" مهاجم دانمارک یعنی "بریان لادروپ" توانست گل مساوی را وارد دربازه برزیل کند. اما در ادامه باز این "ریوالدو" بود که به داد برزیل رسید تا کشورش برای دومین بار پیاپی راهی نیمه نهایی مسابقات شود.

Quarterfinals 1/4

 

NED vs ARG

در بازی بعد و در شهر مارسی دو تیم آرژانتین و هلند باید باهم بازی می کردند. "پاتریک کلایورت" پس از مدتها غیبت دوباره به ترکیب هلند برگشته بود و در همون دقیقه 12 بازی گل نخست تیمش را به ثمر رساند. اما 5 دقیقه بعد آرژانتینی ها بازی را برابر کردند. در نیمه دوم و دقیقه 76 هلند 10 نفره شد و 11 دقیقه بعد هم با اخراج "آریل اورتگا" آرژانتین 10 نفره شد. "اورتگا" طی ضربه ای که با سرش به فک "ادوین ون در سار" سنگربان بلند قامت هلند زد با کارت قرمز مستقیم داور از زمین بازی اخراج شد. 2 دقیقه پس از اخراج "اورتگا" از بازی "فرانک دی بوئر" یک ارسال بی نظیر را برای "دنیس برکمپ" مهاجم سرشناس باشگاه آرسنال فرستاد و این بازیکن با یک تو سر توپ به موقع و ضربه ای دقیق دربازه آرژانتین را فرو ریخت. این گل به یکی از خاطره انگیزترین گلهای تاریخ جام های جهانی تبدیل شد و هلندی ها با این گل توانستند انتقام خود را پس از 20 سال (فینال 1978) از آرژانتین بگیرند.

Quarterfinals 1/4

 

CRO vs GER

آخرین بازی مرحله 1/4 نهایی بین قهرمان اروپا یعنی آلمان و تیم کرواسی انجام شد. این بازی بدون گل مساوی بود. اما در دقیقه 40 پس از اخراج "کریستین ورنز" تیم آلمان از هم پاشید و 3 بار دربازه اش فرو ریخت. در این بازی "بلیچ" مدافع کرواسی بارها سعی در اخراج "الیور بیرهوف" داشت که ناموفق بود اما در بازی بعد برابر فرانسه این کار را انجام داد و با حرکت ناجوانمردانه موجبات اخراج "لورن بلان" از اصلی ترین ارکان تیم فرانسه را فراهم کرد. کرواسی کشوری بود که تنها 6-5 از استقلالش می گذشت اما تعدادی از بازیکنانش تشکیل شده از تیم خوب یوگوسلاوی بودند. بازیکنانی مانند: شوکر, پروسینچکی, رابرت یارنی و ماریو استانیچ که همگی در جام 1990 در ترکیب یوگوسلاوی بودند. آلمان پس از این شکست به سرعت پوست اندازی کرد و بسیاری از بازیکنان مطرحش دیگر رنگ جام جهانی را ندیدند (یورگن کلینزمن, لوتار ماتئوس, توماس هسلر, اندریاس مولر, یورگن کوهلر, اندریاس کوپکه, توماس هلمر, اولاف تون, اشتفان رویتر)

Quarterfinals 1/4

 


 

(مرحله نیمه نهایی)

  

BRA s NED

برزیل در نیمه نهایی به مصاف هلند رفت و تا دقیقه 87 بازی هم با تک گل مهاجم سرشناس خود یعنی رونالدو از این تیم جلو بود. اما "کلایورت" با ضربه سر مثال زدنی بازی را به تساوی کشاند. سرانجام این بازی به ضربات پنالتی رفت. "فیلیپ کوکو" و رونالد دی بوئر" نتوانستند پنالتی های خود را تبدیل به گل کنند و هلند به ناچار راهی بازی رده بندی شد و برزیل هم برای دومین بار پیاپی راهی فینال مسابقات شد.

Semifinals 1/2

 

FRA vs CRO

اما بازی دوم نیمه نهایی بین فرانسه میزبان و کرواسی شگفتی ساز انجام شد. این بازی به بازی "لیلیان تورام" معروف شد. وی طی اشتباهی که در آفساید گیری مرتکب شده بود موقعیتی را برای "داور شوکر" فراهم کرد و بازیکن باشگاه رئال مادرید دربازه فرانسه را باز کرد. این دومین باری بود که "بارتز" دربازه اش باز می شد. اما "تورام" تنها 1 دقیقه بعد اشتباه خودش را جبران کرد و گل تساوی را به ثمر رساند. در نهایت "تورام" در دقیقه 69 بازی گل پیروزی بخش کشورش را زد تا فرانسه برای نخستین بار راهی فینال جام جهانی شود. اما این بازی یک پاورقی تلخ هم داشت و اون هم اخراج "لورن بلان" بازیکن فرانسه به دلیل تمارض "بلیچ" مدافع تیم کرواسی بود.

Semifinals 1/2

 


 

(بازی رده بندی)

هر دو تیم کرواسی و هلند برای کسب مدال برنز مسابقات رو در روی هم قرار گرفتند. ابتدا "رابرت پروسینچکی" دربازه هلند را باز کرد. اما "بودوین زندن" بازی را مساوی کرد. (وی هنگام انجام شادی پس از گل می خواست حرکت پشتک را انجام دهد که ناموفق شد). "داور شوکر در دقیقه 35 نیمه اول گل دوم کرواسی را زد تا هم کشورش مقام سومی جام جهانی را کسب کند و هم خودش عنوان آقای گلی و جایزه کفش طلای مسابقات را بدست آورد.

Third Place

 


 

(فینال)

فرانسه 2 دوره متوالی در جام جهانی حضور نداشت و این در حالی بود که از بازیکنان حرفه ای و سطح بالایی نظیر کانتونا, ژینولا و پاپن هم بهره می برد. وقتی "امه ژاکه" روی کار آمد تمامی آنها را از تیم کنار زد و به بازیکنان گمنام و جوانی نظیر زیدان, هانری, ترزه گه, لیزارازو و غیره میدون داد. این بازیکنان مستعد توانستند برای اولین بار در تاریخ, فرانسه را به فینال مسابقات برسانند و در آنجا هم طی یک بازی تاریخی تیم پرقدرت برزیل را 3 بر 0 شکست دادند و برای اولین بار جام طلایی مسابقات را در ویترین خود قرار دادند. اما اینکه چرا برزیل در بازی فینال انقدر ضعیف کار کرد علت اصلی اش بر می گردد به رونالدو. وی ظهر روز بازی با فرانسه بعد از صرف نهار دچار تشنج می شود و پزشک تیم با معالجه او می گوید که نمی تواند بازی کند ولی به اسرار خود رونالدو وی وارد بازی می شود. رونالدو علی رغمه اینکه وضعیت خوبی از لحاظ جسمی ندارد در دقیقه 30 بازی طی یک فرار برای زدن گل برخوردی شدید با "فابین بارتز" دربازه بان فرانسه می کند که باعث بدتر شدن وضعیتش می شود. وضعیت بد رونالدو روی بقیه بازیکنان برزیل تاثیر منفی می گذارد و برزیل این بازی را به حریف خود واگذار می کند. زیدان در این بازی طی دو کرنر و با ضربه سر 2 گل برای کشورش زد و "امانوئل پتی" هم در دقیقه 90 بازی سومین گل فرانسه را به برزیل زد. فرانسه در این مسابقات در مجموع 15 گل زد ولی تنها 5 گل آن توسط مهاجمینش زده شده بود. برزیل در این مسابقات خط دفاعی و دربازه بسیار ضعیفی داشت و در مجموع 7 بازی تنها در یک بازی برابر مراکش موفق شدند دربازه خود را بسته نگه دارند.

Final

 


جوایز

جوایز جام جهانی 1998 فرانسه

 

 


آمارها:

تعداد بازی:  64
تعداد گل:  171
کارت ها:  (258 اخطار - 22 اخراج)
خشنترین تیم جام:  فرانسه (13 اخطار - 3 اخراج)
تماشاگر:  2,785,100 نفر
اولین گل:  سزار سامپایو از (برزیل) برابر اسکاتلند
آخرین گل:  امانوئل پتی از (فرانسه) برابر برزیل
بیشترین تعداد گل زده:  فرانسه با 15 گل زده
بیشترین تعداد گل خورده:  برزیل با 10- گل خورده
پرتماشاگرترین بازی:  برزیل و اسکاتلند / برزیل و فرانسه / فرانسه و ایتالیا / فرانسه و کرواسی / ایتالیا و اتریش / فرانسه و عربستان با 80,000 نفر
کم تماشاگرترین بازی:  بلغارستان و پاراگوئه با 27,650 نفر
تعداد گل به خودی:  4

 


 

 

نماشا

 

 

ویدیو

 

جام جهانی 1998 فرانسه

 

<<< کانال نماشای ما جهت دیدن ویدیوهای بیشتر >>>

 


 

(مشخصات والپیپر 1)

سازنده: ® Cyrus

رزولوشن: 3150x1782

حجم: 1.37 مگابایت

فرمت: jpeg

سال ساخت: 2016

آپدیت: May 2023

لینک دانلود:  دانلود والپیپر 1

 

(مشخصات والپیپر 2)

سازنده: ® Cyrus

رزولوشن: 2800x1568

حجم: 1.50 مگابایت

فرمت: Jpeg

سال ساخت: 2023

آپدیت:

لینک دانلود:  دانلود والپیپر 2

 

(مشخصات والپیپر 3)

سازنده: ® Cyrus

رزولوشن: 2800x1568

حجم: 1.36 مگابایت

فرمت: Jpeg

سال ساخت: 2023

آپدیت:

لینک دانلود:  دانلود والپیپر 3

 

جهت دانلود در سایز اصلی بر روی عکس کلیک راست کرده و گزینه Save Image As را بزنید.
مشکلات, پیشنهادات و نظرات خود را در همین پست یا از طریق ایمیل زیر با ما در میان بگذارید تا به آنها پاسخ داده شود.
cyrus04corporation@gmail.com

 


(تاریخ انتشار صفحه:  8 مرداد 1397)
(تاریخ آخرین ویرایش:  14 شهریور 1403)


 

(لینکهای مرتبط با این موضوع):

 


 

(طبقه بندی موضوعات):

اسکرین سیور برای کامپیوتر

نرم افزار کامپیوتر

انیمیشن و ویدیو

آمار تیم ها در جام جهانی

بیوگرافی فوتبالیست ها

فوتبالی

فینال جام جهانی

جام های جهانی فوتبال

بیوگرافی بازیگران

ماه تولد

اطلاعات کشورهای جهان

عکس آدامس

مواد غذایی

مطالب و موضوعات متفرقه